OKULLARA ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Vali Günay Özdemir önderliğinde Edirne İli Çevre Koruma Vakfı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Edirne'de ki 5 okulun bahçe ve çevre düzenlemesi yapıldı.

OKULLARA ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Vali Günay Özdemir önderliğinde Edirne İli Çevre Koruma Vakfı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Edirne'de ki 5 okulun bahçe ve çevre düzenlemesi yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Eylül 2017 Salı 08:43
OKULLARA ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Yaz tatilinin bitmesi ile 2017 ve 2018 Öğretim yılı başlaması ile açılan okullarda öğrenciler yeni düzenlenen okul bahçelerinin keyfini tadını çıkardı.  Cumhuriyet İlköğretim Okulundan başlayarak merkezde ki beş okulun bahçesinin düzenlenmesini sağlayan Edirne İli Çevre Koruma Vakfı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü , öğrencilerin   sportif anlamda ve sosyal aktivitelerini daha iyi gerçekleştirmeleri için destek vermek üzere açık spor alanları yaparak kaliteli zaman geçirmelerine destek oldular. 
Okul bahçelerinde sıcak asfaltla dökülen ,öğrenciler artık istedikleri  gibi koşup, oyun oynayabilecekler ve böylelikle  toz, toprak ve çakıl taşlarından da kurtulmuş oldular.
İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt  öğrencilerin daha rahat eğitim alabilmeleri için yapılan faliyetler hakkında şu bilgileri verdi; “Valimiz Sayın Günay Özdemir himayelerinde İlimiz Çevri Vakfının katkılarıyla merkez ilçede 5 okulumuzun bahçesine öğrencilerimizin sportif anlamda gelişimlerine destek vermek üzere açık spor alanları yapılmıştır. Eğitimde fırsat eşitliği, en çok önemsediğimiz noktalardan biridir. İlimiz genelinde okul çağındaki tüm çocukların, rahat bir Bahis Siteleri şekilde eğitim öğretim faaliyetlerinin içinde olabilmeleri için burs imkânı sunulmuştur. 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilimiz genelinde toplam 743 öğrenciye Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından burs verilmiştir. Bunun yanı sıra Millî Eğitim Bakanlığımızın katkılarıyla, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilimiz genelinde toplam 3453 ilköğretim öğrencisi, 2388 ortaöğretim öğrencisi ve 371 özel öğretim öğrencisinin taşımalı sistemle eğitim görmesi sağlanmıştır. 2017-2018 eğitim öğretim yılında ise ilimiz genelinde 3255 ilköğretim öğrencisi, 1243 ortaöğretim öğrencisi ve 458 özel öğretim öğrencisinin bu şekilde eğitim alması sağlanacaktır” şeklinde  konuştu.
Edirne İli Çevre Koruma Vakfı  Müdürü Ali Eraslan  “Geçtiğimiz yıllarda da eğitim ve öğrenime  altı okulda okul çevre düzenlemeleri ile  katkıda bulunmuş olan vakfımız Sayın Valimiz Günay Özdemir'in talimatları doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürüyle  yapılan koordine sonunda ihtiyaçları doğrultusunda  belirlenen 5 okulun  daha çevre düzenlemesi  kapsamında spor alanlarını  yapmıştır. Ayrıca Valimiz  Günay Özdemir Başkanlığında vakfımız Serhad şehri Edirne'nin tarihsel  ve inanç turizmin iyileştirilmesi ile çevre düzenleme projeleri geliştirmeye devam etmektedir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.