BİRCAN'DAN SERT AÇIKLAMA !

Müftülere resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesini de içeren yasa tasarısıyla ilgili konuşan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “Bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne bomba konulmuştur.” dedi.

BİRCAN'DAN SERT AÇIKLAMA !

Müftülere resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesini de içeren yasa tasarısıyla ilgili konuşan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “Bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne bomba konulmuştur.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Ekim 2017 Perşembe 10:34
BİRCAN'DAN  SERT AÇIKLAMA !

    Müftülere resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesini de içeren yasa tasarısına CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan tepki gösterdi. Mevcut iktidarın ülkeyi Araplaştırmak istediğini söyleyen Bircan, bu yasa tasarısıyla bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne bomba konulduğunu ifade etti. 
    “ARAPLAŞTIRMAK İSTİYORLAR”
    CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, müftülere resmi nikâh kıyma yetkisinin verilmesini de içeren yasa tasarısıyla ilgili olarak; “Bununla maalesef bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne bomba konulmuştur. TBMM Başkanı Kahraman'ın 'Türkiye'de laiklik olmamalıydı' şeklinde sarf ettiği noktaya geldik. Bu laikliğin tamamen ortadan kalktığı, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin ve kadına bakışın Betexper değiştiğinin resmi açıklamasıdır. Böyle bir yasa tasarısının TBMM'ye gelmesi bile ayıptır, züldür. Çünkü modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyan ilk ülkelerden biriyiz. Amaçları da zaten Atatürk'ün yapmış olduğu tüm devrimleri ortadan kaldırıp ülkeyi Araplaştırmak.” dedi.
    “MÜFTÜ İSTEDİĞİ İMAMA YETKİ VEREBİLECEK”
    Bu yasayla sadece müftülerin değil müftünün istediği imamların da nikah kıyacağını belirten Bircan;  “Müftü de istediği imama bu yetkiyi verebilecek. Yani imam istediği camide bu nikahı kıyabilecek. Yani kısaca bu ülkeyi Araplaştırmak istiyorlar. Bu yasa bir yandan da İdlib'de yapılan operasyonu perdelemek amacıyla gündeme getirildi. Sadece kadın örgütleri değil tüm STK'lar, 'kadına saygıyı yok eden yapıya' karşı mücadele etmeliyiz. Biz parti olarak Meclis'te bunun kavgasını sonuna kadar vereceğiz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.