“Enez Yılı” yoluna devam ediyor

Edirne İl Genel Meclisi tarafından, 2017 yılının 'Enez Yılı' ilan edildiğini hatırlatan Enezli İl Genel Meclis Üyesi Şenol Kılıç, “Bu anlamda yaptıklarımız oldu yapamadıklarımız oldu. Bu işi asıl sahiplenmesi gerekirken siyasi gelecek kaygısı nedeniyle sürekli eleştiren engellemeye çalışan köstek olan Enez Belediye başkanı Bostancı'ya rağmen bugün geldiğimiz nokta itibariyle bayağı bir mesafe kat ettiğimizi kıvançla görüyorum” dedi.

“Enez Yılı” yoluna devam ediyor

Edirne İl Genel Meclisi tarafından, 2017 yılının 'Enez Yılı' ilan edildiğini hatırlatan Enezli İl Genel Meclis Üyesi Şenol Kılıç, “Bu anlamda yaptıklarımız oldu yapamadıklarımız oldu. Bu işi asıl sahiplenmesi gerekirken siyasi gelecek kaygısı nedeniyle sürekli eleştiren engellemeye çalışan köstek olan Enez Belediye başkanı Bostancı'ya rağmen bugün geldiğimiz nokta itibariyle bayağı bir mesafe kat ettiğimizi kıvançla görüyorum” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Şubat 2018 Cuma 10:34
“Enez Yılı” yoluna  devam ediyor

    Enez yılı faaliyetlerinin başarıyla sürdüğünü ifade eden Şeno Kılıç, “2017 yılını oybirliğiyle ENEZ yılı ilan etmiştik. Bu karardaki amacımızı kısaca özetlemek gerekirse ;içinde bulunduğu coğrafyasıyla çeşitli zenginliklere eşsiz güzelliklere sahip,8500 yıllık tarihsel mirasa aiz antik kent durumunda olan Enezin 1-)Tanıtımına hız kazandırmak 2-)Sorunlarına dikkat çekmek ve öncelik sağlamak 3-)Tartışmaya açarak Gelecek ile ilgili planlamalarının doğru yönlendirilmesine katkı sağlamaktı diyebiliriz. 
    Tanıtımda artık Enez;Arkeloji kazılarıyla ulusal medya kanalı atv de Müge Anlı'nın programında ve çeşitli ulusal ve yerel gazetelerde sesini duyurdu. Uluslararası gastronomi fuarında yılan balığıyla yerini aldı. Yunanistandaki ainos derneğinin de yardımıyla tanıtımını komşu ülkelere taşımayı başardı. Artık Yunanistan ve Bulgaristan'dan ilçeye zaman zaman turlar gelmektedir. 
    Edirne Belediyesinin ve Keşan Ticaret odasının yardımlarıyla düzenlenen toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda Enezin öncelikli sorunları ve çözüm yolları uzun uzun tartışıldı,yol haritası belirlenmeye çalışıldı. Enezin geleceği konusunda yeni bir şehircilik anlayışı tartışmaya Betsmove açıldı. Bu doğa harikası antik kent; Kuşadası gibi hızla betonlaşan bir yapıya mı yoksa cittaslow yani sakin şehir denilen bir yapıda mı geleceğe taşınmalı. Enezin geleceği için bu çok ciddi konuda birçok ENEZ sevdalısı çalışmakta emek harcamakta uzman kişilerden yardım almaktadır. Diğer taraftan öncelikli sorunların tespitinde; ENEZ-KEŞAN karayolu , sahil arıtma derin deşarjının yapımı , lagün göllerinin temizlenmesi, Gala gölünün korunması ,Limanın turizme kazandırılması,kent müzesi,alternatif tarımın teşvik edilmesi ve köy ürün pazarlarının oluşturulması öne çıkmıştır. 
    Bu köy ürünlerinin üretimine  ve elişlerine öncülük yapmak amacıyla kadınlarımız “mutlu eller” adı altında bir kooperatifi hayata geçirdiler ve ciddi bir çalışma içine girdiler.Birçok el işi ürün hazırlıyorlar. Bu ürünler önümüzdeki günlerde Enezin tanıtımına katkı sağlarken aynı zamanda aile ekonomilerine de destek olacaktır.  Her karış toprağından tarih fışkıran Enezde,her eser yerinde sergilenirse güzel olur düşüncesiyle ciddi bir imza kampanyası başlatıldı. 
    1450 imzalı dilekçe daha önce gerekli mercilere verilmek üzere il genel meclis başkanımıza verilmişti,bu konuda takip ve girişimler devam etmektedir.  Halkımızın bilinçlendirmek ve eğitmek anlamında; Çağımızın sinsi hastalığı otizm konusunda Trakya Üniversitesi hocası Nail Yurdusev ilçe merkez ve tüm köy okullarımızda,Diğer taraftan ünlü sosyolog Nurdoğan Arkış  aile içi iletişim ve davranışlar konusunda eğitimler verdiler. 
    Doğru müdahale hayat kurtarır sloganıyla hareket ederek Edirne Belediyesi doktor ve hemşirelerinin lisanslı ilk yardım sertifikalı ücretsiz eğitim vermesini sağladık ve bu eğitimlere halen daha devam ediyoruz.  Büyük ihtiyaç arzeden yolcu bekleme duraklarından 21 adet durağın Edirne Belediyesi tarafından ilçemize yapılmasını sağladık”
    “ANTİK KENT ENEZİN TANITIM FİLMİ”
    “Turizm cenneti olma konusunda iddası olan Enezin bugüne kadar bir tanıtım filmi yoktu.  girişimlerimiz neticesinde Keşan Ticaret Odası  bu filmi hazırlattı,yayınladık,binlerce kişi tarafından izlendi,çok olumlu tepkiler alıyoruz. Kendilerine Enezli biri olarak Enez  halkı adına çok teşekkür ederim. Enez'e çağ atlattığını büyük hizmetler yaptığını iddia eden  belediye başkanı Bostancı bugüne kadar  neden bir veya birçok tanıtım filmi yaptırmadı.Çok mu zordu. “
    “NİSAN AYINDA ENEZ SERGİLERİMİZİN  İLKİNİ  AÇIYORUZ” 
    “Altyapı çalışmalarını son hızla hazırlıyoruz.Nisan ayı içinde ;Enez fotoğraf,çini ve el işleri sergilerinin ilkini Edirne'de açmayı planlıyoruz. Bu tanıtım amaçlı sergilerimizi yurtiçi ve yurtdışında yapmaya devam edeceğiz. 
    Kirazımızla,armutumuzla, yılan balığımızla, elişi ve yöresel ürünlerimizle,Enez fotoğrafları sergilerimizle,çinicilik sanatımızla artık hedefimiz ulusal ve uluslararası fuarlarda boy göstermektir. 
    Biz ilk meşaleyi yaktık onu kartopu misali büyütmek ve büyük bir ateşe çevirmek tüm ENEZ sevdalılarının görevidir. Unutmayalım ki Enez sadece Enez de yaşayanların değildir. Enez tüm Trakya'nın ikinci yaşam merkezidir. Enez yazın Edirne'nin en büyük ilçesidir. Türkiye'nin nadir güzellikte antik kentlerinden biridir. “ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.