Sorunlar başlayınca, arkası da gelir. Sorun sorunu tetikler. Eğer Aklı Selim devreye girmezse vay halimize? Acı günler, göçler, savaşlar… Kapıda demektir.

Tüm savaşların kökünü araştırın bunun böyle olduğunu anlarsınız. Dünyada kaç devlet var. Komşu olanlar, uzak olanlar. Dünya’nın jandarmalığına soyunanlar, ve onların uyduları…

Kapitalistleri var, sosyalistleri var… İki ülke arasında komşu olsun olmasın her zaman sorun çıkabilir. Önemli olan sorunları barışçı yollarla çözümlemek değil mi? Ama nerde o günler nerde? Ve artık uzaklar da yakın oldu.Dünyanın bir ucundaki bir devlet, öteki ucundaki devletle savaşabiliyor.

Ortadoğu yangını sürüyor. Ancak karmakarışık. Kimin ne için ne yaptığı belli değil. Üretilen terör örgütleri birer ikişer meydanı terk etmekte gibi algıladım son zamanları.Kürdi halkoylaması ortalığı bir kez daha karıştırdı. Ülkemiz de haklı olarak işin içinde. Çünkü yangın sınırlarımızın hemen dibinde. Her an kıvılcım sıçrayabilir. “Yurtta barış, dünyada barış” Ama nasıl barış: “Kimseden ne bir karış toprak isteriz, ne de kimseye bir karış toprak vermeyiz.” Böyle saptamış Atatürk. “Savunma amaçlı olmadıkça savaş cinayettir.” Bu da onun altın deyişlerinden biri, anımsayalım…

Yine bu arada ne olduysa vize sürtüşmesi ortaya çıktı. Göz gözü görmez oldu, söylemlerden. “İnatçı İki keçi” öyküsü geldi aklıma doğrusu, ama gülüp geçtim. Karşılıklı vize olayı bir çok insanı mağdur etmekte elbet. Ne oluyorsa onlara oluyor zaten, her zaman olduğu gibi.

Bu vize olayları bizim Vize’yi aklıma getirdi. Bilmeyenler için: Vize Kırklareli’nin bir ilçesidir.

Yani ABD’ye gidemiyorsanız bizim Vize’ye gitmenizi önerebilirim. Bir adı da “Yeşil Vize” olduğunu belirtmeliyim. Tarihi yapılarıyla çok varsıl üstelik. Ayasofya’nın minyatürü olan cami bile Vize’de… Başka şeyler de var Daha önceleri onları da çok yazdığım için tekrarlamayayım diyorum. Ancak Trakya’nın uluslar arası planda ilk sakin kenti ünvanını aldığını,vurgulamalıyım.

Yani diyorum ki; Vize sorununu çözmek için Vize’ bir uğrarsanız yeter. Adı Vize olsa da vizesiz gidilebilen bir doğa cenneti...

Notlarıma gelince:

“Kentsel Dönüşüm” diye Edirne’yi ve halkı yakından ilgilendiren söylentiler var? Ne nedir, nasıl ne zaman gibi sorular gündemde. Sağlıklı bir açıklama yapılsa da halkın bilgisine sunulsa… İyi olmaz mı?

Korona belası gezip tozmaları da engelledi. Önlemlere ister istemez uymak zorundayız. Ne zamandan beri Vize’ye bile gidemiyoruz. “Sağlık olsun” demekten başka ne diyebiliriz ki?..

Ve işte yine bir şiir:

BALKONCALAR

Balkoncalar

Açtı içimde nisan

Renkler kavmi göçte

Gülünce gülistan

Yılgın barışçı

Dışa açan kardelen

Kapılar gülümsedi

Sınır sevda gelen

Ortancalar

Utangaç açtı maviyi

Sevgi dönmesin deliye

Aşka ban ekmeğini

N.T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.