Meclis, imar planlarını onayladı !

Meclis, imar planlarını onayladı !

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Eylül 2017 Çarşamba 11:01
Meclis, imar planlarını onayladı !

İl Genel Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında açılış ve yoklamanın ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı  tarafından yeni imara açılan parsellerle ilgili kamuoyu bilgilendirdi.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş “Hilly Otel arkasında kalan parseller imara açıldı. 25 binlik planlarla  parseller imara açılmıştır. Yasa gereği Edirne Belediyesi ve İl Genel Meclis imara açılan yerleri birlikte onaylaması gerekiyor. Edirne  Belediyesinin onayladığı  bu planları,il genel meclisi de Bayındırlık komisyonumuzda inceleyerek,oy birliği ile kabul etti.Daha sonra 30 günlük askı itiraz süresi olmasına rağmen,7 aylık bir süre sonunda ilbet birkaç kişinin  şikayeti üzerine orada Çevre ve Şehircilik bakanlığı bu projeyi incelemeye aldı ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. inceleme başlattı 3-4 ay süren inceleme sonucunda planların doğru yapıldığını,her hangi bir yasa dışı işin olmadığına kesin olarak karar verdi. 25 binlik planlar yürürlüğe girmiş oldu bu vesile ile Edirne Belediyesi 25 binlik planları onaylayarak imara açılma işini yasal olarak bitirmiş oldu. Yeni imar planı 1400 ve 1500 parseli kapsamaktadır. Bunlar vatandaşları kapsayacak,imara açılan parseller de milli eğitim alanı,sağlık alanı ve sosyal alanlar kapsayacak bununla ilgili Edirne Belediyesi gerekli planları yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylayarak izin verdi. Kamu oyuna duyuruyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.