Bircan, Edremit’te “Çevre ve İnsan” Paneline Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Erdin Bircan Edremit Belediyesini düzenlediği kitap fuarı kapsamında yapılan “İnsan ve Çevre” paneline konuşmacı olarak katıldı.

Bircan, Edremit’te “Çevre ve İnsan” Paneline Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Erdin Bircan Edremit Belediyesini düzenlediği kitap fuarı kapsamında yapılan “İnsan ve Çevre” paneline konuşmacı olarak katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Ağustos 2017 Cuma 09:52
Bircan, Edremit’te “Çevre ve İnsan”  Paneline Katıldı

    Konuşmasında ağırlıklı olarak yaşanan çevre sorunlarına ve bunların çözümü için verilen mücadeleye değinen Bircan rantı değil insanı merkez alan politikalarla çevre sorunlarının çözülebileceğini ifade etti. AKP hükümetlerinin çevreyi korumak için değil yandaşlarına rant sağlamak için çalıştığını belirten Bircan bunun sonuçlarının ülkemiz için felaket olacağını söyledi.
    Edirne’de karşılaştıkları çevre sorunlarını anlatan Bircan: “ Edirnemiz ve Trakya için kangren haline gelen Ergene nehrinin kirliği konusunda hükümet çözüm tarihini sürekli erteliyor. Keşan Mecidiye köyümüzde taş ocaklarının verdiği zarar ortadayken, halkımız bunların kapatılmasını isterken, bakanlık kendi genelgesine aykırı olarak kalker ocağı açma izni veriyor. Kaz dağlarında siyanürle altın arama izni veren, taş ve maden ocakları açma izinleri veren bir zihniyetle mücadele ediyoruz.
    AKP’nin Gorabet Kızılderili atasözünde söylendiği gibi; son ırmak kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık tutulduğunda, paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacağından da şüpheliyim. Her şeyde ÇED gerekli değildir kararı veren bir çevre bakanlığımız var. Hiçbir şey için ÇED gerekli değil ise siz niye varsınız diye sormazlar mı?
    Mahkeme kararlarını tanımayan, beğenmediği kararlar alan mahkeme heyetlerini değiştiren, OHAL ile adaletsizliği, hukuksuzluğu olağan hale getirenlere karşı mücadele ediyoruz. Birlikte mücadele ederek, toplumsal duyarlılığı arttırarak ve çevre sorunlarına karşı bütün toplumun ortak tepki vermesini sağlayarak çevreyi koruyabiliriz. Meclis’te, salonlarda, alanlarda yani hayatın olduğu her yerde insanı ve çevreyi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.