Sosyal demokrasiyi savunanların  en önemli rakibi  yıllardan bu yana kendileridir. Onlar için başka partilerin muhalefet yapmasına gerek yok.

Onlarla sohbet sırasında bir toplumsal konu hakkına parti  görüşleri sorulduğunda çok farklı yorumlarla karşılaşıyorsunuz.

Sürekli kendi yönetimlerini eleştirmek, onları çok daha zora sokmak, aslı astarı olmayan ,suçlamalar getirmek  bu parti üyeleri için en önemli siyaset malzemesi.

Rakip partileri eleştirmek yerine kendi partisini hasım olarak görmek,  kötülemek sosyal demokratlar için  gelenek haline gelmiştir.

Bu rakip partilerin işlerini kolaylaştırıyor. Onlar: "Bizim eleştirmemize gerek yok onlar nasıl olsa birbirinin kuyusunu kazıyor” diye mutlu oluyorlar.

-----------

SOSYAL DEMOKRATLAR PEMBE RÜYA GÖRMEDEN VAZGEÇMELİ

Günümüz siyasi koşulları dikkate alındığında sosyal demokrat  parti mensuplarının izledikleri yöntem onları başarıya ulaştırmaz.

Bu sorunu çözmeye az sayıda partilinin çabası yetmez.Nitekim  bunu emareleri görülüyor.Güçlenmeleri için çok önemli imkanlar olmasına karşı izlenen yanlış politika,partililerin birbiri ile dalaşmaları bu imkanı ellerinden alıyor.

Sosyal demokratların böyle güçlerini zedeleyen zaafları sadece bugün için değil uzun yıllardan bu yana devam eden alışkanlıklarıdır.

Siyasi partili olmanın sorumluluğu tanımayan dam samanlık atan bu sözde partililerin bunu parti görüşü gibi suman  parti  mensupları bu yaklaşımları ile partilerine karşı olan kişilerden daha fazla zarar veriyor.

Bunlar  görüşlerini partilerine zarar vereceğini dikkate almadan her ortamda  duyurmaları sonucu  bu partiye sempati duyan, katılmak isteyen insanları da partilerinden uzaklaşmasına neden oluyor

"Bunlar birbiri ile kavgalı ,bu partiye nasıl güveneyim”  diyen  insanlar CHP’den uzaklaşıyor. 

Her ne kadar sosyal demokrat partilerde farklı fikirleri tartışma ortamı olsa da bunu partiyi karalama, kötü gösterme konumuna getirmek o parti mensubu olan kişilerle ne kadar bağdaşır.

Bu yapıldığı zaman diğer partilere koz vermiş  olursunuz.Kendi partisini CHP’liler kadar eleştiren  bir başka parti mensubu yok .

Bugün bakınız özellikle iktidar partileri toplum yararına ters düşen icraatları olsa da,  buna parti boyutunda bakan eleştiren bir kişi göremezsiniz.

Bu durum o parti mensuplarının partiye olan güvenlerinin devamını sağlıyor.

Bu doğru mu derseniz kesinlikle doğru değil .

Bu partileri destekleyenler bu tavırlarıyla  partilerinin yanlışlıklarına ortak oluyorlar.

Sosyal demokratlar kendi partilerine eleştiri yerine özellikle iktidar partisinin  toplum yararına olmayan hatalarını halkın içine girerek gündeme taşımalı.Bu partide en doğru siyasetin böyle yapılabileceğini hatırlatan bir yetkili yok mu.?

---------------

HALKIMIZI KUTLAMAK LAZIM

Ülkede  siyasetin bu kadar kutuplaştırılmak istenmesine rağmen halkımız tahriklere kapılmadan,  siyasilerin halkı kışkırtıcı konuşmalarına alet olmadan sükunetle,soğukkanlılıkla gelişmeleri izliyor.

Bunun sonunda seçim geldiğinde  kendi yararını da dikkate alarak en doğru kararı verecektir..Son olarak yapılan mahalli seçimler bunun göstergesidir.

O günleri bir hatırlatalım toplumun kararı ne kadar yok sayılmasına bunun gerçek dışı olaylarla ilişkilendirilmek istenmesine karşın iptal edilip tekrarlanan İstanbul belediye başkanlığı seçimi ile  toplum kararını yok saymak isteyenlere gereken dersi vermiştir.

Bugün toplumun olanlar karşısındaki duyarsız görünmesi yanlış yorumlanmamalı.

Yeri geldiğinde toplum kesin kararını verecektir.

Ondan hiç kimsenin endişesi olmasın “Hak bu olanları kabulleniyor,biz yolumuza devam edelim ” diyenler bir gün yanıldıklarını anlayacaklardır.

-----------

FIKRA

TEMEL’İN KURNAZLIĞI

Karadeniz bölgesinde bir kahvehaneye iki öfkeli iri yarı adam sert bir sesle:

“Aranızda Hasan kimdir?”diye sorar.

Kahvede bulunanlardan hiçbir ses çıkmaz.Bunun üzerine adam tekrar bağırır:

“Söyletin Hasan kimdir diyorum size:

Temel ayağa kalkarak:

“Hasan benim ne olacak?” der.

Adamlar Hasan’ı ayakları altına alarak bir güzel patakladıktan sonra kahveden ayrılır.

Kahvedekiler fena halde hırpalanan Temel’in yanına giderler:

“yahu sen Hasan filan değilsin temelsin.neden ben Hasan’ım  dedin ki ?”

Temel gülümseterek:

“Ben enayileri aldattım” der

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.