“Recep Gürkan'ın adaylığını, destekliyorum”

Edirne'nin Eski Belediye Başkanlarından Hamdi Sedefçi düzenlediği basın toplantısında Recep Gürkan'ın tekrardan aday gösterileceği sinyalinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından verilmesine değinerek, “Ben Recep Gürkan aday olmasını destekliyorum, istiyorum. İnşallah aday olsun. Ben onla eşit şartlar altında karşılaşıp kozumu paylaşmak istiyorum. Kendisinin adaylığını cani gönülden istiyorum” dedi.

“Recep Gürkan'ın adaylığını, destekliyorum”

Edirne'nin Eski Belediye Başkanlarından Hamdi Sedefçi düzenlediği basın toplantısında Recep Gürkan'ın tekrardan aday gösterileceği sinyalinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından verilmesine değinerek, “Ben Recep Gürkan aday olmasını destekliyorum, istiyorum. İnşallah aday olsun. Ben onla eşit şartlar altında karşılaşıp kozumu paylaşmak istiyorum. Kendisinin adaylığını cani gönülden istiyorum” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Kasım 2017 Cuma 10:08
“Recep Gürkan'ın adaylığını, destekliyorum”

    CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın kendisi hakkında dava açacağı söylentilerine de cevap veren Sedefçi, “Benim için dava açacağım demiş. Yemiş yemiş demişim. Ama yiyorsun doğrudur. Pilav yiyorsunuz, yemek yapıyorsun imalathanede.  Yemedim diyemezsin, gösteriyorsun maşallah.” dedi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne ziyareti sırasında Gürkan'ın yeniden adaylık sinyali vermesine de değinen Sedefçi, başka bir partiden aday olarak Gürkan'a karşı yarışmak istediğini ifade etti. Sedefçi, AK Parti'den aday olması durumunda yüzde 50 oyu bulacağını da belirtti. 
“CHP'YE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BEN KAZANDIRTTIM”
     CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı hakkında konuşan Sedefçi; “CHP'nin başında İl Başkanı denen bir kardeşimiz var şu anda. Babası arkadaşımdır. Beraber doğup büyüdüğümüz bir Yıldırım çocuğudur. Fevzi'yi evladım gibi severim. Fevzi'ye biz yıllarca babalık yapmaya çalıştık ama kendisi bunun değerini bilmiyor, evlatlığın değerini hiç bilmiyor. Fevzi haddini boyunu ve kilosunu aşıyor. Üzülerek seyrediyorum. Bir il başkanı partinin babasıdır. Recep'in de babasıdır, tüm üyelerin babasıdır. O emir verir belediye başkanına, üyelere vs. ama emir almaz, emir kulluğu yapmaz. Ama şu an maalesef Fevzi emir kulluğu yapıyor. İl Başkanı üyeleri şişirmez. Ben 1983'de SODEP'e girdiğimde Fevzi çocuktu, bebekti.  Ben o yıllarda SODEP'e üye oldum. 1989'da da SHP'den belediye başkanı oldum. 92'de CHP açıldı, ilk geçen belediye başkanı benim. O zaman Fevzi Bey neredeydi? 94'te CHP'nin yüzde 4.76 oyu varken ben yüzde 35 ile belediye başkanı seçildim. CHP'ye belediye başkanlığını ben kazandırttım. Bu benim partiye katkım ve emeğimdir. Bunu kimse inkâr edemez. Kitaplar bunları yazar. Fevzi bunları bilmiyorsan oku, öğren kardeşim. Biz yüzde 57 oyla Türkiye'de birinci olduk. Ne kadar Cumhuriyetçi, Kemalist vatandaş varsa hepsinin oylarını aldık, rekor kırdık. Fevzi bunları öğren kardeşim. Utanmadan hiçbir katkı yapmadığımı söyleme hakkına sahip değilsin. Partime şerefimle, namusumla katkı yaptım.” ifadelerini kullandı.  
“YEMEDİM DİYEMEZSİN”
     Sedefçi, Pekcanlı'nın kendisi hakkında dava açacağına yönelik sözlerine de cevap vererek; “Ben CHP'nin sayesinde var oldum, inkar etmiyorum. Ama CHP'ye katkı da yapan bir insanım. Bunu Edirne biliyor, sen de Betpark öğren Fevzi.  Fevzi kilo alıyorsun lütfen dikkatli ol. Sağlığın senin için önemli. İl başkanlığında bitecek büyük ihtimalle. Çünkü Recep yeterince kullandı sizleri, büyük ihtimalle kongrede seni de aday göstermeyecek. Çok fazla kilo alma, şişmanlama. Sağlığına dikkat et, kilo ver, spor yap.  Kilo almamaya çalış. Benim için dava açacağım demiş. Yemiş yemiş demişim. Ama yiyorsun doğrudur. Pilav yiyorsunuz, yemek yapıyorsun imalathanede.  Yemedim diyemezsin, gösteriyorsun maşallah. Lütfen sevgili kardeşim ben senden rica ediyorum, kendine dikkat et. Sağlık önemli insanlar için. Umarım bu konuşmamın sana faydası olur.” dedi.
     “GÜRKAN'IN ADAYLIĞINI DESTEKLİYORUM”
     Recep Gürkan'ın tekrar aday olabileceğine sevindiğini ifade eden Sedefçi, Gürkan'la eşit şartlarda yarışmak istediğini söyleyerek; “Recep yeter ki aday olsun ki muhtemelen aday olacak. Recep Gürkan inşallah aday olsun ben onla eşit şartlar altında karşılaşıp kozumu paylaşmak istiyorum. Şu anda hiçbir partiye üye değilim. Bir partiyle ilişkimde yok. Bir süre CHP'ye girmek için uğraştım. Ancak engellerle karşılaştım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son Edirne ziyaretinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a önümüzdeki seçim için umut verir gibi benim açımdan bir adaylık olmayacağı izlenimi yarattı. İnşallah yanılmam. Recep Gürkan'ın aday olmasını istiyorum. Onunla hesaplaşmak istiyorum. Şu ana kadar hiç bir partiyle temasım olmadı. Belli teklifler var. Mart ayına kadar beklemeyi düşünüyorum. Kış boyunca mahalle gezileri yapıp halkla buluşacağım. Halkın nabzını ölçeceğim. Halkın nabzı nerede atıyorsa oraya yöneleceğim. 5 yıl daha belediye başkanlığı yapma istek ve arzusu içindeyim. Tabi bunun için öncelikle bir parti çatısı altında buluşmam gerekiyor. Bunun içinde mart ayına kadar beklemeyi düşünüyorum” dedi.
“AK PARTİ'DEN ADAY OLURSAM YÜZDE 50'Yİ BULURUM”
     Sedefçi,  hangi partiden aday olursa ne kadar oy alacağı hakkında tahminini soran bir gazeteciye; "AK Parti'den aday olursam yüzde 50 oyu bulurum. Bu kadar basit. Ama İYİ Parti'yi ölçemiyorum. Ben partilerden öte Edirne'nin belediye başkanı olmak istiyorum. Tabii ki bir partili olacağız. Ama seçildikten sonra daha önce olduğu gibi partiler üstü olacağım. Herkese el uzatacağım. Edirne'nin kentsel dönüşümünü de yapacağım, yapılamayan alt yapısını da yapacağım. Hızlı treni de getireceğiz, kent içi ulaşıma raylı sistemi de getireceğiz. Eğer hükümet partisinden başkan olursam Edirne'yi uçururum. Kendime bu konuda güveniyorum. Hükümetin desteğini aldım mı birçok projeyi yaparım." yanıtını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.