"Yeni vekil AK Partili olacak"

            "Yeni vekil AK Partili olacak"

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Temmuz 2017 Cumartesi 09:47
            "Yeni vekil AK Partili olacak"

    

                AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen Resmi Gazete’ de yayımlanan kararla anayasa değişikliğiyle 600'e çıkan milletvekili sayısının illere göre dağılımının yeniden belirlenmesi üzerine bir açıklama yaptı.

                Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama ise şöyle; "Bilindiği üzere 16 Nisan Halk oylamasında milletimizin onayına sunulan konulardan biri de milletvekili sayısının 550 ‘den 600 çıkarılması idi. Bu konuda muhalefet tarafından yöneltilmiş eleştirilerin haksız olduğunu belirten Sezen mevcut 550 sayısının 59 milyon nüfusa göre belirlendiğini şimdi ise Vegabet nüfusun 80 milyon olduğunu belirtti. Kaldı ki dünya örnekleri incelendiğinde de görüleceği üzere nüfus başına düşen milletvekili sayısının halkımızın verdiği bu kararla daha makul bir düzeye çekildiğini ifade etti.   

                Son değişiklikle birlikte Edirne’nin milletvekili sayısı da dört oldu. Bunun Edirne için bir kazanç olduğunu belirten Sezen 2019 seçimleriyle birlikte Edirne’nin dört milletvekiliyle sorunlarını çözmede elinin daha da güçleneceğini belirtti.

                Milletvekili sayısındaki değişikliği Ak Parti açısından da değerlendiren Sezen, Ak Parti’nin 2002 yılından beri her seçimde birinci parti olarak en fazla milletvekilini çıkarmıştır. Bu noktadan hareketle önümüzdeki ilk seçimlerde partimin aynı başarıyı göstereceğini ve Edirne’nin yeni vekilinin Ak Partili olacağını söyledi."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.