Dertleri, koltuk bulamamak !

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Merkez İlçe'de gerçekleştirilen delege seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Başkan Gürkan, belediye başkanlığı makamını ve gücünü kullanarak asla bir müdahalesi olmadığını belirterek; “Ben belediye başkanlığı gücümü, makamımı kullanarak 'bana oy vermezsen işten atarım, dükkanının önünü kazdırırım, ruhsatını iptal ederim' diyorsam, bu şerefsizlikleri yapıyorsam işte bu karışmaktır. Bana böyle bir tane örnek göstersinler. Fazla istemiyorum tek bir tane böyle bir örnek göstersinler.” dedi.

Dertleri, koltuk bulamamak !

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Merkez İlçe'de gerçekleştirilen delege seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Başkan Gürkan, belediye başkanlığı makamını ve gücünü kullanarak asla bir müdahalesi olmadığını belirterek; “Ben belediye başkanlığı gücümü, makamımı kullanarak 'bana oy vermezsen işten atarım, dükkanının önünü kazdırırım, ruhsatını iptal ederim' diyorsam, bu şerefsizlikleri yapıyorsam işte bu karışmaktır. Bana böyle bir tane örnek göstersinler. Fazla istemiyorum tek bir tane böyle bir örnek göstersinler.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Ekim 2017 Cuma 10:32
Dertleri, koltuk bulamamak !

    “SİYASETİ YÖNLENDİRME ÇABALARINDAN HİÇ VAZGEÇMEDİLER”
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, delege seçimleri ve iddialar hakkında konuşarak; “Salı günü genel başkanımızla 2 kez görüştüm. 2 görüşmemde de hem genel başkanımızla hem parti yetkilileriyle bir kere dahi delege seçimleri gündeme gelmedi. Hatta tebrik eden MYK üyeleri oldu. Arkadaşların arzuları yerine gelmiyor. Onların adına üzgünüm ama bu konuda yapabileceğim bir şey yok. Çünkü arkadaşlar siyaseti yönlendirme çabalarından hiç vazgeçmediler. Onların bu çabaları benim gazeteleri yönlendirme çabam gibi bir şey. Doğru değil, ahlaki ve etik değil. Olmaması gereken bir şey. Ama ısrarla bazı arkadaşlar yıllardır siyaseti manipüle etme ve yönlendirme çabası içerisinde. Herkes işine baksın. Gerek yok buna. Hangi gazete yazı işleri müdürünün odasında CHP'nin delege seçimleriyle ilgili kimlerin toplandığını da, neler konuşulduğunu da biliyoruz Edirne'de. Bunlara gerek yok. CHP olarak 2011'de yüzde 52 oy aldık, 2007'de yüzde 36'ydı. Ardından 2014'teki ortamı biliyorsunuz yüzde 37 oy aldık. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 54, 1 Kasım'da yüzde 58 oy aldık. Ardından 16 Nisan referandumunda merkez ilçede yüzde 74 hayır çıktı. Siyasi tablo bu. 2012'de siyasete girdikten sonra delege seçimi oldu. 2015'te oldu ve 2017'de oldu en son. Edirne merkezden bahsedersek 2012'de tüm delegeleri kazandık, 2015'te kazandık, 2017'de yine 24-0 yaptık. Sandık sonuçlarında üyeler delegeleri seçiyor bütün seçimlerinin ortalamasını alın 3'te 2 oranında benim de desteklediğim mavi listeye oy veriliyor.” ifadelerini kullandı. 
    “YENİ YERLEŞİMDE DE MAVİ LİSTE SEÇİLDİ”
    Başkan Gürkan, yapılan seçimlerde halkın ve üyelerin 3'te 2'sinin oylarını aldıklarını belirterek; “Sonuç şu halkın karşısına parti olarak çıktığımız referandumlarda yaklaşık yüzde 60 oranında oy alıyoruz. Üyenin karşısına çıktığımız delege seçimlerinde 3'te 2 oranında oy alıyoruz. 3'te 1 hem halk hem de üye nezdinde bize oy vermiyor ya da destek vermiyor. Burada şunu soruyorum. Madem parti beceriksiz, milletvekilleri beceriksiz, belediye başkanı iş yapmıyor o zaman bu halk niye oy veriyor? Sadece Atatürk'çü olduğumuz için mi? Döndük partiye Makrobet delege seçimlerine. Üyelerin 3'te 2'si mavi listeyi destekliyor. Biz kenar mahallelerdeki üyelere baskı yapıyormuşuz. Yeni yerleşim bölgesinde yaşayan üyeler de mavi listeyi seçiyor, onlara da mı baskı yaptık? Ki kenar mahallelerden daha yüksek oy oranıyla mavi liste çıktı oradan.” dedi.
    “10 KİŞİYİ ARAMAMIŞIMDIR”
    Delege seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddialara seçimle ilgili 10 kişiyi bile aramadığını söyleyerek cevap veren Başkan Gürkan; “Çok samimi söylüyorum şu son delege seçimlerinde üst üste koyun 10 kişiyi aramamışımdır. Baktım arkadaşlarım gayet iyi şekilde seçimleri götürüyorlar gerek duymadım. Benim müdahil olmamı gerektirecek bir şey çıkmadı ortaya. Çıksaydı olurdum. Çocuklar sağolsun halletti. Benim müdahilliğime gerek kalmadı.” ifadelerini kullandı. 
    “SİZİN DERDİNİZ KOLTUK BULAMAMAK!”
    'Parti başarısız, çalışmıyor' seklinde iddialarda bulunanlara da cevap veren Başkan Gürkan; “Sonuç olarak siz parti olarak halkın yaklaşık 3'te 2'sinin oyunu alıyorsanız dönüp partili bir belediye başkanı olarak mevcut üyelerin 3'te 2'sinin oyunu alıyorsanız; o zaman sorun sizde mi, sorun o 3'te 1'demi? Halkın, üyenin 3'te 2'sinin beğendiğinin neyini beğenmiyorlar? Demek ki bu 3'te 1'in derdi başka. Onların ölçüleri partinin başarılı, başarısız olması değil demek ki. Demek ki farklı bir ölçü var. Onu da kendileri cevaplayacak. Yani bana burada 'parti başarısız, çalışmıyor' diyerek bana bir somut ölçü gösterseler ben de anlayacağım. Neye göre çalışmıyor? O zaman sizin derdiniz partinin aldığı başarı değil, sizin derdiniz oralarda bir koltuk bulamamak, söz sahibi olamamak, partiyi yönetememek. Bu parti yıllarca kendisinden geçinenler, kendisinden alanlar yüzünden çok çekti. Şimdi artık partiye verenler var. Hiç kimse kusura bakmasın.” dedi.
    “BİR TANE ÖRNEK GÖSTERSİNLER”
    Başkan Gürkan, belediye başkanlığı makamını ve gücünü kullanarak seçimlere asla müdahale etmediğini belirterek; “Belediye Başkanı karışmasın diyorlar. Niye karışmıyor? Paraşütle mi geldi belediye başkanı oraya. Örgütün içinden geliyor. Sen ne istiyorsun? Delege olacaksın, ilçe yönetici olacaksın, il yöneticisi olacaksın sonra kendisi ya da desteklediği birisini belediye başkanı veya milletvekili yapacaksın. Kusura bakma da bu durumda ben niye karışmayayım? Ben belediye başkanlığı gücümü, makamımı kullanarak 'bana oy vermezsen işten atarım, dükkanının önünü kazdırırım, ruhsatını iptal ederim' diyorsam, bu şerefsizlikleri yapıyorsam işte bu karışmaktır. Bana böyle bir tane örnek göstersinler. Fazla istemiyorum tek bir tane böyle bir örnek göstersinler. Öyle işkembe-i kübradan atmakla olmuyor bu işler.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.