“Değişimden yana oy kullandım”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yaptığı açıklamada; kurultay sürecinde değişimden yana oy kullandığını belirtti.

“Değişimden yana oy kullandım”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yaptığı açıklamada; kurultay sürecinde değişimden yana oy kullandığını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Şubat 2018 Pazartesi 10:11
“Değişimden yana  oy kullandım”

    “İLK ZİYARETİ, SAKARYA’YA YAPIYORUZ”
    İnce ile birlikte kurultay sonrasında ziyaretlerde bulunacaklarının altını çizerek, sözlerine başlayan Bircan “İlk ziyareti Sakarya’ya yapıyoruz. Sakarya 14 delegesiyle birlikte bize destek olduğundan ilk ziyareti oraya yapıyoruz. Daha sonra diğer illeri ziyaret edeceğiz.” şeklinde konuştu.
    “447 OY VARSA MÜKERRER İMZA YOK DEMEKTİR”
    CHP kurultayından çıkan sonucun hayırlı olmasını dileyen Erdin Bircan, , şunları söyledi: “Bu kurultayda divan başkanı Yılmaz Büyükerşen bir hata yaptı. Sayın İnce açısından önce ‘Yeterli imza vardır’ deyip aday olmasını açıkladıktan sonra ne olduysa imza tartışmaları başladı. Bu bir tartışma değildir. 166 imza verildi, 49 imzanın da mükerrer olduğu savunuldu. Daha sonrasında da Muharrem Bey’e 115 imza çıktı. Bakıyorsunuz 447 oy aldı. 447 oy varsa mükerrer imza yok demektir. Oy veren insan imza da vermiştir. Sayın Büyükerşen kurultaya bu anlamda gölge düşürmüştür.”
    “DEĞİŞİMDEN YANA OY KULLANDIM”
    Kurultayda, değişimden yana oy kullandığını belirten Bircan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekili olduğum günden bu yana Muharrem İnce Betxlarge ile beraber hareket ediyorum. Partimin iktidar olmasını istiyorum. İktidar olabilmesi için de değişimin şart olduğunu gördüm. Artık, 8 seçim sonrası hep mağlubiyetle başımız eğik şekilde çıkıyoruz. Değişim olana kadar mevcut tutumumu sürdüreceğim. Ancak, benim şu andan itibaren genel başkanımı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Talimatları bizim için emirdir.”
    “NEREYE İMZA VERDİNİZSE ORAYA DESTEKLERSİNİZ”
    “Edirne Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini açıkladı. Ancak Muharrem İnce’ye oy verildiği iddia ediliyor. Keşan’da da gençlik kolunun bazı üyeleri de İnce’yi destekledi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Erdin Bircan, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’daki genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ancak, Edirne’de iddia edildiği gibi bir şey olduğunu sanmıyorum. Olduysa da yanlış olmuştur. Nereye imza verdinizse oraya desteklersiniz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.