“Cumhurbaşkanı istedi diye, çocukların hayatı bir anda değişebiliyor”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yaptığı açıklamada; TEOG sınavının kaldırılması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Cumhurbaşkanı istedi diye, çocukların hayatı bir anda değişebiliyor”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yaptığı açıklamada; TEOG sınavının kaldırılması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Eylül 2017 Cuma 09:49
“Cumhurbaşkanı istedi diye,  çocukların hayatı bir anda  değişebiliyor”

    “CUMHURBAŞKANI İSTEDİ DİYE, BİRANDA ÇOCUKLARIN HAYATI DEĞİŞEBİLİYOR”
    TEOG sınavının kaldırılması hakkında değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine başlayan Bircan, şunları söyledi: “Ortaöğretimde uygulanan sınav sistemine karşıyız. Ancak, bunların döneminde eğitim sistemi yap-boz halini aldı. Şuanda, 11 ya da 12 defadır eğitimde müfredat değişikliği yapılıyor. Sınavlarla ilgili ciddi değişiklikler oluyor. Cumhurbaşkanı istedi diye, biranda çocukların hayatı değişebiliyor. Ayrıca, bunun dışında yapılan bazı değişiklilerle birlikte, çocuklar imam hatiplere yönlendiriliyor. Aileler çocuklarını imam hatiplere göndermek zorunda değildir.”
    “ZAFER ÇAĞLAYAN HAKKINDA, ABD’NİN VERMİŞ OLDUĞU KARARI GÖZDEN KAÇIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”
    Eğitim sistemindeki değişikliklerin devam edeceğine inandığını ifade eden Erdin Bircan, sözlerine şöyle devam etti: “Değişiklikler yapılarak, gözden kaçırılmak istenen bazı durumlar vardır. Zafer Çağlayan hakkında, ABD’nin vermiş olduğu kararı ve yapılan açıklamaları gözden kaçırmak için TEOG Savoybetting sınavı ortaya atıldı. Bu çok nettir. Fakat, bazı şeyleri gözden kaçırırken; aileleri ve çocuklarımızı sınav eğitim sistemi konusunda, mağdur ediyorlar. 11 ya da 12 defa değişen bir sistemden ötürü aileler ve çocuklar bıkmış durumdalar. Yeni eğitim sistemi konuşulurken, Zarraf ve Çağlayan olayları örtbas ediliyor.”
    “YENİ SİSTEMDE, ATATÜRK’Ü DE SİLMEYE ÇALIŞIYORLAR”
    “Eğitim sistemi sürekli değişiyor. Bu ne kadar sağlıklı olacaktır?” şeklindeki soruya cevap veren Bircan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu kadar çok değişiklik yapılırken, eğitim sistemi hiçbir şekilde sağlıklı olmaz. Herkesin hakkı yeniyor. Çocuk sınavlara hazırlanıyor ve sınav yapılmama kararı alınıyor. Çocukların geleceği düşünülmeden değişiklik yapılıyor. Eğitim sistemindeki yap-bozla çocuklarımıza verilen eğitim de, köreldi. Yeni sistemde de, Atatürk’ü de silmeye çalışıyorlar. Okulların açılmasıyla birlikte TEOG sınavı tartışmaları yapılıyor. Ancak, bunun yeri ve zamanı değil.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.