Dolu'nun zararı karşılanacak

Dolu'nun zararı karşılanacak

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Temmuz 2017 Cumartesi 09:32
Dolu'nun zararı karşılanacak

                CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu dün Edirne Kapıkule Sınır Kapısı bölgesinde etkili olan dolu yağışı ile ilgili açıklama yaptı.

                CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu dün Edirne Kapıkule Sınır Kapısı bölgesinde etkili olan dolu yağışı sonrası zarar gören çiftçilere ve vatandaşlara geçmiş olsun diyerek yağışın yol açtığı zararın giderilmesi için başta TARSİM olmak üzere yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

                TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil SATOĞLU ile görüştüğünü ifade eden Gaytancıoğlu "Genel Müdürün kendisi ile yaptığım görüşmede hasar tespit çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağını, zararların karşılanacağını söyledi. Biz de takipçisi olacağız." Tulipbet Dedi.

                Gaytancıoğlu geçen sene üreticilerin TARSİM ile ilgili yaşadıkları sıkıntıların çözülmesi ve üreticilerin sisteme neden girmek istemediklerinin tespiti için Meclis'te bir araştırma önergesi verdiğini belirterek Sistemde yaşanan sorunların çözülmesi, havuzun büyümesi, sistemin daha iyi çalışır hale gelmesi için hükümetin de gerekli çalışmaları yapması gerektiğini söyledi.

                Dolu yağışının özellikle Kemalköy, Yenikadın, Karabulut, Budakdoğanca, Ahıköy, Büyükismailçe ve Uzgaç köylerinde  etkin olduğunu, ayçiçeği ve mısır tarlalarında büyük zarara yol açtığını söyleyen Gaytancıoğlu "Tüm çiftçilerimize bir kez daha geçmiş olsun diyor, zararlarının bir an evvel giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacağımı belirtmek istiyorum." Dedi.

Son Güncelleme: 29.07.2017 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.