VEKALETEN BÜROKRASİ !

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne'de 17 kamu kurumunun vekaleten yönetildiğini ifade etti. Vatandaşlar için çok önemli olan kurumların vekaleten yönetilmesinin performans açısından problem olabileceğine değinen Geçmiş, yetkililere seslenerek, kurumlara asaleten atama istedi.

VEKALETEN BÜROKRASİ !

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne'de 17 kamu kurumunun vekaleten yönetildiğini ifade etti. Vatandaşlar için çok önemli olan kurumların vekaleten yönetilmesinin performans açısından problem olabileceğine değinen Geçmiş, yetkililere seslenerek, kurumlara asaleten atama istedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Kasım 2017 Çarşamba 10:22
VEKALETEN BÜROKRASİ !

    Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, düzenlediği basın toplantısında 17 kamu kurumunun vekaleten yönetildiğini ifade etti. Vatandaşlar için çok önemli olan kurumların vekaleten yönetilmesinin performans açısından problem olabileceğine değinen Geçmiş, yetkililere seslendi. 
    “17 KAMU KURUMU VEKALETEN YÖNETİLİYOR”
    İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, 17 önemli kamu kurumunun müdürünün vekaleten müdürlük yaptığını ifade ederek;  “Edirne'de, Edirne'nin tüm ilçe ve köyleriyle birlikte şehircilik planlamasını yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz var. Yaklaşık 3-4 yıldır görev başında Sayın Abdullah Bülbül. Ama hala asaleti yerinde yok, müdür vekili olarak görev yapmaktadır. Vizyonumuzu ve misyonumuzu tarım, hayvancılık ve turizm olarak kalkınma planımızı belirlemiş bir şehiriz ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Sayın Atilla Bayazıt hala müdür vekili olarak görevinin başındadır. Çocuklarımızın, yaşlıların, ailelerin umut ışığı olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Sayın Bilgin Özbaş 3-4 yıldan beri müdür vekili olarak görev yapmaktadır. Geleceğimiz turizm diyoruz, Edirne'nin turizm haritasını ortaya çıkaracak, turizmle Edirne'nin gelirlerini yükseltecek Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Sayın Ahmet Hacıoğlu müdür vekili olarak görev yapmaktadır. Türkiye'nin geleceği olan çocuklarımızla ilgili İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Cırıt müdür vekili olarak görev yapmaktadır. İl İdare Kurulu Müdürü Sayın Rasim Sağlam müdür vekili olarak görev yapmaktadır. Sağlık İl Müdürümüz Dr. Muhsin Kişioğlu asaletendi, görevden alındı, yerine kimse atanmadığı için vekaleten görevine devam ediyor. SGK İl Müdürü Sayın Süleyman Lale, kendisi başmüfettiş olduğundan dolayı il müdürü olarak atanmasında bir mağduriyet oluşacaktır. O da hala vekil olarak görev yapmaktadır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz bir konudan soruşturma açıldı ve görevden alındı. Yerine Zekeriya Bayrak müdür vekili olarak görev yapmaktadır. 254 köyümüzün yaklaşık olarak tüm Trbet ilköğretim okul yapım ve onarımlarını, tüm kamu kurumlarının yapımlarından sorumlu olan İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz 4-5 aydan beri vekaleten yürütülmektedir. Edirne'nin yatırımları vekaleten yürütülmeye muktedir midir? Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürümüz Ayhan Orhan müdür vekilidir. İl Göç İdaresi Müdürümüz Murat Yalgın müdür vekilidir. TÜİK Bölge Müdürü Kenan Çelebi müdür vekilidir. İl Defterdarımız Aydın Yaman Müdür vekilidir. Meteoroloji İstasyon Müdürümüz Osman Şentürk müdür vekilidir. Edirne'de 17 tane kamu kurumunu idare eden müdürlerimiz vekaleten görev yapmaktadır.” dedi.
    “EDİRNE, VEKALETLER ŞEHRİ OLMAMALI!”
    Geçmiş,  asaleten görev yapan müdür ile vekaleten yapan arasında görev açısından bir fark olmamasına rağmen performans açısından farklılık olabileceğini söyleyerek; “Bu vekaleten görevlerini yürüten arkadaşlarımız görevlerine eğer layıklarsa lütfen asaletlerini atasınlar. Vekille asil arasında bir farklılık görev açısından yoktur ama performans açısından mutlaka farklılıklar vardır. Asaleten müdürlük görevini üstlenen müdürlerimiz görevinde çok daha şevkle, hırsla çalışacaktır. Müdürlük sorumluluğu adı altında vatandaşlarımıza hizmet etmenin onurunu ve şerefini yaşayacaktır. Vekil olarak görev yapan müdürlerimiz de vatandaşa hizmet etmenin onur ve şerefini yaşıyorlar ama her an görevden alınabilir veya benim yerime başka bir müdür asaleten atanabilir duygularıyla hizmet etmekte çekingen davranmaktadırlar. Edirne'de 59 il müdürümüz var ama asıl vatandaşa dokunabilen, Edirnelilerin sorunlarını çözebilecek olan 17 müdürümüz vekaleten görevlerine devam etmektedir. Ben hükümetin bunlara dikkat etmesini rica ediyorum. Edirne bürokrasi açısından vekaletler şehri olmamalı, asaleten görev yapan ve asaleten Edirne'yi yönetecek olan müdürlerimizin görev başında olmasını temenni ederim.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.