Bircan Sadık Ahmet’i andı

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve beraberindeki CHP Heyeti Gümülcine’de Batı Trakya Türk Azınlığı lideri Dr. Sadık Ahmet’in ölümünün 22’nci yılı anma törenlerine katıldı.

Bircan Sadık Ahmet’i andı

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve beraberindeki CHP Heyeti Gümülcine’de Batı Trakya Türk Azınlığı lideri Dr. Sadık Ahmet’in ölümünün 22’nci yılı anma törenlerine katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Temmuz 2017 Perşembe 09:59
Bircan Sadık  Ahmet’i andı

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile İpsala’ya gelerek öncelikle CHP İpsala İlçe Örgütünü ziyaret etti. Bircan, İpsala Gümrük Kapısından Gümülcine’ye geçip Sadık Ahmet anmalarına katılacağını belirterek, “Bugün Emre kardeşim bizlerle birlikte oldu. Sağ olsun Sadık Ahmet’in anma törenine birlikte gidiyoruz. Her zaman Trakya için beraber oluyoruz birlikte hareket ediyoruz. 28 milyon Rumeli Balkan kökenli insan var. Bunu oya çevirirsek hakikaten etkilidir. Milliyetçilik ve bölgecilik yaptığımız an her şeyi değiştirebilecek gücümüz var. Bu gücümüzü bir türlü bu anlamda öne çıkaramadık. Bizler bu bölgeye önem vermezsek orada da başarı sağlayamayız. Bizler gitmişiz Balkanlar’ı beklemişiz, Rumeli’yi beklemişiz. Ne olmuş sonrasında 1912-1913’lerde geliyorsunuz ki işgali görüyorsunuz, işgalden sonra ki direnişi görüyorsunuz. Bizler bölgecilik yapmadan yine kendi özgüvenimizle bölgemizi en yükseğe taşımak durumundayız. İşte Muş’a gidiyoruz, Van’a Hakkari’ye beraber gittiğimizde Trakya Milletvekilleri olarak oralarda bulunuyoruz. Oralarda hem partiyi temsil ediyoruz hem de ülkenin gündemini oralarda yakalamaya çalışıyoruz. Tabi ki biz siyasi partiyiz tabi ki kendi partimizi iktidara taşıyacak şeyleri söylemek durumundayız ama bunu siyasetten değil yalnız şu biz çok iyi bir yol aldık Queenbet AKP de şu anda batıyor ve her gün diktatörleşen Cumhurbaşkanı daha da aşağılara çekiyor onları. Yani iktidar da çok yakın ülkeyi yönetmeye de bizler hazırız, kadromuzla da hazırız. AKP kimsenin kurtaramayacağı bir ülke bırakmak için çalışıyor, ama bizim elimizde onun da hazır reçetesi var. Ve o reçeteyle biz ülkeyi yönetecek en iyi partiyiz. Bu ülkeyi ayağa kaldıracak olan tek parti yine Cumhuriyet Halk Partisidir. Cumhuriyet Halk Partisinin gerçek anlamda bu ülkenin sigortası olduğunu hep söyledim. Ve bu ülkenin kurtarıcısı yine Selanik’ten gelen bir Mustafa gibi yine Cumhuriyet Halk Partisi çıkacak bu ülkeyi kurtaracaktır” açıklamasında bulundu.
    BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN HAKLARI İÇİN ÖMRÜNÜ VERMİŞ BİR KAHRAMANDIR
    Gümülcine’de Dr. Sadık Ahmet’in mezarı başında anma törenlerine katılan Bircan’a Emre Köprülü’nün yanında, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan ve CHP Batı Trakya Birlik Başkanı Selahattin Meriç eşlik etti.
    Bircan, Sadık Ahmet’in Türk siyasal hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “Dr. Sadık Ahmet, 1985 yılında Batı Trakya Türklerinin sorunlarını uluslararası kamuoyuna duyurmayı amaçlayan bir imza kampanyası ile mücadele başlamıştır. Defalarca tutuklanmış, Batı Trakya Türklerinin hakları için ömrünü vermiş bir kahramandır” dedi.
    Bircan, Sadık Ahmet’i saygıyla andığını belirterek, “Larisa'da yargılanırken, ‘Ben Türk olduğum için yargılandım’ diyen Sadık Ahmet bugün minnetle anmamız gereken bir ömrü Batı Trakya Türkleri için harcadı.” diye konuştu.
    Bircan ve CHP Heyeti Dr. Sadık Ahmet’in mezarındaki anmadan sonra Gümülcine Türk Birliğine de bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.