Şehitler için, 'kol bağladılar’

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “ Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğine gönül vermiş, destek vermiş bütün belediyeler, bilesiniz ki; güreşimizin ilelebet payidar kalması için, bundan sonra yetişecek pehlivanlarımızın tıpkı Kel Aliço gibi, Koca Yusuf gibi, Kurtdereli gibi, Kara Emin gibi, arslan parçaları olmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Şehitler için, 'kol bağladılar’

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “ Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğine gönül vermiş, destek vermiş bütün belediyeler, bilesiniz ki; güreşimizin ilelebet payidar kalması için, bundan sonra yetişecek pehlivanlarımızın tıpkı Kel Aliço gibi, Koca Yusuf gibi, Kurtdereli gibi, Kara Emin gibi, arslan parçaları olmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Şubat 2018 Perşembe 10:25
Şehitler için,  'kol bağladılar’

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ev sahipliğinde Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenen ve Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlere ithafen "Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor" sloganıyla yapılan salon güreşlerine 16 Başpehlivan katıldı. Kurtdereli Spor Salonu'nda yapılan etkinliğe Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Belediye Başkanları, meclis üyeleri  katıldı.
Yağlı Güreş müsabakalarından önce Birlik Encümen toplantısı yapıldı. Encümen toplantısı ile ilgili bilgi veren Birlik Başkan Vekili Recep Gürkan, yağlı güreşin sorunları, çözüm yolları konusunda görüşmeler yapıldığını söyledi.
“BİRLİK OLARAK DESTEK VERECEĞİZ”
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ev sahipliğinde Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenen ve Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlere ithafen "Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor" sloganıyla yapılan salon güreşlerine katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk Milletinin dirliği ve birliği için, bu toprakları kanlarıyla, canları vatan yapan, vatanın bölünmez bütünlüğü için, Afrin'de, sınır ötesinde hain terör örgütlerine karşı vatanı korumak için milletin bekası için gözünü kırpmadan can veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz. Terör örgütleri ile savaşan Mehmetçiklerimizin Allah, ayaklarına taş dahi değdirmeden evlerine, vatanlarına, ana babalarına kavuşmayı nasip etsin diyorum. Türkün Ata sporu olan Yağlı Güreşi aldığımızdan daha iyi bir şekilde, daha güzel  bir şekilde, geleneklerine, göreneklerine dokunmadan ama onları iyi muhafaza ederek, bizden sonraki nesillere taşımak ve yaşatmak amacıyla evlatlarımızın, çocuklarımızın, torunlarımızın da yağlı güreşi aynı bizler  gibi sevmeleri amacıyla tüm Belediyelerimiz bir araya gelerek Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'ni kurduk. İnanıyorum ki; Kurtdereli'nin o olağanüstü o güzel sözünü yüreğinde hisseden her yağlı güreş pehlivanı çayıra çıkarken, “Ben güreşirken arkamda Türk Milletinin olduğunu düşünürüm” diyen, Kurtdereli Pashacasino gibi, yüreği titreyerek, Hazreti Hamza'dan bu yana dualı çayıra böyle çıkmaktadır. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'ne gönül vermiş, destek vermiş bütün belediyeler, bilesiniz ki; güreşimizin ilelebet payidar kalması için, bundan sonra yetişecek pehlivanlarımızın tıpkı Kel Aliço gibi, Koca Yusuf gibi, Kurtdereli gibi, Kara Emin gibi, arslan parçaları olmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
İSMAİL BALABAN BİRİNCİ OLDU
Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu'nda 16  Başpehlivanın mücadele ettiği müsabakalarda ise 656. Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, finalde Fatih Atlı'yı yenerek başpehlivan oldu. Ödülleri Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Güreş Federasyonu Musa Aydın verdi. Bu arada elde edilen gelirler Şehit Ailelerine verilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.