Helvacıoğlu'ndan, ilginç tespit !

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bölgedeki kalifiye eleman sorununa dikkat çekerek, ''Üniversite mezunları 2 Bin TL'ye iş bulamazken, işverenler 4 Bin TL'ye usta bulamıyor'' dedi.

Helvacıoğlu'ndan, ilginç tespit !

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bölgedeki kalifiye eleman sorununa dikkat çekerek, ''Üniversite mezunları 2 Bin TL'ye iş bulamazken, işverenler 4 Bin TL'ye usta bulamıyor'' dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Ağustos 2017 Cuma 09:53
Helvacıoğlu'ndan,  ilginç tespit !

    Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İŞKUR Keşan Şube Müdürü Mehmet Yazıcı ile bir araya gelerek kalifiye eleman sorununa çözüm bulmak için uygulanacak İşbaşı Eğitim Programları hakkında bilgi verdi.
    Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İŞKUR Keşan Şube Müdürü Mehmet Yazıcı ile bir araya gelerek, kalifiye eleman sorununun çözümünde önemli etki sağlayacak olan İşbaşı Eğitim Programları ile ilgili bilgi verdi. Açılmadan önce faaliyetleri Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ve Keşan'da şube kurulması için yine Keşan TSO tarafından yoğun biçimde desteklenen İŞKUR Keşan Şube Müdürlüğü'nde bir araya gelen Helvacıoğlu ve Yazıcı, Keşan İŞKUR'la birlikte 'İşbaşı Eğitim Programları' ile kalifiye eleman yetiştireceklerini belirttiler.
İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları'nın işletmeler ve bölgenin istihdam alanında gelişmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirten Helvacıoğlu; “İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ile işletmelerimizin işe alacakları yeni personelin 3 aylık maaşı ve sonrasında 30 aylık SGK işveren payı İŞKUR tarafından ödeniyor. Bu program ve sağladığı teşvikler, işletmelerimiz Goldenbahis açısından kalifiye personel yetiştirmek için önemli bir fırsattır.” şeklinde konuştu.
    Programın amacının, nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkanı sunmak olarak tanımlayan Mustafa Helvacıoğlu konuşmasının devamında; “Bu sayede işverenlerimiz ihtiyaç duydukları personeli ve işgücünü herhangi bir maliyete katlanmadan kendileri yetiştirme imkanına kavuşmakta ve doğru işçi bulma olanağı elde etmektedirler.” dedi.
    Programın detayları ile ilgili bilgi veren İŞKUR Keşan Şube Müdürü Mehmet Yazıcı, programın işverenler açısından; işe almayı planladıkları kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleme, herhangi bir maliyete katlanmadan potansiyel işçilerini yetiştirme, işgücü maliyetinin azalması ile rekabet avantajı sağlama, katılımcıları istihdam ederek teşviklerden yararlanma ve katılımcılara yaptıkları ekstra ödemeleri vergi matrahından düşme imkanı gibi faydalar sağlayacağını vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.