Edirne'de hedef, 10 bin üye

Meral Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Parti'nin 200 kişilik Kurucu Üyesi içinde yer alan Avukat Mehmet Tolga Akalın düzenlediği basın toplantısında, Edirne'de 10 bin üye sayısına ise çok kısa sürede ulaşacaklarını söyledi.

Edirne'de hedef, 10 bin üye

Meral Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Parti'nin 200 kişilik Kurucu Üyesi içinde yer alan Avukat Mehmet Tolga Akalın düzenlediği basın toplantısında, Edirne'de 10 bin üye sayısına ise çok kısa sürede ulaşacaklarını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Kasım 2017 Çarşamba 10:15
Edirne'de hedef, 10 bin üye

    İYİ Parti Kurucu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Tolga Akalın, Edirne'de bulunan bir tesiste basın mensuplarıyla bir araya geldi. İYİ Parti ve siyasi stratejisi hakkında detaylı açıklamalar yapan Akalın, merkezde bir parti olduklarını ve temel siyasi gündemlerinin ekonomi olacağını vurguladı. Edirne teşkilatlanmasının çok kısa sürede yapılacağını her kesimi kucaklayan bir yönetim oluşturacaklarını ifade eden Akalın, Edirne'de 10 bin üye sayısına ise çok kısa sürede ulaşacaklarını söyledi. Eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yle bir görüşme yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine ise, “Henüz bir temasımız olmadı ancak bu görüşmeyeceğiz anlamına gelmez. Önce bir teşkilatlanmamızı tamamlayalım, sonra yönetimimiz en iyisini karar verecektir.” dedi.
“YERİNDEN ÇIKMIŞ OLAN ÇİVİYİ YERİNE ÇAKACAKTIR”
    İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'in aslen Rumelili olduğunu söyleyen Akalın; “94 yıl önce bir Rumelili yetimin kurduğu devlet ve Cumhuriyet'in bugün yerinden çıkmış olan çivisini, tekrar yerine çakacak ve bozulmuş olan millet birliğini tesis ve temin edecek bir iradeyle yeniden bir Rumelili hanımefendi yola çıkıyor. İYİ Parti ideolojik olarak bu eksende hareket eden bir parti. Diğer yandan biz insanlarımızın hiç birinden mevcut taşıdıkları siyasi sıfatları terk etmelerini isteyen bir siyasal hareket değiliz. Bu partiyle hareket eden herkes, kendilerini ister ülkücü, ister Türk milliyetçisi, ister solcu, ister sosyal demokrat, ister muhafazakar veya benzeri kimliklerle tanımlayabilirler. İYİ Parti bu siyasi alt kimliklerle ilgilenmiyor. Tam aksine sadece bu insanlarımıza bu siyasi alt kimliklerin üzerinde bir üniforma giyelim diyoruz. Bu bir vatanseverlik üniforması olsun. Hiçbir siyasi alt kimliğimizi ve tanımlamamızı terk etmeksizin bu üst üniforma üzerinden de Türkiye'nin İYİ olma kültürünü benimseyelim diyoruz.” ifadelerini kullandı. 
    “BİZİ SAĞA SOLA YAPIŞTIRMASINLAR!”
    Türk siyasetin merkezinde bir parti olduklarını ifade eden Akalın; “İYİ Parti'nin kuruluş hikayesinin kökü millet tarafından, Türk milliyetçileri eliyle, onların kararıyla ancak onlarsız da olabilecek tüm geniş toplum kesimlerine açılan bir merkez parti olarak kurulmuştur. Çeşitli siyasi parti temsilcileri de bizi bir yerlerde konumlandırmaya çalışıyorlar. Kimisi merkezin sağında bir boşluk olduğunu söylüyorlar. Rica ediyoruz bizi sağa sola yapıştırmasınlar. Biz merkezin sağında veya solunda değil doğrudan doğruya Türk siyasetin boşalan merkezine talip ve o merkezde siyaset yapmak üzere yola çıkmış bir siyasal hareketiz.” dedi.
“TEMEL SİYASİ GÜNDEM, EKONOMİ”
    Üreten Türkiye inşa etmeyi amaçladıklarını dile getiren Akalın; “İYİ Parti'nin temel siyasi gündemi ekonomidir. Ekonomik bakışımızın merkezi üretim ekonomisidir. Türkiye insan kaynakları ve coğrafi avantajları ile örtüşmeyen bir verimsizliğe düşmüştür. Okullarımız, üniversitelerimiz, çiftçilerimiz, sanayimiz, bürokrasimiz yeterince üretemiyor. Türkiye ürettiğinden fazla tüketen insanlar ülkesi oldu. Buradan çıkış için hedefimiz üreten Türkiye inşa etmek, oluşacak kaynakları adalet ile paylaştırarak bunu refah toplumu ile taçlandırmaktır.” ifadelerini kullandı. 
“YÜZDE 75'İ KADINLARDAN OLUŞAN YÖNETİM KURULLARI KURMAYA HAZIRIZ”
    Akalın, yüzde 75'i kadınlardan oluşan yönetim kurulları kurmaya hazır olduklarını dile getirerek; “Türk siyasetine uzun bir dönemdir nefret dili hakimdir ve kadınlarımızın sevgi dili ile yeniden düzenlenmelidir. Bu sebeple İYİ Parti Tüzüğünde tüm yönetim kurullarımızda asgari yüzde 25 oranında “cinsiyet kotası “ düzenlenmiş ve bir cinsten en az %25 oranında yönetici olması hükme bağlanmıştır. Biz yüzde 75 oranında kadınlardan oluşan yönetim kurulları kurmaya hazırız. Öte yandan 'Kadın Kolları' partimizde olmayacaktır bunun cinsiyetçi olduğunu 1xbet düşünüyoruz. Nasıl 'Erkek Kolları' yoksa, 'Kadın Kolları' da olmayacaktır. Diğer yandan tüzüğümüze affa uğramış olsa dahi kadına şiddet ve cinsel taciz suçlarından mahkum edilmiş kimselerin partimize üye olmasını engelleyen net hükümler koyduk.”dedi.
“EN DEMOKRATİK TÜZÜĞE SAHİBİZ”
    Akalın, İYİ Parti'nin Türkiye'nin en demokratik tüzüğüne sahip olduğunu dile getirerek; “İYİ Parti Türkiye'nin en demokratik tüzüğüne sahiptir. İki defa il başkanlığı kapatılmış ve anti demokratik uygulamalara maruz kalmış bir eski il başkanı olarak tüzük komisyonunda yer aldım. Mümkün olan en demokratik tüzüğün inşası için yoğun gayretlerde bulundum.  İYİ Parti seçimlerini üyelere, teşkilatlara ve millete sorarak yapacaktır. Bir ilde kayıtlı seçmenin yüzde 3'ü oranında üyeye sahip teşkilatlar ön seçim talep hakkı elde edecektir. Herhangi bir vatandaşımız partiye üyelik başvurusu yaptığında 15 gün içerisinde üyelik talebini karara bağlamayan ilçe yönetim kurulları işten el çektirilecek ve geçici ihraç istemi ile disipline sevk edilecektir.  Kısaca İYİ Parti demokratik üyelik düzeni üzerine inşa edilmiştir.” dedi.
    “ İNSANLAR GÜNLÜK YAŞAMLARIYLA İLGİLENECEKLER”           
    Akalın, İYİ Parti iktidarında siyasetin olağan ve normal olacağını belirterek; “Çeşitli araştırmalarda 40 OECD ülkesi arasında birbirine en az güvenen insanlar ülkesi olduğumuz görülmektedir. Güvensizlik bir milleti parçalar ve bir devleti yıkar. İYİ PARTİ olarak birbirimize güvenmeyi milli birliğimizin direği olarak görmekteyiz.  Ayrıca mutsuz insanlar ülkesiyiz. Türkiye'yi sokaklarda yüzleri gülümseyerek gezen insanlar ülkesi olarak görmek istiyoruz. İYİ Parti'nin iktidarında her gün 5 vakit televizyonlara çıkan bir siyasi hareket görmeyeceksiniz. Siyaset olağan ve normal bir şey olacak. İnsanlar günlük yaşamlarıyla ilgilenecekler.  Kamuoyu yoklamaları muazzam, özelikle Trakya açısından beklenenin çok üzerinde.” ifadelerini kullandı. 
“HER KESİMİ KUCAKLAYAN BİR YÖNETİMİMİZ OLACAK”
    Edirne teşkilatlanması hakkında sorulan bir soru üzerine ise Akalın; “Teşkilatlanma konusu herkesin birinci gündem maddesi ama şöyle bir planlama yaptım: İyi Parti nedir, ne istiyor? Temel meselelerini ifade edelim istedik. Bu tarz tanıtım toplantılarında insanları partiye katılmaya davet ediyoruz. Talepleri olan insanlara çağrıda bulunuyoruz. İyi Parti'yi tanıtmak için Keşan'da, Uzunköprü'de bugün burada ve yarın Kırklareli'nde yapacağız. Trakya'daki teşkilatlanma işleri benden rica edildi. Bu anlamda yardımcı olacağım. 11 Kasım tarihinde İyi Parti'nin Genel Merkezi'nin açılışı yapılacak. Hemen sonra Edirne İl Başkanı ve o kişinin listesini sizlerle paylaşacağım. Merkez İlçeye ehemmiyet veriyoruz ve İl Merkezi ile Merkez İlçe Başkanlığı ayrı binalarda olacak. İlçe merkezinin siyasetine merkez ilçe karar verecek. İl merkezindeki siyasete de İl Merkezi karar verecek. Kendi İl Başkanlığımda Merkez İlçe Başkanlığı'nın ne yaptığı hakkında kimsenin fikri yok. İyi Parti'de bu teşkilatlanmaya bunu aşacağız. Bununla ilgili tanıtım toplantısı yapılacak. Final de İl Başkanı, İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri belli olacak. Her kesimi kucaklayan bir yönetimimiz olacak. Kapımız herkese açık.” dedi.
“ÇOK KISA SÜREDE 10 BİN RAKAMINI AŞACAĞIMIZA İNANIYORUM”
Edirne'de 10 binin üzerinde üye sayısına çok kısa sürede ulaşacaklarını öngördüğünü ifade eden Akalın; “Biz kapıyı sonuna kadar tedbirle açtık. O nedenle Edirne'den İyi Parti'ye üye anlamında katılımın çok yüksek olacağını düşünüyorum. Ben buna ne kadar ekmek o kadar köfte düzeni diye tanzim ettim. Bir ilde, bir seçim çevresinde partiye kayıtlı seçmenin yüzde 3'ünü partisine üye yapan teşkilatlara direkt ön seçim hakkı tanıdık. Ya Edirne açısından İyi Parti Edirne İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı'nda yaklaşık 9 bin - 9 bin 500 üyeyi ilçelere tanzim edenler ön seçim hakkını kazanacaklar. Partimize çok kısa sürede 10 bin üye rakamını aşacağımızı da sokakta görüyorum. Bu talebi de hissediyorum. Çok kısa süre içerisinde 10 bini çok rahat aşabileceğimizi düşünüyorum. Yoğun bir talep var.” dedi.
“BİZ KİMSEYE İSTİFA ET DEMEYİZ”
    Edirne Belediye Meclisi'nde CHP'den istifa eden bir üyenin İyi Parti'ye katılıp katılmayacağına ilişkin soruya Akalın; “Kimseyi istifa ettirmek gibi bir gayretimiz yok. Bize 'istifa edelim mi?' diye soran herkese  'Siz bilirsiniz' deriz. Yani bu istifalara başka anlamlar yüklemek doğru değil. Şuan Edirne'de teşkilatımızı kurmadık. Kurulduğunda bir talep gelirse, değerlendiririz. Kapımız insanlara açık.” dedi.
“SEDEFÇİ'YLE HENÜZ BİR TEMASIMIZ OLMADI”
    Edirne Eski Belediye Başkanlarından Hamdi Sedefçi ile herhangi bir görüşme yapıp yapmadıkları ile ilgili bir soruya ise, “Henüz bir temasımız olmadı ancak bu görüşmeyeceğiz anlamına gelmez. Önce bir teşkilatlanmamızı tamamlayalım, sonra yönetimimiz en iyisini karar verecektir. Söylemiş olduğumuz gibi, İYİ Parti seçimlerini üyelere, teşkilatlara ve millete sorarak yapacaktır.” şeklinde cevap verdi.
    “ŞU AN OY ORANIMIZ; 23.2”
    Kamuoyu yoklamalarında İYİ Parti oy oranının yüzde 6 civarında gösterilmesiyle ilgili olarak ise; “Şimdi şöyle bir hadiseye girdiler. İlk gece başladılar daha yüzde 6 gösterme stratejisi. Fakat hata yapıyorlar. Sokakta insanlar İYİ Parti'yi konuşuyorlar. 6-6,5 komik bir rakam geliyor. Biraz akıllı olsalar 11-12 göstererek durumu kurtarabilirler. Bugün tanıtımı yapılan ve ham sonuçları elimde olan ankette, şu an İYİ Parti'nin Türkiye'deki oy oranı; 23,2.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.