Gaytancıoğlu köprü ismini eleştirdi

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Karaağaç Köprüsüne Müezzinoğlu isminin verilmesini eleştirdi.

Gaytancıoğlu köprü ismini eleştirdi

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Karaağaç Köprüsüne Müezzinoğlu isminin verilmesini eleştirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Temmuz 2017 Cuma 09:48
Gaytancıoğlu köprü  ismini eleştirdi

    CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Karaağaç Köprüsü'ne  "Dr. Mehmet Müezzinoğlu" isminin verilmesini eleştirerek köprüye E 5 yapılmadan önce yıkılan  köprünün adı olan "Seferşah" ya da karaağaç'ıb Lozan'da kazanılan “Diplomatik Zafer'in bir göstergesi olması sebebiyle  "Lozan" isminin verilmesinin ve yahut en azından bir anket veya isim yarışması yapıldıktan sonra isim verilmesinin daha doğru olacağını ifade etti.
Köprü'nün E 5 üzerine yapıldığı yerde  1640 yılında III. Ahmet tarafından ilk olarak bir köprü yapıldığını  ve bu köprüye  Yıldırım Bayazıt, Çelebi Mehmet Han ve II. Murat Han dönemlerinin büyük bilgini Seferşah'ın türbesinin orada bulunması  nedeniyle Seferşah Tipobet Köprüsü adı verildiğini belirten Gaytancıoğlu "Daha sonra E 5 yapılırken bu köprü yıkılmış. Köprünün seyir köşkü halen durmaktadır. Tarihimize sahip çıkacaksak, bu ismin hafızalardan silinmemesi için köprüye Seferşah ismi verilebilir'i Dedi.
 Gaytancıoğlu AKP'nin bu tür köprü vb yerlere isim verilirken kimseye danışmadan, ortak aklı kullanmadan "ben yaptım oldu" mantığı ile hareket etmesini de eleştirdi. 
“Köprü vb yapılara isim verilirken ortak bir şekilde karar verilmesi gerekmektedir. Ben yaptım oldu mantığını kabul etmiyoruz. Böyle kararlar alınırken belli kesimlerin görüşlerinin alınması daha doğrudur. Karaağaç Lozan'da kazanılan diplomatik zaferin somut bir örneğidir. Köprü de Karaağaç Köprüsü. İsmi neden "Lozan Köprüsü" olmasın. Bir öneri de bu yönde olabilir. Tüm öneriler alınır, birlikte karar verilir. Yani burada mesele kişisel bir mesele değildir, mesele ortak tarihimize, ortak değerlerimize sahip çıkarak ortak kararlar alabilme meselesidir. Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.