Ne VİP istedi, ne de konak

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şallı, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ağalık ihalesini 1 milyon 522 bin lira bedel ile kazanan Ahmet Çetin'i eleştirdi.

Ne VİP istedi, ne de konak

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şallı, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ağalık ihalesini 1 milyon 522 bin lira bedel ile kazanan Ahmet Çetin'i eleştirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Ağustos 2017 Cumartesi 10:02
Ne VİP istedi,  ne de konak

    Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama ise şöyle; "Bu yıl, 657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yapıldı. Cumhuriyet tarihimizin 50. Ağası  1 milyon 522 lira bedelli ağalığı  Edirne'li iş adamı Ahmet Çetin aldı. Temennimiz bu işin altından lâyık bir şekilde kalkar. Geçtiğimiz günlerde kendisi hakkındaki iddialara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirmiş tuhaf   istekleri şaşkınlık yaratmış, hatta gülümsetmiştir. Bu şehrin iç dinamikleri olan bizler de ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz 
Edirne, şehrimizin tarihine ve kültürüne hizmet eden Kırkpınar ağalarını her zaman gönlünde taşır saygı duyar. Kırkpınar ağalığı demek, kişinin para gücünün yüksek olduğunu göstermekle beraber kişiliğini  ve saygınlığını da ön Sahabet plana çıkarır. Edirne'li olmak bazen hiç önemli değildir. Önemli olan Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinin daha  iyi yerlere getirilmesidir. Ağanın gücü sadece parayla ölçülmez, insanlığı, mütevaziliği de önemlidir.
Bizim Türk kültür yaşamımızda para göstermek farklı yorumları çağrıştır. Ahmet Çetin'in isteklerini Edirne Belediye Başkanlığı  nasıl karşılar bilemeyiz. Sadece Kırkpınar ağalığı yapmayıp, ilimize yıllar önce bir okul kazandıran değerli insan Alper Yazoğlu'nu anmadan geçemeyeceğim. Devlet vatandaş işbirliğinin güzel bir örneği  Olarak,  ilimize 14 derslikli bir okul yapılmış, 1992-.1993 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır. Okulun ismi Alper Yazoğlu İlköğretim Okulu olmuştur. Alper Bey, mütevazi kişiliği, çağdaş eğitime verdiği önem bizler için çok önemlidir. Ne VİP istedi, nede konak.
Kırkpınar'ı ticari olarak görmeyip, tarih, kültüre ve eğitime verdiği katkılardan dolayı eski Kırkpınar ağası Alper Yazoğlu'nu  kutluyoruz." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.