Koca Yusuf'la 'güreş tuttu'

Edirne Belediyesi güreşçisi Ufuk Yanık TRT'nin sevilen dizi Abdülhamit'in 36'ıncı bölümünde Alman bir güreşçiyi canlandırarak, Koca Yusuf'la güreş tuttu. Dizide rol almanın Edirne ve güreş tanıtımı için önemli olduğunu belirten Ufuk Yanık, 657'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de iddialı şekilde hazırlandığını belirtti.

Koca Yusuf'la 'güreş tuttu'

Edirne Belediyesi güreşçisi Ufuk Yanık TRT'nin sevilen dizi Abdülhamit'in 36'ıncı bölümünde Alman bir güreşçiyi canlandırarak, Koca Yusuf'la güreş tuttu. Dizide rol almanın Edirne ve güreş tanıtımı için önemli olduğunu belirten Ufuk Yanık, 657'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de iddialı şekilde hazırlandığını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Şubat 2018 Cuma 10:29
Koca Yusuf'la 'güreş tuttu'

    Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aliço Güreş Eğitim Merkezi'nde çalışmalarına devam eden başarılı güreşçi Ufuk Yanık, 657'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hazırlıklarına devam ediyor.  2 Ay kadar önce ön çapraz bağlarından sakatlanan başarılı güreşçi sahalara geri dönmek için sabırsızlandığını dile getirdi.  657. Tarihi Kırkpınar için oldukça iddialı olduğu söyleyen Yanık, geçen yıl sakat olmasına rağmen bu yıl bir üst boyda güreşecek. 
Ekranların sevilen dizisi TRT 1 kanalında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Alman bir  güreşçiyi canlandıran Yanık, rol gereği Koca Yusuf ile güreş tutacak. Böyle bir projede olmaktan gurur duyduğunu ve güreşi tanıtmak adına bu gibi projelerin çok anlamlı olduğunu dile getiren Ufuk şunları söyledi; "Rol gereği bir alman güreşçisini canlandırdım. Güreş denilince akla Edirne geldiği için benden yardımcı olmamı istediler. Cast 22 Ajans vasıtasıyla hem Edirne'mizi hem de güreşi tanıtmak adına bende bu rolü Betasus kabul ettim. Bu rolü canlandırdığım için çok mutluyum Edirne'miz için her zaman elimizi taşın altına koymaya hazırız. Rol için ekstra bir antrenman programı yapmadım. 2 ay kadar önce ön çapraz bağlarımda yırtılma olduğu için güreş antrenmanları yapamıyorum. Şuan kış sezonu her akşam burada ağırlık antrenmanları yapıyorum daha çok güç antrenmanı da denilebilir.  Sağlık durumum git gide daha iyi oluyor idmanları kaçırmadığım için iyileşme sürecim daha hızlı oluyor. Hocalarımın kontrolü altında dizimi şuan da kuvvetlendirmem gerekiyor güreş yapabilmem için henüz erken en yakın zamanda sahalara dönebilmeyi bende çok istiyorum tabi ki.”
“KIRKPINAR İÇİN İDDİALIYIM”
657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için oldukça sıkı çalıştığını dile getiren Yanık, rakiplerini analiz ettiğini vurgulayarak şunları söyledi;  "Kırkpınar için oldukça iddialıyım. Geçen yıl bir sakatlığım vardı çok başarılı olamasam da kendimi gösterdiğimi düşünüyorum. Dişli ve sağlam rakiplerim vardı onlarla güzel güreşler yaptık her ne kadar sakat bir şekilde maçlara çıksam da mücadeleyi asla bırakmadım. 4 tur da Antalyalı bir rakibime karşı yenildim. Rakibim Kırkpınar'a hazır bir şekilde gelmişti yeni kamp döneminden çıkmıştı kendisini takip ediyorum kendisiyle sürekli iletişim içerisindeyiz. Bizlerde onlar ne yapıyorsalar daha fazlasını yapmaya çalışıyor ve daha iyi yerlere gelmeye çalışıyoruz."
    "HERKES BİR ÇATI ALTINDA TOPLANIRSA BAŞARI GELİR"
    Daha iyi şartlarda ve bir çatı altında toplanılırsa başarının geleceğini dile getiren Yanık; "Tabi bu çalışma ve imkan konusu sürekli olarak antrenman saatleri ve kamplar oluyor düzenli bir şekilde. Edirne'de de çok başarılı pehlivanlar var çalıştıktan sonra neden olmasın bende buralara kadar çalışarak geldim. Ama en iyisi olabilmek için daha iyi daha güzel şartlarda çalışmak gerekiyor. Bu bir ekip çalışması herkes bir çatı altında toplanıp düzenli ve sıkı bir şekilde çalışırsa başarı zaten gelir ayrı ayrı çalışma ile başarılı olabileceğini düşünmüyorum ben. Hocalarımızın ve büyük abilerimizin bizlere öğrettikleri ile Edirne'mize altın kemeri getirmek istiyoruz.”
“HEDEFİM İSMAİL BALABANI YENİP, AHMET TAŞÇI GİBİ MEGASTAR OLMAK”
Kendi idolünün İsmail Balaban olduğunu ve hedefinin Ahmet Taşçı gibi bir mega star olmak istediğini dile getiren Yanık, "Minder güreşi sakatlığımdan dolayı yapamıyorum. Bana kalırsa minder yerine yağlı güreş daha keyifli benim için. Bu dalda yani yağlı güreş dalında benim idolüm İsmail Balaban. Çok diri çok atik bir sporcu hedefim onu yenmek Ahmet Taşçı gibi bir mega star olmak istiyorum bunun için daha çok çalışıyorum ve çift antrenman yapıyorum." 
“BU YIL BİR ÜST BOYDA GÜREŞECEĞİM”
Bu yıl Küçük Orta Büyük güreşeceğini dile getiren Yanık sözlerini şöyle sonlandırdı; "Geçen yıl Kırkpınar'da sakatlığım olmasına rağmen bir üst boya çıktım. Bir önceki yıl küçük orta küçük boyda güreşiyordum, bu yıl ise küçük orta büyük boyda bu yıl kendimi göstereceğim. Bir an önce boy güreşlerinde başarı sağlayıp baş altı başpehlivan olmak istiyorum "

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.