EDİRNE'YE 11 MÜJDE

EDİRNE'YE 11 MÜJDE

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Mart 2018 Cumartesi 12:01
EDİRNE'YE 11 MÜJDE

            Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 20 Milyon TL Tutarındaki 11 Müjde İle Edirne’ye Geliyor.

            20 milyon lira tutarındaki 11 adet yatırım müjdesi ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Edirne’ye geliyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Edirne programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 2 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

            EDİRNE’YE 60 MİLYON TL’LİK 4 TESİS

            10 Mart Cumartesi günü Edirne’de Bahis Siteleri düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile temeli atılacak 4 adet tesisin yatırım bedeli 60 milyon TL’yi bulacak.

             Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 16.00’da Valilik Önü’nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Lalapaşa Büyüköğünlü Barajı ve Sulaması ile Ergene Nehri Anakol ve Yankolları Sanat Yapıları 8. Kısım İşi’nin temelini atacak.

            Prof. Dr. Veysel Eroğlu aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP tarafından Gökçetepe Tabiat Parkı’nda inşa edilecek üstyapı, altyapı tesisleri ve çevre düzenleme işlerinin temelini atacak.

            Edirne’de 6 aileye gelir getirici tür, 4 aileye Orköy sertifikası verecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca badem, ceviz, ıhlamur, servi, mavi servi ve doğu mizası fidanı türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

            ERGENE NEHRİ’NDE TAŞKIN ZARARLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

            Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 1 milyon 359 bin metreküp su depolanacak, 3.920 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. Ergene Nehri’nde taşkın anında ulaşımın aksamaması sağlanarak, taşkın zararlarının önüne geçilecek. Ormancılık projeleri ile Edirne’de ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek.

            Ayrıca, Gökçeada Tabiat Parkı’nda yapılacak çalışmalar ile hizmet kalitesinin artırılması da hedefleniyor.

            EDİRNE’YE SON 6 YILDA 1 MİLYAR 950 MİLYON TL’LİK 142 MÜJDE

            Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 20 Ocak 2013, 7 Temmuz 2013, 17 Şubat 2014, 20 Mart 2016, 17 Şubat 2017 ve ve 23 Haziran 2017 tarihlerinde Edirne’ye verdiği 1 milyar 930 milyon TL’lik 131 müjdeye ilave olarak 20 milyon lira yatırım bedeline sahip 11 müjde daha verecek. Böylece son 6 yılda Edirnelilere toplam 1 milyar 950 milyon TL’lik 142 müjde vermiş olacak.

            Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, mesire yeri, gelir getirici tür ağaçlandırma ile orman köylülerine kredi verilmesi yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.