Sn. Cumhurbaşkanım, tarihi-kutsal şehir Edirne’mize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Bu gün 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle serhat şehri Edirne’mizin güzel insanlarına hitap edeceksiniz.

Konuşma yapacağınız kürsü, Selimiye Meydanı’na bakan bir konumda olacak. Ve siz oradan Selimiye Camii önündeki o terk edilmiş meydana bakarken; kocaman bir çukur göreceksiniz. Zaten yazımızın başlığını da dikkatinizi bu çukura çekmek için biraz abartarak yazdım.

Bu öyle bir çukur ki; 2013 yılında çok iyi niyetlerle kazılmış olmasına rağmen, kayda değer birkaç çanak çömlekten başka bir şey bulunamamış ve o günden bu güne de öylece kala kalmıştır.

Kazılan bu çukurun örtülmesi ve peyzajı konusunda ilgili makamlar arasında tartışmalar olmuş ve fakat bu güne kadar bir sonuca varılamamıştır.

En son bir yıl kadar öncesinde Vakıflar Genel Müdürü’nün konuya ilişkin bir demeci Edirne medyasına yansımıştı. Sn. Vakıflar Genel Müdürü, Ankara’da verdiği bu demecinde; “Bu işi ancak Üst İrade çözer” demişti.

O günden bu güne de bu tarihi meydanın geleceği konusunda hiçbir girişim olmadı.

Sn. Cumhurbaşkanım; Bu ülkede “Üst İrade” sizsiniz.

Hazır Edirne’ye gelmişken, kamuoyunun da beklediği gibi; İrade buyurun ve muhteşem Selimiye’nin çehresini ve çevresini karartan bu alan, artık düzelsin.

Öyle bir irade buyurunuz ki; Dünyanın baş mimarî yapıtı olan muhteşem Selimiye Camii ve Külliyesi’ni çevreleyen bu alan, dünyada bir eşi daha olmayan bir peyzaj örneği olsun.

Umarım; Edirne Halkının da görüşlerini yansıtan bu yazımız, dikkate alınacak ve Türk turizminin baş şehirlerinden olan tarihi-kutsal Edirne şehri, sayenizde yeni bir zenginliğe kavuşacaktır.

Şimdiden teşekkür eder saygılarımızın kabulünü arz ederim..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.