“Keşan- Enez yolunun ödeneği hala yok”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan yaptığı yazılı açıklamada; Keşan-Enez karayolunun ödeneğinin hala olmadığını kaydetti.

“Keşan- Enez yolunun ödeneği hala yok”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan yaptığı yazılı açıklamada; Keşan-Enez karayolunun ödeneğinin hala olmadığını kaydetti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Eylül 2017 Çarşamba 09:58
“Keşan- Enez yolunun  ödeneği hala yok”

    Keşan-Enez Karayolu’nun yatırım programına alındığını ancak, ödeneğin olmaması nedeniyle, yapım ihalesinin olmadığını belirten Bircan, “İlk günden beri söylüyoruz, ödeneği olmayan yatırım olmaz. O zaman yol yapılacak diyenler bakanın verdiği yanıta ne diyecekler acaba?” dedi.
    Erdin Bircan’ın yoğun trafik kazaları olan, Keşan-Enez yolu ile ilgili çabaları sonucunda 2017 ek yatırım programına alınan yol için hükümetin daha bir çalışma yapılmadığı, Bircan’ın soru önergesini yanıtlayan bakan itiraf etti.
    Bircan’ın konu hakkında ısrarlı takibi, meclis konuşmaları ve soru önergeleri sonrasında ek yatırım programına alınan yolun ödeneği olmadığı için yapım ihalesinin daha yapılamadığını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan itiraf etti.
    Erdin Bircan’ın yolun teknik detayları ve başlangıç bitiş tarihleri ile ilgili detaylı soru önergesine yanıt veren Bakan Arslan, “2017 yılı Global Projeler Yatırım Programına iz ödenekle alınan Keşan-Enez il yolu projesinin, ödenek temin edilmesi halinde yapım ihalesi yapılabilecektir.” dedi.
    Yol için, Bircan’ın sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, “Km: 25+588,04 - 54+497,96 arasında Edirne ili, Keşan ilçesi, Çelebi, Şabanmera, Akhoca, Barağı, Orhaniye, Kızkapan, Tavla Karahisar, Kılıç ve Siğili köyleri sınırları dâhilinde bulunan taşınmazların yol inşaat ve emniyet sahası tesisi etmek amacıyla kamulaştırılmasına ilişkin Kamu Yararı Kararı alınmıştır.
    Km: 2+416.83 - 25+788.71 arasında Edirne ili, Enez ilçesi, Yenimahalle ve Gaziömer mahalleleri ve Yenice, Çavuş, Büyükevren, Abdürrahim, Hasköy, Kocaali köyleri sınırları dâhilinde bulunan taşınmazların yol inşaat ve emniyet sahası tesisi etmek amacıyla Kamu Yararı Kararı alınmıştır.
    Her iki kesimde de Kıymet Takdir Komisyonu marifeti ile parseller fiyatlandırılma işlemi 2017 yılı içinde hedeflenmekte olup, sonrasında 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümleri uyarınca işlemler yürütülecektir.” diye konuştu.
    Soru önergesi yanıtı ile ilk günden beri dile getirdiği gerçeğin ortaya çıktığını belirten Erdin Bircan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Kişisel çabam sonucunda ek yatırım programına alınan Keşan- Enez yolu için ilk günden ödeneği olmayan yolu nasıl yapacaksınız? Ödeneği nerede? Diye defalarca ifade ettim. Bakanın soru önergeme yanıtı da beni haklı çıkardı. Ödeneği daha olmadığı için yolun yapım ihalesi bile yapılamıyor. Ne zaman biteceği de belli değil. Ama biz nasıl yatırım programına aldırmak için çaba harcadıysak, yolun bitişine kadar, tüm süreçlerinde baskımızı yapacağız ve yolu yaptıracağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.