EDOSK hafta sonunu üç faaliyetle tamamladı

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), Derneği geçtiğimiz hafta sonunu; bisiklet, kano ve doğa yürüyüşü olmak üzere 3 ayrı etkinlikle geçirdi.

EDOSK hafta sonunu üç faaliyetle tamamladı

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), Derneği geçtiğimiz hafta sonunu; bisiklet, kano ve doğa yürüyüşü olmak üzere 3 ayrı etkinlikle geçirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Ekim 2017 Salı 10:21
EDOSK hafta sonunu  üç faaliyetle tamamladı

                Dağcılık, bisiklet, doğa yürüyüşü, kano, oryantiring, sosyal & kültürel etkinlik gibi branşlarda faaliyet gösteren, branşların yanı sıra çeşitli Avrupa Birliği projelerine imza atan ve birçok sosyal sorumluluk ve doğa & ekoloji projelerinde aktif rol üstlenen EDOSK Derneği, geçen hafta sonunu yoğun bir şekilde geçirdi. EDOSK;  bisiklet, kano ve doğa yürüyüşü branşları olmak üzere bir günde toplam 60 doğaseveri doğa ile buluşturarak yoğun bir hafta sonunu geride bıraktı.
BİSİKLET GRUBU ROTASINI YUNANİSTAN'A ÇEVİRDİ
Yılın hemen her döneminde bisiklet organizasyonlarını haftalık olarak düzenleyen EDOSK Bisiklet Branşı bu hafta 16 kişilik bir ekiple Yunanistan'ın Komaro Köyü'ne bir etkinlik düzenleyerek toplamda 84 kilometre pedal çevirdi. Pazar sabahı saat 10.00'da Mimar Sinan heykeli önünden hareket eden bisikletliler Pazarkule ve Kastanies gümrük kapılarından geçtikten sonra sırasıyla Rizia, Flakio, Kiprinos ve Komaro köylerini pedallayarak aynı güzergah üzerinden Edirne'ye dönerek turu tamamladı. 
EDOSK Bisiklet Sporcusu Berker Kartel, Edirne'nin sınır kenti olmasının avantajlarını çok iyi değerlendirdiklerini ifade ederek, "EDOSK olarak daha önce de bu tür onlarca etkinliğe imza attık. Bu etkinliklere bir yenisini daha eklemenin sevincini yaşıyoruz. İki ülke dostluğunun güzel bir örneği oldu. Etkinliklerimiz, bundan sonra da yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere devam edecektir" diye konuştu.
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GRUBU ARMAĞAN'DA ÇİLEK TOPLADI
EDOSK Doğa Yürüyüşü Grubu ise 30 kişilik ekiple Kırklareli'nin Armağan Köyü'nde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. 4 saatte 15 kilometre yol kat eden EDOSK'lu doğaseverler etkinlik sonrası teşvik sonucu köyde iki yıldır ekilmeye başlanan çilek tarlalarına girerek çilek topladı.
Köy Muhtarı Recep Bal tarafından köy Onbahis meydanında karşılanan 25 kişilik doğa yürüyüşü ekibi, köyde kısa bir tur attıktan sonra saat 10.00 gibi doğa yürüyüşüne başladı. 4 saat süren doğa yürüyüşü boyunca yamaçları tırmanan doğaseverler, Armağan Barajı'nın enfes manzarası eşliğinde 15 kilometre yol kat edip etkinliği sonlandırdı. Doğaseverler daha sonra ise Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in teşviki sonucu Armağan Köyü'nde birkaç üretici tarafından ekilen çilek tarlalarına girdi. Burada çilek toplayarak tarlanın hasadını yapan doğaseverler daha sonra yine Armağan Köyü sırtlarında yetişen ve köydeki kahvehanelerde çaydan daha çok tüketilen adaçayı içerek günü tamamladı.
YUNAN KATILIMCILAR FAALİYETE RENK KATTI
Öte yandan etkinliğe Yunanistan'ın Evros iline bağlı Orestiada kentinde yaşayan Vagia Nerantzaki ve Nikos Tziratoudis isimli iki katılımcı da katıldı. EDOSK'u sosyal medya aracılığı ile takip ettiklerini ve her zaman EDOSK'un faaliyetlerine katılmayı istediklerini belirten Yunan katılımcılar, fırsat buldukça EDOSK'un etkinliklerine katılacaklarını söyledi.
EDOSK Doğa Yürüyüşü Branşı Sorumlusu Emin Kirişçiler, Yunan katılımcıların kendileriyle birlikte uyumlu bir şekilde 15 kilometre boyunca yürüdüğünü belirterek, “Komşu iki ülkenin iki sınır kenti olmanın verdiği bu tür avantajları karşılıklı değerlendirmenin vermiş olduğu haz ve keyifle sevgili Yunan dostlarımıza teşekkür eder ve kendilerini her etkinliğimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz” dedi.
Kirişçiler ayrıca etkinliklere her yaş grubundan herkesin katılabileceğini, katılım için EDOSK'un sosyal medya hesaplarını takip ederek buradan etkinlik duyurularını takip etmeleri gerektiğini belirtti. Kirişçiler, etkinlik hakkında bilgi sahibi olanların kulübün iletişim kanallarını kullanarak kayıt yapabileceklerini de sözlerine ekledi.
KANO TAKIMI TUNCA'DA KÜREK ÇEKTİ
Son olarak EDOSK'un Kano Takımı da güz döneminin ilk etkinliğini gerçekleştirdi. 12 kişiden oluşan kano grubu, Pazar sabahı saat 10.00'da kanoları Eğribük'ten suya saldı. Değirmenyeni ve Avarız köylerini geçip Edirne'ye varan kanocular, Tunca Köprüsü'nde etkinliği sonlandırdı.
Kano Branşı Sorumlusu Mustafa Çelik, güz döneminin ilk etkinliğine güzel bir havada imza attıklarını belirterek, hava şartları el verdiği sürece ayda 1 ya da 2 kez kano etkinliği yapmak istediklerini belirtti.
    ÖZERDOĞAN: SADECE EDİRNE'NİN DEĞİL, TRAKYA'NIN EN AKTİF DERNEKLERİNDEN BİRİYİZ
    EDOSK Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ayhan Özerdoğan ise EDOSK'un sadece Edirne'nin değil, Trakya'nın en aktif dernek ve sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, “Bu hafta sonunu da 3 ayrı branşımızda 3 ayrı etkinlik yaparak 60'tan fazla katılımcıyı doğa ile buluşturduk. Etkinliklerimiz sadece üyelerimize değil herkese açık. Her isteyen, kulübümüzün iletişim kanalları aracılığı ile bizlere ulaşarak etkinliklerimize katılabilir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.