CUMHURİYET KÖYLERİ GELİYOR!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu tarım politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gaytancıoğlu, kentten köye göçü sağlamak amacıyla CHP olarak 'Cumhuriyet Köyleri Projesi' adında yeni bir proje hazırladıklarını ve bunun başarılı olacağını söyledi.

CUMHURİYET KÖYLERİ GELİYOR!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu tarım politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gaytancıoğlu, kentten köye göçü sağlamak amacıyla CHP olarak 'Cumhuriyet Köyleri Projesi' adında yeni bir proje hazırladıklarını ve bunun başarılı olacağını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Aralık 2017 Pazartesi 10:43
CUMHURİYET KÖYLERİ GELİYOR!

    CHP Edirne Milletvekili ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakibaba'nın 2018 yılı tarım politikası hakkında umut dolu sözlerine cevap verdi. Bu söylemlerin inandırıcı olmadığını ifade eden Gaytancıoğlu, iktidarın söylemleriyle uygulamaları arasında farklar olduğunu söyledi. 
    “TÜRKİYE'DE 500 BİN BUZAĞI ÖLÜMÜ VAR”
    Gaytancıoğlu hükümetin söylemleriyle yaptıkları arasında farklar olduğunu ifade ederek, “Biz AK Parti'yi tanımasak, hükümeti tanımasak, Ahmet Eşref Fakibaba'yı tanımasak bir de bütçeyi bilmesek söylediklerine inanırız. Artık kimseyi kandıramıyorlar özellikle biz CHP'lileri kandıramıyorlar. Çünkü söylemleriyle uygulamaları arasında çok ciddi farklar var. Biz belge çıkartıyoruz, noterden tasdik ettiriyoruz ama onlar gündemi değiştirmek için bizim belediyelerimize saldırıyorlar. Türkiye'de 500 bin tane buzağı ölümü var. Siz de yılda 300-400 bin hayvan ithal ediyorsunuz. Bu hayvanlarımızı korusak sağlıklı bir şekilde diğer ülkelerdeki gibi binde birli, binde ikili rakamlara çeksek, onlarca veteriner fakültesi açtınız buradan mezun olan gençler ahırlara inse, ziraat mühendisleri danışmanlık yapsa daha iyi olmaz mı? 500 bin hayvan az bir rakam değil. Bunlar büyüdüklerinde 1 sene sonra canlı hayvan oluyorlar. Yarısı erkek yarısı dişi olduğunda Türkiye Bahis Siteleri et ve süt materyalini sağlayacaklar.” dedi.
    “SİNGAPUR'DA ZATEN 200 İNEK VAR”
    İthal hayvan alınan ülkelerde artık hayvan kalmadığını Sinagur'dan hayvan ithal edilmeye başlandığını söyleyen Gaytancıoğlu; “İnsanları beslemek yetmez, sağlıklı ve dengeli beslemeliyiz. Türkiye niye hayvan ithal ediyor? Siz illa 2 firmayı zengin edeceksiniz diye 29 liradan kıyma satarak insanların yoksulluğunu herkese teşhir edeceksiniz diye yan yollara giriyorsunuz. Neden 5 Milyar dolar ithalat yapmamıza rağmen hala kıyma, et fiyatı düşmüyor? Bize hayvan satan ülkelerde hayvan kalmadı artık Singapur'la anlaşma yapıyoruz. Orada topu topu 200 inek var. Ama demek ki burada başka tezgâh var. Bakan 3 ay önce koltuğuna oturdu Türkiye tarımına çağ atlatacağını söylüyor. Keşke yapabilse. Elinde bir sihirli değnek olsa. Biz de kendisine destek versek ki kendisiyle görüştük ve destek verebileceğimizi söyledik. Ama bizim konuşmalarımızı dikkate almıyorlar. Biz AK Parti'yi çok yakından tanıyoruz. Yaptıklarını çok iyi biliyoruz. AK Parti sıkıştığı zaman gündemi değiştirmeyi iyi beceriyor. Çünkü elinde bir medya gücü var.” ifadelerini kullandı.  
    “KENTTEN KÖYE GÖÇÜ SAĞLAYACAĞIZ”
    Köyden kente göçü engellemek anlamında güzel bir projeleri olduğunu belirten Gaytancıoğlu, “Şu anda çok güzel bir proje üzerinde çalışıyoruz CHP olarak. Yakında tüm kamuoyuyla paylaşacağız. Bizden önce AK Parti bir versiyonunu yapmayı denedi ama başarılı olamadı. Biz başarılı olacağız. Cumhuriyet Köyleri Projesi. Köyden kente göçü değil kentten köye göçü sağlayacağız. Bu alanda da çok iddialıyız. Köylerdeki nüfusumuz yaşlandı. Köylerde yaş ortalaması 54. Buna da çözüm üreteceğiz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.