“EDİRNELİ ÇİFTÇİNİN YILLIK KAYBI: 6-7 MİLYAR TL”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, iktidarın uyguladığı yanlış tarım politikaları yüzünden Edirneli çiftçinin her yıl 6-7 milyar TL kayba uğradığını ifade etti.

“EDİRNELİ ÇİFTÇİNİN YILLIK KAYBI: 6-7 MİLYAR TL”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, iktidarın uyguladığı yanlış tarım politikaları yüzünden Edirneli çiftçinin her yıl 6-7 milyar TL kayba uğradığını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Aralık 2017 Çarşamba 10:40
“EDİRNELİ ÇİFTÇİNİN YILLIK KAYBI: 6-7 MİLYAR TL”

    Edirne İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaytancıoğlu, ayçiçeğinin yurt dışından ithal edilmesi nedeniyle her yıl Edirneli çiftçinin 6-7 milyar TL kayıp yaşadığını söyledi. Trakya topraklarının da büyük şirketler tarafından alındığını söyleyen Gaytancıoğlu, “Bu firmalar kim? Trakya'nın AKP'li milletvekilleri bunu görmüyor mu?” dedi. 
    Son günlerde oldukça tartışılan bir konu olan ve yurtdışına 'rekor' sayıda çıkış yaptığı belirtilen belediye başkanları ile ilgili haberin sorulması üzerine ise CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancoğlu, belediye başkanlarının arkasında olduklarını söylediler. Pekcanlı konuyla ilgili olarak mesai saatlerinde böyle bir çıkışın olmadığını ve en başarılı 2 belediye başkanının burada isminin geçmesinin ilginç olduğunu ifade etti. 
    GAYTANCIOĞLU: “TEK ADAM FİLMİ 2019'DAN ÖNCE BAŞLADI”
    Ülkenin KHK'larla yönetilmeye alışıldığını söyleyen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Ülkemiz artık KHK'larla yönetilmeye başlandı. Şuan yaşananlar fragman değil, filmin ta kendisi. 'Tek adam' filmi 2019'dan önce başladı. 15 Temmuz darbe girişimi halk ve Atatürkçü subaylar tarafından önlendi ancak siyasi iktidar 20 Temmuz'da OHAL'i ilan ederek kontrollü bir darbeye imza attı. Kendini, 15 Temmuz darbe gecesi tünele gizleyen bir başbakan var karşımızda. Açıklanan son KHK'lar, tek adamın istediği, meclisi ve anayasal kurumları by-pass eden kanunlardır. KHK'ların amacı, teröre destek veren kişi ve kurumları tespit edip yargı önüne çıkarmaktı ancak Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın terörle ne alakası var da bir KHK ile Cumhurbaşkanlığı'na bağlanıyor? Çünkü burada para var. Hem de çok para var. Varlık Fonu'na neden dışarıdan borç para bulma yetkisi verildi? Varlık Fonu'nun FETÖ ile ne alakası var? Taşeron sistemin terörle ne alakası var? Bunlar hep faşizan uygulamalardır. İnanın bu KHK'ları bilen bir tane AKP'li vekil bile yoktur çünkü KHK'lar mecliste hazırlanmadan, tartışılmadan geçiriliyor. Sarayda hazırlanan kararnameler bunlar. Soruyorum şimdi; demokrasi olmayan bir yerde görüşler nasıl açıklanacak? Türkiye tehlikeli bir sürece girdi. Vatandaşın seçerek meclise gönderdiği milletvekilleri mecliste kukla görevi görüyor. Bir irade kendisini meclisin üzerinde görüyor.” ifadelerini kullandı. 
    GAYTANCIOĞLU: “4'ÜNCÜ Y'Yİ DE EKLEDİLER: YÜZSÜZLÜK”
    AKP'nin 3 Y'yi kaldıracağını söyleyerek iktidara geldiğini ancak bunları kaldıramadığı gibi 4. Y'yi de eklediğini ifade eden Gaytancıoğlu, “Bildiğiniz üzere meclis 18 günlük bir tatile girdi. Biz tatil istemedik. Dedik ki, görüşülmesi gereken taşeron konusu var. Ancak onlar bütçe görüşmelerini bitirdikten sonra meclisi apar topar tatile soktu. Biz, taşeron sisteminde belediyelerin ve KİT'lerin neden kapsam dışı tutulduğunu soracaktık. Bizim anlayışımıza göre taşeron sisteminde herkes kadroya alınmalı. Türkiye'de gerçekleri görmeyen bir iktidar var. Bakın daha dün 3 şehit verdik yine. Hani tek adam sistemi gelince terör bitecekti? Hani ekonomi düzelecekti? AKP'nin genel başkanı gitmiş Türkiye'nin adını dahi bilmediği ülkelerde et arıyor. Bütçe görüşmelerinde gördük. Türkiye bütçesinde ciddi açıklar var. Bu yılki bütçe görüşmeleri gerçekleri verdi. Bütçe ciddi ciddi açıklar veriyor. Bütçede işçi yok, emekli yok, yoksul yok. Türkiye'de taşeron mutsuz. Taşeron çalışanlar CHP'nin istediği sistemi destekliyor. Türkiye'de 3 milyon taşeron Venüsbet var. 1 milyonu kamuda, 2 milyonu özel sektörde çalışıyor. Türkiye'de açık açık emeğin değeri sömürülüyor. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar olmak üzere 3 Y'yi kaldıracağım iddiasıyla iktidara gelen bir parti bu 3 Y'yi kaldıramadığı gibi yanına yeni bir Y daha, yani yüzsüzlüğü de ekledi. Türkiye iyi yönetilemiyor.” şeklinde konuştu. 
    GAYTANCIOĞLU: “EN AZ 2 BİN LİRA OLMALI”
    Asgari ücrete ve tarım konularına da değinen Gaytancıoğlu, “Asgari ücret en az 2 bin lira olmalı. 2006 yılında AKP hükümetinin çıkarttığı bir kanundan ötürü Türk çiftçisinin 106 milyar TL alacağı var. Üstüne çiftçi 98 milyar TL borçlandırıldı. 2,5 Milyar hacizli işlem var.  Çiftçi, 5-6 bankadan kredi kullanmakta iken tarımda Avrupa birincisi olduğunu iddia eden bir başbakan var. Çiftçi buna gülmektedir.” dedi. 
GAYTANCIOĞLU: “EDİRNE ÇİFTÇİSİ 6-7 MİLYAR TL KAYBA UĞRUYOR”
    Trakya'da bazı şirketlerin büyük miktarda toprak aldığını ifade eden Gaytancıoğlu, “Trakya'da bazı şirketler toprak alıyor. Trakya'nın AKP'li milletvekilleri bunu görmüyor mu? Bu firmalar kim? Arkalarında kimler var? Ayrıca AKP hükümetinin uyguladığı yanlış tarım politikalarının bir sonucu olarak yurtdışından yapılan ayçiçeği ithalatı nedeniyle sadece Edirne çiftçisi yılda 6-7 milyar TL kayba uğruyor. Bu parayı Edirne çiftçisi kazanacakken para Rusya'ya, Arjantin'e, Moldova'ya gidiyor.”dedi.
PEKCANLI: “2 ÜLKEYE GİDİP GELMEK, 2 SAAT”
    Türkiye Gazetesi'nin belediye başkanlarının yurtdışına çıkış yapma sayısıyla ilgili yapmış olduğu ve Edirne'den bazı ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu haberle ilgili bir soru sorulması üzerine Pekcanlı, “Çok kısa zamanda belediye başkanlarımız açıklama yapacaklar. Kaç saat yurtdışında kaldıklarıyla ilgili bir hesap yapıyorlar. Vatandaşlık numaralarından tespitini yapmaktalar. Onlar açıklama yapacağı için bu konunun üzerinde çok durmak istemiyorum ama mesai saatlerinde böyle bir çıkış yok. Yani rakamlar öyle bir abartılmış ki, zaten yurtdışı dedikleri Bulgaristan ya da Yunanistan. Edirne'den Bulgaristan ve Yunanistan'a gidip gelmek, 2 ülkeyi de görmek 2 saatinizi alır. Saat 23.00'da çıktığınız ve saat 01.00'da Edirne'ye döndüğünüz zaman bu 2 gün sayılıyor. Kaç saat kaldıklarının da hesaplarını yapıyorlar. Hoş Trakya'nın en başarılı 2 belediye başkanı burada bahsedilen. Edirne'yle ilgili kısmı söylüyorum ben. 1 tanesi Havsa Belediye Başkanımız bir tanesi de Süloğlu Belediye Başkanımız. Bu kadar icraat yapılmış yani bu belediye başkanlarımız ilçeyi yurtdışından mı yönetmişler? Özel hayatlarıyla ilgili de kimseye bir şey soramayız. Çoğumuz göçmeniz zaten. Bizim Bulgaristan'da, Yunanistan'da bir bağımız var, bir bağımız da Edirne'de. Düğün, dernek etkinliklerinin dışında çeşitli kardeş belediye etkinliklerine de gidip geliyorlar. Mesela Edirne Belediye Başkanım şuan Kırcaali'de. Türkan Bebek'in anma töreniyle ilgili orada. Şimdi kim der ki, 'belediye başkanı keyfi bir ziyaret için gitti' diye. Bunların hepsiyle ilgili bir açıklama yapacak belediye başkanlarımız. ” cevabını verdi. 
    GAYTANCIOĞLU: “BÜTÜN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN ARKASINDAYIZ”
    Gaytancıoğlu ise aynı konuyla ilgili olarak,  “Biz bütün belediye başkanlarımızın arkasındayız. CHP'nin tüm belediye başkanları çalışkandır, hesabını veremeyeceği hiçbir şey yoktur. Bütün belediye başkanlarımıza yönelik neden planlı bir saldırı olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Çünkü genel başkanımız bir gün grup toplantımızda MAN Adası'ndaki belgeleri açıkladı. O günden itibaren saldırılar devam ediyor.” dedi.  
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.