ÇAVUŞOĞLU,EDİRANE’DEYDİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Edirne'nin İpsala ve Enez ilçelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

ÇAVUŞOĞLU,EDİRANE’DEYDİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Edirne'nin İpsala ve Enez ilçelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Ekim 2017 Salı 10:26
ÇAVUŞOĞLU,EDİRANE’DEYDİ

    İPSALA ZİYARETİ
    Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, öncelikle İpsala ilçesine gelerek AK Parti ilçe kongresine katıldı ve ziyaretlerde bulundu. Burada Çavuşoğlu'nu Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, İpsala Kaymakamı Ali Uysal, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve kurum müdürleri karşıladı. Ardından İpsala Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Başkan Kerman'dan İpsala'daki çeltik üretimi ve ticaretle ilgili bilgiler aldı. İpsala'nın kendisi için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Çavuşoğlu; "Malumunuz ben Batı Trakyalıyım. Biga İmam Pinbahis Hatip Lisesine giderken İpsala'dan giriş yapıyorduk. Burası bizim için oldukça önemli bir yer. " dedi.
ENEZ ZİYARETİ
    Çavuşoğlu, İpsala'daki programının ardından Enez'e geçti. Burada Edirne Valisi Günay Özdemir ve ilçe protokolü tarafından karşılanırken, restorasyonu devam eden Fatih Camii'nde (Enez Ayasofyası) bir dizi incelemelerde bulunarak Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren'den konuyla ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Çavuşoğlu, Tarihî Fatih Camii'nin çok kıymetli bir eser olduğunu ve muhakkak ışıklandırma sistemleri ile eserin güzelliğinin sergilenmesi gerektiğini belirtti. Yalnızca restorasyonun yeterli olmayacağını, çevre düzenlemesinin de yapılması gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, bu eserin Enez'in turizmine ciddi anlamda katkılar sunacağını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.