‘’Birliğimiz İçin Birlikte Güçlüyüz’’

EDSYB Başkanı Tuncay Aytın, birliğin yaklaşan seçimi öncesi düzenlediği toplantıda, göreve tekrar talip olduklarını belirterek, 2010 yılında göreve gelen Tuncay Aytın, dürüst, çalışkan, bölgede hayvancılıkla uğraşan ve geçimlerini hayvancılıktan sağlayan, çiftçiye destek olan, projeler üreten, üyelerinin yanında olan, hayvancılığın geliştirilip bölge ekonomisine katkısını üst seviyeye çıkaran bir yönetim olduklarını kaydetti.

‘’Birliğimiz İçin Birlikte Güçlüyüz’’

EDSYB Başkanı Tuncay Aytın, birliğin yaklaşan seçimi öncesi düzenlediği toplantıda, göreve tekrar talip olduklarını belirterek, 2010 yılında göreve gelen Tuncay Aytın, dürüst, çalışkan, bölgede hayvancılıkla uğraşan ve geçimlerini hayvancılıktan sağlayan, çiftçiye destek olan, projeler üreten, üyelerinin yanında olan, hayvancılığın geliştirilip bölge ekonomisine katkısını üst seviyeye çıkaran bir yönetim olduklarını kaydetti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Mart 2018 Çarşamba 11:40
‘’Birliğimiz İçin Birlikte Güçlüyüz’’

            Edirne’de 1995 yılından itibaren hizmet veren Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Tuncay Aytın öncelikle birliğin kuruluşundan bugüne kadar görev yapan tüm Başkan ve Yönetici arkadaşlarımıza, abilerimize teşekkürü borç bildiklerini ifade etti.

 2010 yılında göreve gelen Tuncay Aytın, dürüst, çalışkan, bölgede hayvancılıkla uğraşan ve geçimlerini hayvancılıktan sağlayan, çiftçiye destek olan, projeler üreten, üyelerinin yanında olan, hayvancılığın geliştirilip bölge ekonomisine katkısını üst seviyeye çıkaran bir yönetim olduklarını kaydetti.

            Aytın bölgedeki hayvancılığın kalkınmasını ve bilinçli yapılmasını sağlamak için Edirne’de Tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte özellikle büyükbaş hayvancılıkla ilgilenen, yine süt ve süt ürünleri ile ilgili çalışmalar yapan herkesle uyum içerisinde çalıştı.

2011 yılında birlik tarafından damızlık sığırların daha sağlıklı yetişmesi ve acil durumlarda müdahale edilmesi amacıyla kurulan ‘’Hayvan Hastanesi’’ Edirne bölgesi için önem arz etmektedir.

            Hastane de amaç hayvan hastalıklarında doğru teşhis koyarak, doğru ilaç kullanımıyla en iyi tedaviyi uygulamak ve birlik üyelerine en kaliteli hizmeti vermektir. İnsan ve hayvan sağlığına zarar verebilecek her türlü hastalıkların incelenebildiği laboratuarlar da hasta hayvanların teşhisini en iyi şekilde yapılmaktadır.

            ‘’VETERİNERLİK HİZMETLERİ PİYASADA DENGEYİ SAĞLIYOR’’

            Tuncay Artın “2011 yılında hizmete sunduğumuz ‘’Hayvan Hastanesi’’ aracılığıyla tüm ilçe ve köylerde Veterinerlik hizmetleri sunuyoruz. Özellikle tohumlama, küpeleme, aşılama, teşhis ve tedavi hizmetleri veriyoruz. İlaçları ve hizmetleri iskontolu yapılmaktayız. Şu anda Damızlık Birliği olarak özel veterinerlik hizmeti ücretlerini dengede tutan kurumuz. Veterinerlik hizmetlerini ucuza sunarken kesinlikle kaliteden de taviz vermemekteyiz.” dedi.

            ‘’1 YILDA YAKLAŞIK 500.000(BEŞ YÜZ BİN LİRA) ÜYELERİMİZE İSKONTO YAPTIK’’

            Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın Hayvan Hastanesinin açılmasıyla birlikte Veterinerlik hizmetlerinin arttığını söyleyerek şöyle devam etti ;’’ Veterinerlik hizmetleri ve İlaçlar üreticilerimiz için önem arz ediyor. Yeri geldiğinde ciddi rakamlara ulaşan İlaç, Tohumlama vs. hizmetleri için bizler damızlık birliği üyelerimiz için en asgari düzeyde kar koyarak satışını yapıyoruz. Geçen yıl üyelerimize yapmış olduğumuz ortalama %15 civarında iskonto ve bedava suni tohumlama  bedeli sonucu yaklaşık 500.000 (Beş Yüz Altmış bin) lira indirim uyguladık. Üyelerimizin belki de birçoğu farkında değildir ama bizler bu ücreti onların cebinde bırakıyoruz. Bu hizmetlerimizi yaparken 2010 yılından itibaren hiçbir üyemizden tek kuruş ne üye aidatı ne de peşin para talep etmedik. Ancak 2016 yılından itibaren değerli  üyelerimizin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yatırılan destekleme bedelleri, birliğimizin üzerinden değil de, direk üyelerimizin kendi hesaplarına yatmasından dolayı tahsilatta sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntıları çözmek için acil önlem paketi hazırladık. Değerli Üyelerimizin tüm borçlarını hiçbir kurumun yapamadığı şekilde 24 ay sıfır faizl , eşit şekilde değil, herkesin kendi imkanları doğrultusunda ödemeyebileceği şekilde ve tarihte senetlendirme yaptık. Türkiye geneli birliklerde yaşanan sıkıntıların, genel anlamda bizim birliğimizde de yaşanmasından dolayı giderlerin kısıtlanmak için önlemler aldık. Birliğimizde vermiş olduğumuz üyelerimize hizmetler nakit olarak değil, üyelerimizden almış olduğumuz senetlerle döndürülmektedir. Birliğimiz bu zorluklara rağmen üyelerimize ciddi hizmetler sunarken, Edirne’mizde bazı birlikler hiçbir hizmet vermeden, kapatılmışken bile zarar ettirilmiştir. Aynı arkadaşlar birliğimiz hakkında asılsız yorumlar yaparak iftiralar atmaktadır. Ne çelişkidir ki, diğer birliği zarar ettiren aynı kişiler Edirne Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Yönetimine talip olmuşlardır.  Biz bu söylenilen iftiralara rağmen, hizmetlerimize devam ediyoruz. Hesap vermekten korkmadığımız gibi anlayışımız ‘’ Hesap Soran, Hesap Veren’’ anlayışıdır. Bugün siz basın mensuplarının karşısındayız. İsteğiniz soruyu sorabilir, şahsım ve birliğimiz adına cevaplayabiliriz  ’’ dedi.  

             ‘’ ÖNEMLİ OLAN KİMSEYLE AYRIŞMADAN BİRLİK İÇİNDE HİZMET ETMEK’’

            Aytın açıklamasına devam ederken ; ‘’bizler göreve gelirken hiç kimse ve kurumla zıtlaşmamaya ve bölge üreticisi için çalışmaya geldik. Ve en önemlisi Damızlık Birliğimize Siyaset karıştırmadık, siyasi çalışma yapmadık. Her partiden her görüşe sahip yönetici arkadaşlarımız oldu. Bundan sonraki yönetimimizde de var olacak. Edirne bir bütündür. Enez’den Lalapaşa’ya kadar birliğimiz tüm üyelerimize hizmet etmektedir. Üyelerimizin İsteklerini ve sorunlarını bize ulaşmasının kolay olması düşüncesiyle Keşan’dan Süloğlu’ndan, Lalapaşa’dan, Havsa’dan ve Uzunköprü’den yönetici ve delegelerimiz var. Hepsiyle uyum içerisinde eskisinden daha verimli çalışacağız’’ dedi.

            ‘’ENGELLENMEK İSTENEN PROJELERİMİZ VARDI ONLARI BİR BİR HAYATA GEÇİRECEĞİZ’’

            Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın birlik ile ilgili birçok projesinin olduğunu söylerken şu açıklamaları yaptı ;’’ göreve geldiğimizden itibaren her daim aklımızda olan, üreticilerimize ve birliğimizin döngüsüne büyük katkı sağlayacak ‘’ Et ve Et Ürünleri Satış Reyonunu’’ Edirne Merkez’de faaliyete sokmak istedik. Ancak yönetimdeki bizden ayrılan arkadaşların engellemeye çalışmalarına rağmen satış yerimizi kiraladık. Fikir ayrılığına düştüğümüz ve bizden ayrılan arkadaşlarımızın istemediği kiralamış olduğumuz satış yerinde üyelerimizin beslemiş olduğu danalarını, ineklerini değerinin üzerinde alıp, piyasa değerinin altında satışa sunarak, hem üreticimizin hem de tüketicimizin yanında olacağız. Ayşekadında açacağımız dükkânın aynısını Keşan’da da açmayı planlıyoruz. Bizden ayrılan arkadaşımız, 8 yıldır başkan yardımcım olan şahıs; yönetim kurulu başkan yardımcılığının nasıl seçildiğini bilmiyor ki, bir gazetede yaptığı açıklamada istediklerinin yapılmadığını söylemiş. Ancak yönetim kurulu Betticket başkan yardımcılığı 7 yönetim kurulunun çoğunluğu ile belirlenir. Benim yetkili olduğum kadar, başkan yardımcısı olan kişide yetkilidir.  ’’ dedi.

            ‘’HAYVANCILIK KARLI OLMADIĞI VE ŞEHRE GÖÇ OLDUĞU İÇİN SAYIMIZ DÜŞTÜ’’

            Göreve geldiğimiz günden beri üyelerimizin menfaati için çalışmaya devam ediyoruz. Özellikle yetiştirmiş oldukları ihtiyaç fazlası düvelerini 2013 yılına kadar Türkiye genelinde birliğimiz aracılığıyla satışını yaptık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Kooperatif Düve İhalelerini kaldırması sonucunda düve satışları sadece kendi üyelerimiz arasında birliğimiz aracılığıyla yapılmaktadır. Ülkemizde hayvancılığın girdilerinin fazla olması ve hayvansal ürünlerin yeteri kadar değeri fiyatında satılamamasından dolayı hayvancılık her yıl azalmaktadır. Üreticinin para kazanamaması ve şehre göçün yoğun bir şekilde olmasından dolayı hayvan sayısı düşmüştür otomatik olarak ana sözleşmemiz gereği 5 anaç hayvanı olmayan birliğimizde üyeliğinden düşmüştür. ’dedi.

            ‘’18 YIL ARADAN SONRA ANKARA MERKEZ BİRLİĞİNDE EDİRNE’DEN YÖNETİCİ VAR’’

            Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın 18 yıl aradan sonra 81 il arasında Edirne’den daha çok delegesi olan il birlikleri olmasına rağmen Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez birliğinde görev aldığını söylerken;’’ biz Edirne’mizde nasıl dik durup insanlara karşı dürüst olduysak aynı şekilde Ankara’da da öyle durduk. Bu duruşumuzun karşılığında Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetimde Yönetim Kurulu Üyesi Olarak görev aldık. Bize ne faydası var diye soran olursa? Çok faydası var, olmaya da devam edecek. Biz Tarım Bakanlığı bünyesinde projelerimizi takip etmemiz kolaylaşacak. Yine sıkıntılarımızı birebir Bakana veya yardımcılarına iletme imkânımız olacak.  Biz yeni yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bakanlık nezdinde çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Artık Edirne’nin de Ankara’da sesi duyulacak’’ dedi.

            SARI ADAY LİSTESİ İLE 3. KEZ GÖREVE TALİBİZ

            Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin 9. Olağan Seçimlerinde Sarı liste ile aday olduklarını açıklayan Tuncay Aytın; ‘’ bize verilen görevi 2 dönemdir nasıl hakkıyla yaptıysak şimdi yeni yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla da daha fazlasını yapacağız. Yeni aday listemiz de ; Metin Yılmaz(Süloğlu), Durgut Tosun (Merkez) ,İslam Kurt (Keşan) ,Ahmet Cebe( Havsa), Nebi Kasap ( Keşan) , Ayhan Kıyıcı (Merkez) ve Denetim Kurulunda ; Adem Bayrak (Büyükdöllük), Tayfun Arabacı( Demirhanlı) , Dilaver Kayan (Azatlı) dır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.