KILIÇDAROĞLU'NA ALPULLU'YU ANLATTILAR

                CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu,  ‘Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, satılması planlanan Alpullu Şeker Fabrikasıyla ilgili bilgilendirdi.

KILIÇDAROĞLU'NA ALPULLU'YU ANLATTILAR

                CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu,  ‘Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, satılması planlanan Alpullu Şeker Fabrikasıyla ilgili bilgilendirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Mart 2018 Çarşamba 11:41
KILIÇDAROĞLU'NA ALPULLU'YU ANLATTILAR

               CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu ile birlikte Kırklareli Pınarhisar CHP İlçe Başkanı Volkan Ertan, Kırklareli Vize CHP İlçe Başkanı Ercan Özalp, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek,Alpullu Şeker Fabrikaları hakkında bilgilendirip, Kırklareli'nden getirdikleri şeker pancarından üretilmiş şeker pancarı pekmezini takdim ettiler.

                CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu Oslobet , yaptığı açıklamada, "Hem insani hem de toplumsal boyutuyla sosyo-ekonomik dengeler üzerine kurulmuş şeker fabrikalarımızın varlığını sürdürmesi yaşamsal önem arz etmektedir. AKP hükümetinin son zamanlarda sıklıkla dile getirdiği “yerlilik” ve “millilik” kavramları tamamen toplumu kandırmaktan ibaret olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. AKP, ekonominin ciddi anlamda bozulduğunu bildiği için, devletin elinde son kalan bazı kurumlarını da satmak istemektedir. devletin elinde şu anda kalan en cazip kurumlardan birisi kamuya ait şeker fabrikalarıdır. AKP şekerpancarı üretimini hiçbir zaman destekleyici bir politika gütmemiş, tam tersine nişasta bazlı şeker (nbş) kotalarını sürekli arttırmıştır.

                Ülkemizin dört bir yanında cumhuriyetin kaleleri olan şeker fabrikalarımız 25 bin ailenin, yani 1 milyon kişinin geçim kaynağı olurken, yaklaşık 3 milyar dolarlık da bir katma değer yaratmaktadır.

                Şeker fabrikaların gerçek sahibi bu ülkede yaşayan, vergisini ödeyen vatandaşlardır. bütün bu fabrikalar vergisini ödeyen namuslu insanların alın teri ile yapıldı. Bu insanlar bir başka ülkenin telkiniyle fabrika kurmadılar, bir başka ülkenin telkiniyle fabrikaları kapatmadılar. kendileri ülkenin çıkarı neyi gerektiriyorsa onu yaptılar. Bu fabrikaların gerçek sahibi halktır. Bu duygularla,

şeker fabrikalarını, milli ekonomik değerlerimizi her ortamda desteklemeye devam edeceğiz, satılmaması için de elimizden gelen her türlü çabayı gösterecek, halkımızı bilgilendireceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.