“Keşan-Enez yoluna yine yanıt yok”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan bütçe görüşmeleri sırasında bir türlü yapımına başlanamayan Keşan- Enez yolunu ve hatalı yapılan Yayla dalgakıranını Bakana sordu, ancak yine yanıt alamadı.

“Keşan-Enez yoluna yine yanıt yok”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan bütçe görüşmeleri sırasında bir türlü yapımına başlanamayan Keşan- Enez yolunu ve hatalı yapılan Yayla dalgakıranını Bakana sordu, ancak yine yanıt alamadı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Aralık 2017 Çarşamba 09:58
“Keşan-Enez yoluna  yine yanıt yok”

    CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan Meclis’teki Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Bütçe görüşmeleri sırasında bakana Keşan-Enez yolunun ne zaman bitirileceğini ve hatalı yapılan Yayla dalgakıranının tahribatının neden giderilmediğini Meclis gündemine taşıdı.
    CHP’li Bircan, Keşan- Enez yolunu “Sürekli dile getirdiğimiz bir yol var, Keşan-Enez yolu. Bu yol referandum öncesi yapılacak dendi ama ödenek tahsisi hâlen yapılamadı. Bu Keşan-Enez yolunu daha önce de siz ‘Biliyoruz.’ demiştiniz Sayın Bakanım, planları hâlâ ortada yok. Keşan-Enez yolu için ödenek ne zaman serbest bırakılacak, çalışmalar ne zaman başlayacak, yol ne zaman tamamen bitecek?” diye sordu.
    Bircan daha sonra, “Keşan-Yayla sahilindeki dalgakıran mühendislik hatası yüzünden doğayı, tarihî eserleri ve yurttaşlarımızın evini tahrip etmeye devam ediyor. Dalgakıran hatalı yapıldığı için sahil kullanılamamakta, limanın içine kum dolmakta, limanda su derinliği 1 metreye indiği Milanobet için küçük balıkçı tekneleri dahi limana giriş çıkış yapamamaktadır. Dalgakıranın yarattığı tahribatı neden gidermiyorsunuz?” sorusunu yöneltti.
    Bircan bölgenin diğer sorunları gibi Keşan-Enez yolunun da hiç peşini bırakmayarak konuyu her platforma gündeme getirmeye devam ediyor. Bircan, “Bu yolu gündeme getire getire, yatırım programına aldırdık. Ancak ödeneği hala tahsis edilmedi ve projesi yapılmadı. Yolun bir an önce yapılması için sürekli olarak girişimlerimiz sürecek” dedi.
    Hatalı yapılan Yayla dalgakıranı da sürekli gündeme getiren Bircan, “Yapılan tespitlerle hatayı bakanlık da resmi olarak kabul etmiş durumda. Ama yıllardır bu dalgakıranın yıkılıp tekrar yapılması ile ilgili bir çalışma yapılamıyor” diye konuştu.
    Bircan’ın sorularına yanıt veremeyen Bakan Ahmet Arslan, “Müsaadenizle diğerlerine de, inşallah, yazılı cevap verelim” dedi.
    Yazılı cevapların bir türlü gelmediğini ifade eden Bircan, “Bütçelerde, yasa görüşmelerinde istediğimiz bilgilere yazılı yanıt verelim diyorlar ama hiç geldiğini görmedik. Yazılı soru önergem de var bu iki konuda, hükümet unutturmak, iş yapmamak için uğraşsa da ben bu konular çözülene kadar bu işlerin peşini bırakmayacağım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.