Turkısh Open' da Edirne Belediyespor fırtınası

Olimpik bir spor dalı Taekwondo' da Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük organizasyonlarından olan Turkish Open (Türkiye Açık) Uluslar arası Taekwondo Turnuvası 50 ülkeden yaklaşık 3000 sporcunun katılımı ile 10-14 Şubat tarihlerinde İSTANBUL' da yapıldı.

Turkısh Open' da Edirne Belediyespor fırtınası

Olimpik bir spor dalı Taekwondo' da Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük organizasyonlarından olan Turkish Open (Türkiye Açık) Uluslar arası Taekwondo Turnuvası 50 ülkeden yaklaşık 3000 sporcunun katılımı ile 10-14 Şubat tarihlerinde İSTANBUL' da yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Şubat 2018 Cuma 10:30
Turkısh Open' da  Edirne Belediyespor  fırtınası

    Taekwondo branşında Olimpiyatlara katılabilmenin yollarından birisi olan ve puanlı turnuvalar diye adlandırılan Open' lar (Açık Turnuva) sıkletlerinde ilk 4 dereceye giren sporculara puan vermekte. Aldığı puanlar toplamda olimpiyat barajını geçen sporcular ülkelerini temsilen Olimpiyatlara katılma hakkı elde etmekte. Bu sebeple de yüksek sayıda  bir katılıma ve çok zorlu mücadelelere Kaçak İddaa sahne olmakta.
TAEKWONDO'CULAR DAN 3 MADALYA
Son yıllarda ülkemizde taekwondo camiasının en başarılı kulüplerinden olan Edirne Belediye Spor Kulübü taekwondocuları Turkish Open' ı da boş geçmedi ve bu çok önemli uluslar arası turnuvadan 3 madalya ile döndü.
PARLAYAN YILDIZLAR -EGE MUTLU, BATUHAN CELİL BOSTAN
Önemli müsabakalarda gösterdikleri performanslar ve elde ettikleri başarılı sonuçlarla Edirne Belediye Spor'un parlayan yeni yıldızları olan EGE MUTLU ve BATUHAN CELİL  BOSTAN bu çok önemli turnuvada da kürsüde yerlerini aldılar. Daha önce Türkiye 3. Sü olan iki sporcu' da sıkletlerinde büyük bir performans göstererek 3. Oldular ve şehrimize 2 bronz madalya getirdiler. 
GERÇEK BİR ŞAMPİYON VE HER ZAMAN KÜRSÜDE- DERYA EŞME
Edirne'nin yetiştirdiği en büyük sporculardan biri olma yolunda emin adımlarla ilerleryen ve kariyerinde 2 kez Dünya 3. Lüğü ve sayısız Türkiye derecesi olan ve 2014 ten buyana heryıl aralıksız Türkiye Şampiyonluğu yaşayan Taekwondo' nun mucize kızı Derya EŞME Olimpiyata giden yolda Turkish Open' ıda boş geçmedi ve 49 kilo genç bayanlar da 3. Olarak şehrimize bir madalya da o getirdi. Derya bundan sonra da Nisan ayı sonunda Yunanistan'ın başkenti Atina' da düzenlenecek olan WT Başkanlık kupasında ay yıldızlı bayrakla ülkemizi temsil edecek ve kota arayacak.   
METİN EŞME “BAŞARI EDİRNE'NİN VE EDİRNE BELEDİYESİNİNDİR”
Taekwondo camiasının tanınan isimlerinden ve Edirne Belediye Spor'un antrenörü ve branş sorumlusu olan Metin EŞME Uluslar arası Turkish Open Taekwondo Turnuvasının ardından basına yaptığı açıklamada şunları söyledi “Edirne'miz gurur duysun ki yıllardır adı başarı ile özdeşleşen bir taekwondo takımları var. Her turnuvada şehrimizin ismini daha yukarılara çıkardık. Bu büyük mücadelenin en sevindirici yanı kendi şehrimizin gençleriyle elde edilen başarı olması. Sporcularımız kendi alt yapımızdan yetişmekte. Ancak ne olursa olsun arkamızda Edirne Belediyesi gibi büyük bir güç olmasa bu başarılar hayal. Bu yüzden her başarının ardından Belediyemize ve arkamızda çok güçlü duran,  Taekwondo'nun şampiyonlar liginde büyük ve paralı kulüplerle yarışabilmemize imkan sağlayan ve sporcularımızın her türlü ihtiyaçlarını önemseyerek karşılayan Başkanımız sayın Recep GÜRKAN' a  daha çok teşekkürü borç biliyoruz.  Daha başarı yolunun yarısına çıktık, şimdi gözümüzü Olimpiyatlara diktik. Bu şehir kendi sporcusunu Olimpiyatlarda izlediğinde biraz nefes alacak, soluklanacak, keyfini sürecek ve hemen ardından, bu başarıları daha çok sporcumuza yaşatabilme hedefi için daha çok çalışacağız.”    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.