“Mühendislik hatası yüzünden Yayla Sahili yok oldu”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, dün yaptığı açıklamada, Yayla Balıkçı Barınağının, Yayla Sahili’ne yönelik tahribatı ile ilgili çalışmalarda bulunacağını söyledi.

“Mühendislik hatası yüzünden Yayla Sahili yok oldu”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, dün yaptığı açıklamada, Yayla Balıkçı Barınağının, Yayla Sahili’ne yönelik tahribatı ile ilgili çalışmalarda bulunacağını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Eylül 2017 Perşembe 09:56
“Mühendislik hatası  yüzünden Yayla  Sahili yok oldu”

    Trakya Bölgesi’ndeki taş ocaklarının çevreye verdiği zararlar konusunu sık sık gündeme taşıyan Bircan, Yayla Sahili’ndeki tahribat ile ilgili de çalışmalarda bulunacağını ifade ederek, “Yayla Sahiline yapılan limanda bir mühendislik hatası var ve bu yüzden Yayla’da Sahili yok oldu. Yayla Sahili ile ilgili benim daha önceden de soru önergelerim var. Burada tarihi kalıntıların da yok olması ile ilgili soru önergelerim mevcut.” dedi.
    “KONUNUN DAHA HIZLI BİR ŞEKİLDE TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”
    Erdin Bircan, Yayla Barıkçı Barınağı ile ilgili yapılan mühendislik hatası nedeni ile Yayla’daki sahilin yok olduğunun bilindiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Yayla Limanı’nın yapım sıralarında dalgakıranın yanlış yönlendirilmesi sonucu sahil yok oldu. Taş ocakları gibi bu mücadeleyi de başlatacağız. Konu ile alakalı gerekli yerlerle tekrar görüşeceğim. Haklı Sahabet olduğumuzu ispatlayabilmemiz için elimizde kanıtlar, krokiler olması gerekiyor. Bu konu ile alakalı çalışmalarımız var. Tahribat ortada. Daha önceki dönem ile bu dönemin kıyaslanacağı fotoğraflar olması gerekiyor. Zararın boyutunun somut olarak gösterilmesi gerekiyor. Bu konunun takipçisi olacağım. Vaktim olursa hafta içinde Yayla’da incelemelerde bulunacağız. 1 Ekim’den sonra da konunun daha hızlı bir şekilde takipçisi olacağım. Benim çevre ile ilgili konulara ekstra duyar gösterdiğim belli bir durumdur.”
    “CUMHURİYETÇİLERİ FETÖ’CÜ İLAN EDİYORLAR”
    Bircan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Ülkenin durumunu biliyoruz. Yakında genel bir gündem değerlendirmesi de yapacağım. Geçtiğimiz gün Cumhuriyet Gazetesi’nin davasındayım. FETÖ ile mücadele eden Cumhuriyetçileri FETÖ’cü ilan ediyorlar. Böyle bir çıkmazın içindeyiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.