Büyükşehir Başkanlığına, ilk destek Süloğlu'ndan

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Süloğlu İlçesine yapılması planlanan Kültür Merkezi ve Düğün Salonu için gerçekleştirilen yer teslim imza töreninde, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran'ın, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a 'Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım' şeklinde hitab etmesi, 'Başkan Gürkan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilk destek Süloğlu ilçesinden' şeklinde yorumlandı.

Büyükşehir Başkanlığına, ilk destek Süloğlu'ndan

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Süloğlu İlçesine yapılması planlanan Kültür Merkezi ve Düğün Salonu için gerçekleştirilen yer teslim imza töreninde, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran'ın, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a 'Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım' şeklinde hitab etmesi, 'Başkan Gürkan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilk destek Süloğlu ilçesinden' şeklinde yorumlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ağustos 2017 Cumartesi 09:44
Büyükşehir Başkanlığına,  ilk destek Süloğlu'ndan

Edirne'nin Süloğlu İlçesi'ne yapılacak olan Çok Amaçlı Kültür Sarayı ve Düğün Salonu'nun yüklenici firma ile yaptığı imza törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, arasında imzalandı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın Süloğlu için elinden geleni yaptığını belirten, Süloğlu Belediye Başkanı  Mehmet Ormankıran,“ Bugün Süloğlu'nun bugün bayramı,en güzel günlerinden birisi. Süloğlu belediyesinin kuruluşunun 50'cı yıl dönümünü.Süloğlu'nda bir yıldan beri doğalgaz çalışmalarımız devem ediyor. Çalışmalarımızın bugüne kadar maliyeti 4 milyon lira,önümüzde ki yılda 4 milyon lira para harcanarak Süloğlu temiz bir çevre ucuz bir gaza kavuşacak. Süloğlu belediyesi ile İller bankasının ortaklaşa yaptığı  içme suyu projesi yer teslimi yapılmış olup bayram sorasın da temel atma töreni yapılacaktır. Bunun yaklaşık maliyeti 4.40 milyon lira olup  2,5 milyon lirasının hibe  olarak Süloğlu belediyesine kavuşturduk,2 milyon lirasının 10 yıl süre ile Süloğlu belediyesi tarafından ödenecek. Bertaraf ve katı atık tesisimiz Edirne Belediyemizin önderliğinde, İl Genel Meclisi  başkanlığı ile Özel idare tarafından Havsa,Süloğlu ,Lalapaşa belediyeleri ile birlikte 50 yıldan beri Süloğlu'na atılan çöplerimizi en kısa zamanda Edirne'ye taşıyarak bertaraf tesisinde değerlendirerek enerjiye kavuşturacağız. Yıllardan beri he belediye seçimi öncesinde ilk madde Süloğlu belediyesi kültür sarayına kavuşacak çok amaçlı bir salon olmuş olacak. Fakat benden önceki arkadaşlarda ekonomik durumlarından dolayı  belki içten istemediklerinden dolayı, veya kültür sarayı için yeteri kadar destek görmediklerinden dolayı  yapamadılar belki. Süloğlu belediyesinin 50'ci yaşında, bize bu bayram hediyesi sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız,belediye meclis üyelerin vermiş olduğu kararla birlikte özlemimizi giderme aşamasına Jokerbet geldik. Hem kültür sarayında,hem ulaşımda olsun hiçbir zaman Süloğlu'ndan elini çekmeyen sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız  Recep Gürkan'a  Süloğlu halkı adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan, “ Elbette ekmeğimizi bölüşmek konusunda hiçbir tereddüdümüz yok. Ekmeği hakça bölüşeceğiz amacımız bu. Tek bir amacımız var; insana hizmet etmek. Seçimlerde karşınıza gelip, bu görevlere talip olduk; sizler de 'buyurun yapın' dediniz. Tek bir hedefimiz var; halkımıza hizmet etmek. Halkın bize gösterdiği güvene, sevgiye layık olabilmek. Yetkiyi veren de alan da sizsiniz. Halkın istediklerini, halkla beraber yapan bir anlayışa hakim olduk. Önce milleti yaşatacağız. Millet olmadı mı hiçbir şeyin anlamı yok. 2014 yılı yerel seçimlerinde size söz verdik. Dedik ki; 'Ankara 730 kilometre Edirne 30 kilometre. Siz Süloğlulular olarak Mehmet Ormankıran'ı seçerseniz, sizi 730 kilometre gitmekten kurtararak, 30 kilometre yanınızdaki komşunuz, kardeşiniz, ağabeyiniz olarak her zaman yanınızda olacağız. 30 Mart 2014'te siz 30 kilometre uzağa gitmeyi tercih ettiniz ve Mehmet Ormankıran'ı belediye başkanı seçtiniz. Mehmet Başkan göreve geldiğinden bu yana beraber çalışıyoruz. Bugüne kadar Süloğlu Halkı'nın talep ettiği ne varsa gücümüz yettiği kadar yaptık, yapmaya çalıştık.
                50 YILLIK ÖZLEM 120 GÜN SON BULACAK
Bugüne kadar Süloğlu'na birçok katkıda bulunduklarını ifade eden Gürkan, 50 yıldır Süloğlu'nun hasreti olan Kültür Merkezi ve Çok Amaçlı Sarayı ile Düğün Salonu'nu arzusunu çok iyi biliyordum. Bu proje ile çok uğraştık. Yer problemi vardı. Mehmet Ormankıran onu aştı. Bir proje yaptık, teknik nedenlerle iptal ettik. Bir daha hazırladık. İhaleyi yaptık. Çakmak inşaat ihaleyi kazandı 120 günde burası bitecek. Bugün yer teslimini yapıyoruz. Süloğlu Halkı , 50 yıllık özlemine kavuşmuş olacak.
 Bu bina dışarıdan tek kat gözükecek içerden asma katlı olacak ve toplamda da 600 bin lira maliyeti olacak. Toplam büyüklüğü  667 metrekare kapalı  alana sahip olurken yaklaşık 1 beş yüz kişi düğün ve kültürel faaliyetleri gerçekleştirebilir olacak. Bu salonun Süloğlu halkına ve belediyesine hayırlı  olmasını  diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.