“Tesisin fiyatı çok yüksek”

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş yaptığı açıklamada, Danişment Köyü’nde bulunan Kamu Eğitim ve Dinlenme Tesislerin ihaleye çıktığını ancak, fiyatların yüksek olmasından ötürü alıcı çıkmadığını belirtirken; Vakıf’taki tesislerinde atıl durumda olduğunu kaydetti.

“Tesisin fiyatı çok yüksek”

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş yaptığı açıklamada, Danişment Köyü’nde bulunan Kamu Eğitim ve Dinlenme Tesislerin ihaleye çıktığını ancak, fiyatların yüksek olmasından ötürü alıcı çıkmadığını belirtirken; Vakıf’taki tesislerinde atıl durumda olduğunu kaydetti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Aralık 2017 Cumartesi 10:23
“Tesisin fiyatı  çok yüksek”

    “KEŞAN TSO’YA TAHSİS EDİLMESİ KONUSUNDA BİR ÖNERİSİ OLMUŞTU”
    Açıklamasına, “Danişment Köyü’nde bulunan Kamu Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’ni, İl Genel Meclisi toplantılarında ve basında gündeme dile getirmiştik.” diyerek, başlayan Geçmiş, şunları söyledi: “Keşan’da geçen aylar içerisinde yapılan ekonomi toplantısında, Valimiz başkanlığında, bu konu gündeme gelmişti. Danişment’teki tesisin fiyatının çok yüksek olduğunu Mal Müdürü’ne iletmiştik. Hatta, Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, fiyatın çok yüksek seviyede olduğunu ve bunun düşürülmesi gerektiğini dile getirdi. Bu yerin, Keşan TSO’ya tahsis edilmesi konusunda bir önerisi olmuştu.”
    “BU FİYAT, TESİSİN SATILMAMASI ANLAMINA GELİYOR”
    Tesisin, 17 milyon 76 bin lira bedelle satışa çıktığını ancak, fiyatın yüksek olduğunu ifade eden Mehmet Geçmiş “17 milyon 76 bin liralık fiyatın dile getirilmesi, bunun satılmaması anlamına geliyor. Bu tesisin atıl durumda kalacağına fiyatın yeniden gözden geçirilip, düzenleme yapılması gerekiyor. Ayrıca, Danişment’teki tesiste bulunan binalar depreme dayanaklı değil ve Vevobahis yıkılıp, yeniden yapılması gerekiyor. Bundan ötürü de, bu tesisi alacak işletmeci ya da işadamı, burayı yeniden düzenleyecek olmasından ötürü bunun maliyetini iyi hesaplamalıdır. Bu tesisin en azından 5 milyon ya da 6 milyon lira gibi bir fiyat belirleyerek, satışa çıkartılmalıdır. Çünkü bu tesisi alacak yatırımcı da, yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırımla daha güzel bir hale getirecektir. Bu durum bölgenin turizm ihtiyacını da, karşılamış olacaktır. Bu tesis için en iyi alıcının, Keşan TSO olduğunu düşünüyorum.” dedi.
    “BÜROKRATLAR, TİCARETİ BİLMEZLER”
    “17 milyon 76 bin liralık fiyatın belirlenmesi, tesisin satılmaması anlamına geldiğinden bahsettiniz. Peki, neden bu fiyata satışa çıkartıldı?” şeklindeki soruya cevap veren Geçmiş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bürokratlar, ticareti bilmezler. Bu fiyatı belirleyen bürokratlarımız, hayatlarında hiç ticaret yapmamışlardır. Belirlenen rakam çok doğru değil. İnşaat alanına göre bir fiyatın belirlenmesi daha doğru olur. Bu fiyata alıcı çıkmaz ve yapılan masraflarda, kamu zararına sebebiyet vermektedir. Bu gidişle, orası kendi kaderine terk edilecektir. Ben bu tür yerlerin atıl vaziyette kalmasından yana çok üzüntülüyüm.”
    “VAKIF’TAKİ TESİS, EDİRNE TURİZMİNE KAZANDIRILMALI”
    Köylere Hizmetleri’ne ait Vakıf Sahili’ndeki tesislerinde atıl durumda olduğunu belirten Mehmet Geçmiş, sözlerini şöyle tamamladı: “Buradaki tesislerimizde, bungalov evler bulunuyor. Orası da, şuanda atıl durumda. Tesis kaderine terk edilmiş durumda. O tesiste de, belli bir çalışma yapılarak, Edirne turizmine kazandırılması gerekiyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.