“Ülke çıkmaza giriyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, İdlib operasyonu ve Amerika'yla vize konusunda yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaparak, “dış politika ülkeyi şuanda çıkmaza sokmuştur.” dedi.

“Ülke çıkmaza giriyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, İdlib operasyonu ve Amerika'yla vize konusunda yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaparak, “dış politika ülkeyi şuanda çıkmaza sokmuştur.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Ekim 2017 Cumartesi 10:25
“Ülke çıkmaza giriyor”

    CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, dış politikaya 'rezil' tanımlaması yaparak, ülkemizin bu uygulanan dış politikayla itibar görmemeye başladığını belirtti. İdlib operasyonu ve ABD ile yaşanan vize olayına değinen Bircan; “Maalesef ülke felakete sürükleniyor.” ifadelerini kullandı. 
    “DIŞ POLİTİKA ÜLKEYİ ÇIKMAZA SOKMUŞTUR”
    Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, dış politika konusunda açıklamalar yaparak; “dış politika ülkeyi şuanda çıkmaza sokmuştur. Ülkemiz Avrupa tarafından hiçbir şekilde söylemleriyle, yaptıklarıyla itibar görmemeye başlamıştır. Düzgün bir dış politika üretemiyoruz. Sadece Cumhurbaşkanı'nın söylemleriyle yapılıyor.  Mecliste 4 parti varsa, bu 4 parti de oturmalı ve dış politikayla ilgili karar almalıdır. İdlib'te benim Mehmetçiğimin ne işi var dediğimizde, Betper Türkiye'nin güvenliği diyorlar. Dün de ülkemin güvenliği diyordunuz, bugün onlara karşı benim Mehmetçiğimi öne sürüyorsunuz ve yine Türkiye'nin güvenliği diyorsunuz. Hangisi doğru? İki yanlışı da yapan Cumhurbaşkanı'dır. İkisinin kararını da veren kendisidir. Yarın bir felakete sürüklendiğimizde hesabını verecek olan da kendisidir. Ama benim ölen çocuklarımın hesabını kim verecek.” ifadelerini kullandı. 
    “ÜLKE FELAKETE SÜRÜKLENİYOR”
    Bircan, Amerika'yla vize konusunda yaşananlara da değinerek; “Önceki Başbakan Ahmet Davutoğu elinde bir pasaportla 'benim ülkemin vatandaşları hiçbir şekilde yüzünü yere eğmeden götürecek pasaportlarını memurun önüne koyup geçecek' derken, şuanda pasaportu ve vizesi olan insanlar Amerika'ya alınmıyor. Bu yapılan dış politika tek adamlığı göstermektedir. Ayrıca tek adamın yaptığı kararların ne kadar yanlış olduğunun, ülkeyi kaosa sürüklediğinin göstergesidir. Maalesef ülke felakete sürükleniyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.