Siyasilerin toplumu kutuplaştıracak abuk subuk söylemlerine karşın halkımız her türlü tahriklere, siyasilerin kışkırtmalara hiç bir zaman itibar etmiyor.

Halk arasında dostluk kardeşlik her ortamda özellikle milletimizin karşı karşıya geldiği felaket anlarında devam ediyor.

Bu birlikte olma yapısı asırlardan bu yana Türk toplumunun genlerinde var.

Tarih boyunca Türk toplumu bu hümanist,dayanışmacı, dostluk ve kardeşliği ön planda tatan yapısıyla bugüne kadar ülkemize yönelik iç ve dış saldırıların püskürtülmesinde en büyük etken olmuştur.

halkımızın bu dayanışma, birlik ve beraber olma yapısını ve bu beraberliği bozmak isteyenlere yönelik yapılması gerekenleri konuşmalarında defalarca dile getirmiş halka ve gençliğe duyduğu güveni belirtmiştir. Yöneticilerin, ülke yönetiminde bazen zaafa düşebileceğine dikkat çeken Önderimiz, bunun halkın birlik beraberliği ile açılacağı uyarısında bulunmuştur.

------------------

ÜLKE ÇIKARLARINDA BİRLİK SAĞLANMALI

Ülkemizde siyasete soyunanlar söylemlerinde bazen, siyaseti bir kenara bırakılıp ülkenin yararı dikkate alınarak , birlik ve beraberlik içinde olunması gereken konularla kendi siyasi parti beklentilerini bir birine karıştırıyor.

Ülkemizin son aylarda yaşadığı felaketler karşısında bunu gördük.

-------------------

HALK SİYASİLERDEN DAHA DUYARLI

Ülkemizin karşı karşıya kadığı milli felaketler, herkesin birlik ve beraberlik içinde olunması ve çözümüne katkı yapması gereken ortak sorunlar olmasına karşın bazı siyasilerin bu tür felaketlerde dahi siyasi propagandayı ön planda tuttuğuna tanık olduk.

Felaket anında yangını söndürmek, sel felaketini önlemek için birlik ve beraberliğini koruyan, el el veren halka rağmen mahalli idarelere devlet kuruluşlarının birbirine kuşkulu yaklaşmasını halkımız endişe ile izledi.

Ülkemizde böyle felaketlerin yaşandığı durumlarda birlik ve beraberlik içinde olamıyor, sorunlara siyasi olarak yaklaşıyorsak ne zaman ülkede birlikte olmayı sağlayacağız.

Bazı siyasilerin "öküz altında buzağı arama" özdeyişinde belirtildiği gibi milli felaketleri dahi siyasi malzeme yapma peşinde olduğunu ülkemizin son yaşadığı felaketlerde bir kez daha gördü.

Bu tür badireler toplumu bir araya getirip birlik ve beraberlik içinde olunması için bir uyarıdır. Böyle felaket anlarında siyasi beklentilerin bir kenara bırakılıp ayırım gözetmeksizin halkın ortak yararı dikkate alınır.

Çünkü, gelen felaketler hiç kimseyi ayırt etmeden tahribatın yapar. Onu gidermek de ancak birlik ve beraber hareket ederek sağlanır.

Halkımız arasında var olan, hiç değişmeyen birlik ve beraberlik anlayışından siyasilerimizin ders çıkarması gerekir.

Ne acıdır ki bazı siyasilerimiz böyle felaket anında da siyasetin tuzağına düşüyor.

Böyle günlerde de siyasi beklentilerini ön plana çıkarıyor.

Bu toplumumuzun genel yapısına uymayan bir görüntü. Dilerim bunlardan ders alınır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.