EDİRNESPOR'DAN EKONOMİK BAŞARI

Edirne Belediyesi Edirnespor Sportif Direktörü Cesur Pakarda, uygulanan stratejiler sayesinde Edirnespor'un 3 milyon liralık borcunun 200 binlere düştüğünü söyleyerek, “Türkiye'de çok nadir olan borçsuz kulüplerden biri konumuna gelmiş durumdayız. Sportif anlamda başarımız olmayabilir ama idari anlamda güzel şeyler oluyor.” dedi.

EDİRNESPOR'DAN EKONOMİK BAŞARI

Edirne Belediyesi Edirnespor Sportif Direktörü Cesur Pakarda, uygulanan stratejiler sayesinde Edirnespor'un 3 milyon liralık borcunun 200 binlere düştüğünü söyleyerek, “Türkiye'de çok nadir olan borçsuz kulüplerden biri konumuna gelmiş durumdayız. Sportif anlamda başarımız olmayabilir ama idari anlamda güzel şeyler oluyor.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ocak 2018 Cuma 10:18
EDİRNESPOR'DAN EKONOMİK BAŞARI

    Pakarda liglerin ilk yarılarının bitmesinin ardından, Edirnespor için ilk yarının değerlendirmesini yaptı. Karaağaç'ta bulunan bir kafede gerçekleştirilen toplantıda Pakarda, devre arasında yapılan doğru politikalarla kulübü 334 bin lira artıya geçirdiklerini ifade etti. 
     “9 OYUNCUYLA YOLLARIMIZI AYIRDIK”
    Edirne Belediyesi Edirnespor Sportif Direktörü Cesur Pakarda, takımdan 9 oyuncuyla yollarını ayırdıklarını ifade ederek, “2017-2018 sezonunun ilk yarısı bitti. Puan olarak liderle aramızda 11 puan fark var. Bu az bir puan farkı değil. Ama matematiksel olarak hiçbir şey bitmeden hedef hiçbir zaman bitmez. Biz dördüncü sıradayız ve mücadelemizi ligin sonuna kadar kovalayacağız. Tabi bu arada aramızdan ayrılan 9 oyuncumuz oldu. Zaman zaman basında doğru ya da yanlış haberler çıktı. Bunları paylaşacağım. Ayrılan 9 oyuncumuzun isimlerini paylaşmak istiyorum; Takım kaptanımız Kemal Emre Bozoğlu, Çıksalın maçından önce ayrılmıştı. İsmail Kone dün itibariyle gitti. Harun Akyel sağlık problemlerinden dolayı ligin 8'inci haftası ayrılmak zorunda kaldı. Tolga Cengiz, Fatih Köse, Emir Korubeyi, Cihan Güneş, Feyzullah Saray ve Metin Çalışkan olmak üzere 9 arkadaşımızla yollarımızı ayırdık. Hepsi birbirinden değerli oyuncular. Burada oldukları süre içerisinde hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
    “BORÇSUZ KULÜPLERDEN BİRİ HALİNE GELDİK”
    Ciddi bir çalışma sonucunda yaklaşık 3 milyon lira olan kulüp borcunun 200 binlere düştüğünü ve Türkiye'de borçsuz olan nadir kulüplerden biri konumuna geldiklerini aktaran Pakarda, “Edirnespor zor bir dönemden geçiyor. Yıllardır hedef koyulup, bir profesyonel lig sevdası ile yola çıkılıyor ama futbolda istenilen sonuçlar hemen anılacak diye bir garanti olmadığı için maalesef her sene istenilen hedefte ligi tamamlayamıyoruz. Bu dönem devre arasında farklı bir politika izledik. Biliyorsunuz Edirne Belediyesi Edirnespor'un takımı. Edirne Belediyesi'ndeki maddi sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Zaten Edirne Belediyesi üzerine düşen görevi Sayın Recep Gürkan Başkanımız yapıyor. Yıllardan beri 3 milyonun üzerinde olan SSK ve vergi borçları şu an 200 bin TL gibi bir rakam düştü. Bu ciddi bir çalışmadır. Edirnespor sportif anlamda çok ciddi bir projeyi hayata geçirip bitirmiş durumda. 200 bin TL çok basit bir rakam. Şu an bir seferde ödenip Edirnespor'un borçları sıfırlanacak duruma geldi. Bunun için ayrıca sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Türkiye'de çok nadir olan borçsuz kulüplerden biri konumuna gelmiş durumdayız. Sportif anlamda başarımız olmayabilir ama idari anlamda güzel şeyler oluyor.” dedi.
    “KULÜBÜ 334 BİN LİRA ARTIYA GEÇİRDİK”
    Takımın çok erken ligden kopmasından dolayı farklı bir strateji izlediklerini anlatan Pakarda, “Yönetim Kurulu ile yaptığımız görüşmelerden sonra, 11 puan farkı kapanacak bir fark değil. Her yıl olduğu gibi 8-10 transfer yerine bu dönem giden oyuncularımızın yerine daha ekonomik oyuncular alarak aşağı yukarı kulübümüze 300 TL gibi bir gelir sağlamış olduk. Giden oyuncuların aşağı yukarı 190-200 bin TL alacakları var. Biz bunları gönderdiğimiz zaman 200 bin TL ödenecek külfetten kurtulduk artı olarak bunlardan 146 bin 500 TL bonservis ücreti geldi. Yani bunları topladığınız zaman 334 bin TL gibi bir rakamla kulübü artıya geçirmiş oluyoruz. Bu paranın sporculara ödenmemesinin sebebi şu; çok erken ligden kopup lige havlu atmaları ve puan farkının açılmasından dolayı yönetimin almış bir karar ile ödemeleri durdurup devre arasına kadar böyle bir süreci sürdürmek için alınan bir karar ki doğru bir karar.” ifadelerini kullandı. 
    “NORMAL ŞARTLARDA KAMPA GİTMEZDİK”
    Yeni gelen oyuncuların uyum süreci olacağı için kampa gittiklerini söyleyen Pakarda, “Edirnespor sadece Trakya değil Türkiye'de bilinen köklü spor kulüplerinden birisidir. Futbolcularımız gitmek istedi ama şöyle bir örnek vereyim. Mesela burada 3 güzel bayan var bir de çirkin bir bayan var. Onlar diyor ki, biz güzel bayanlarla görüşelim, olmazsa çirkine kalalım. Dolayısıyla Edirnespor hiçbir zaman çirkin olamaz. Onun için bu oyuncularla bu nedenle yollarımızı ayırdık. Yeni gelen oyuncularımız da bunların yerini doldurabilecek oyuncular. Ama uyum süreci var tabii ki. Normal şartlarda takımdan bu kadar oyuncu gitmemiş olsaydı biz kamp yapmayı düşünmüyorduk. Bunun da sebebi zaten belediyemizin ekonomik sıkıntısı ve yükü fazla. Biz daha da fazla masraf yapmayalım, dedik. Ama giden oyuncu sayısı artınca yeni gelen oyuncularla bir uyum süreci sıkıntımız olacağı için ve hava şartlarından dolayı bir kampa gitme gereği duyduk.” dedi.
    “YENİ TEKNİK DİREKTÖR VE 6 OYUNCU TRANSFER ETTİK”
    Devre arasında teknik kadroda da değişiklikler yaşandığını belirten Pakarda, “Sezona Uğur Kiremitçi hocamızla başlamıştık. O ayrıldıktan sonra takıma teknik sorumlu olarak yardımcısı Fikret hoca kaldı. Tabi Edirnespor'da hocalık yapmak, yöneticilik yapmak, futbol oynamak zordur, çünkü büyük bir camia. Teknik Kadro yeterli olmadığı için devre arasında değişikliğe gittik. Orhan Tetik hocamızla anlaştık. Kendisi Trabzon bölgesinden geldi. 2 yıl önce Araklı'yı çok ufak bütçeleriyle şampiyon yaptı. Bu sene Bahçecikspor'dan ayrılıp bize geldi. Ona da başarılar diliyorum. Ayrıca kadromuza kattığımız oyuncular; Bahçecikspor'dan Ümit Çoruk ve Eren Turan, Yalıspor'dan Sebahattin Horoz, Çan Belediyespor'dan Aksel Karadağ, Sultangazispor'dan Barış Kasaroğlu ve Beylikdüzüspor'dan İbrahim Ünan.”  ifadelerini kullandı. 
    “EKONOMİK SIKINTI YOK”
    Edirnespor'da ekonomik sıkıntı olmadığını vurgulayan Pakarda, “Edirnespor'da ekonomik sıkıntı diye bir şey yok sezon başında transfer politikasında yanlış yapılmış. Bir oyuncu geliyor 50 bin TL peşinat alıyor, yanlışta burada. Aslında BAL'da sistem şudur; bir oyuncu 50 bin TL istiyorsa 25 bin TL'sini peşin vereceksin 25 bin TL'sini Ocak ayından sonra vereceksin. Ondan sonra 2 maç veya 1 maç başı gibi gidilmesi gerekiyor. Çünkü daha lig başlarken oyuncuya parayı verirsen ligden koptuğun an peşinatını almış oluyor. Maç başları içeride kalıyor bu sefer kulüpten alacağı var diye konuşuluyor. Ekonomik anlamda sıkıntı falan yok. Şu anda kulübün futbolculara ve idari personele toplam borcu 140 bin TL falan.” dedi. 
    “KULÜPLER ALTYAPIYA DEĞER VERMİYOR”
    Altyapı konusuna çok daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade eden Pakarda, “Edirnespor'un altyapıya çok iyi organize olması lazım. Bugün Karaağaç Ardaspor'un U-15 takımında 2 yetenekli oyuncu vardır, Yeniimaret'te 3 oyuncu vardır, bunların hepsini Edirnespor'un aynı çatı altında toplaması gerekir. Bunu da bütün spor kulüpleri fedakarlık yapıp o oyuncuları Edirnespor Kulübü çatısı altında toplaması gerekir. Böyle bir projeyle olur bu. Alttan oyuncu yetişmiyor. İşte bu spor okulları devreye girdi. Hepimizin evlatlarına onlar eğitim veriyor. Onlara sahip çıkacağız ki 3-4 yıl sonra oralardan oyuncu gelecek. Spor okulları 2 yıldan beri ciddi anlamda destekleri gereken kulüpler aslında. Çünkü kulüpler altyapıya değer vermiyor.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.