SÜPER LİG, KURALARI ÇEKİLDİ

Adana'da 20-24 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenen, Büyükler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası'nda Federasyon tarafından Süper Ligi takımlarının kura ve fikstür çekimi yapıldı.

SÜPER LİG, KURALARI ÇEKİLDİ

Adana'da 20-24 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenen, Büyükler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası'nda Federasyon tarafından Süper Ligi takımlarının kura ve fikstür çekimi yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Aralık 2017 Perşembe 10:24
SÜPER LİG, KURALARI ÇEKİLDİ

    Çekilen kurada Trakya Birlik Spor Kulübü B grubunda mücadele edecek.  14 takım yedişerli olarak iki grupta mücadele edecek. Kulüplerin yapacakları 6 maç sonunda gruplarında ilk iki sarayı alanlar çapraz olarak mücadele edip kazananlar finalde mücadele edecek.
    Lig Kurulu Başkanı Sadettin Yücel başkanlığında yapılan toplantıya lig kurulu üyeleri ve 14 süper lig kulübü temsilcileri ile Milli Takımlar Koordinatörü Adem Varlık katıldı. Trakya Birlik Spor Kulübü'nden toplantıya Antrenörler Aziz Özcan,  Tamer Ergül katıldı. Yapılan toplantıda lig statüsü ve diğer konular üzerinde uzun tartışmalar yaşandı ve ardından kura çekimi yapıldı.
14 takım yedişerli olarak iki grubu ayrıldı. Trakya Birlik Spor Kulübü  “B” grubunda Ankara ASKİSpor, İstanbul Sancaktepespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankara TKİ' spor, Tokat Belediye Plevnespor ile Çorum Belediyespor yer aldı.
    A grubunda ise TEDAŞSpor,  Bursa Büyükşehir Belediyespor, Kahramanmaraş spor, Ankara İl Bankspor, Erzurum Büyükşehir Belediyespor, İstanbul Bahçelievlerspor ile Balıkesir Büyükşehir Belediyespor yer aldı.
    Toplantı sonunda statü net olarak açıklanmamakla birlikte Safirbet maçlar tek devreli lig usulüne göre kulüplerin yapacakları 6 maç sonucunda gruplarında ilk iki sırayı alan kulüpler çapraz olarak.  Yarı finale kalanlar, finalde, kaybeden ise üçüncülük dördüncülük maçı yapacak. Son iki sarada yer alan takımların ligde kalması için mücadele etmesi bekleniyor.
    Açıklanan fikstürle birlikte 10 Şubat 2018 tarihinde Trakya Birlikspor Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşecek olan  1. Hafta müsabakalarında  Sancaktepe kulübü ile Trakya Birlikspor kulübü  Edirne Mimar Sinan salonunda karşı karşıya gelecek.
    Konu hakkında açıklama yapan Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Önder Yücel, “Adana'da düzenlenen Türkiye Büyükler Türkiye Şampiyonasına genç bir takımla katıldık. Altyapıdan sporcularımızı bu şampiyonaya yolladık Bu müsabakalar sonunda bir Türkiye 6.cımız ile bir Türkiye 7. cimiz var. Sporcularımızın tecrübe kazanmalarını ve durumlarını görmek istedik.” dedi.
    2.LİGE YÜKSELDİK    
    Bu yıl Konya'da yapılan Süper Lige yükselme müsabakalarında Türkiye 2.si olarak Süper Lige yükselmeye hak kazandıklarını belirten Yücel, “2018 yılında, kulüp olarak süper liginde yer alıyoruz. Yeni oluşan bir ekibiz. Tecrübeli sporcu arkadaşlarımız var. Genç sporcu arkadaşlarımızda, idari ve teknik ekip olarak Süper Ligde yer almaktan mutluluk ve sevinç duyuyoruz. Çekilen kura sonucu 'B' grubunda mücadele edeceğiz. Grubumuzda birbirinden değerli takımlar var. Gücümüzü bilerek mücadele edeceğiz. İzleyenlere seyir zevki katacak müsabakalar izletmek amacındayız. Bizlere her türlü maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, Yönetim Kurulu Üyelerine, Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çelen'e teşekkürü borç bilirim.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.