YAŞLILAR GÜNÜ'NDE SPOR YAPTILAR

Edirne Huzurevi sakinleri, Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Edirne Halk Sağlığı tarafından düzenlenen programda uzman fizyoterapist eşliğinde spor yaptılar.

YAŞLILAR GÜNÜ'NDE SPOR YAPTILAR

Edirne Huzurevi sakinleri, Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Edirne Halk Sağlığı tarafından düzenlenen programda uzman fizyoterapist eşliğinde spor yaptılar.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ekim 2017 Salı 10:08
YAŞLILAR GÜNÜ'NDE  SPOR YAPTILAR

    Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, Dünya Yaşlılar Günü kutlamaları kapsamında Edirne Huzurevi sakinlerine yönelik etkinlik düzenledi. Edirne Huzurevi sakinleri önce uzman fizyoterapist eşliğinde spor yaptı, ardından sağlık çalışanlarıyla beraber kahvaltı yaptı. Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen programa Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ve Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş'ta katılım gösterdi. 
     “TOPLUM OLARAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR”
    Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, yaşlılarımızın sorunlarını çözmek ve toplumda hak ettikleri yerleri almalarını sağlamanın yalnızca devletin değil, tüm toplumun görevi olduğunu söyleyerek, “Yaşlıların milli ve manevi değerleri yaşatarak gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi gördüğünü belirten Kişioğlu, şunları kaydetti: “Yaşlılar bizim en kıymetli hazinelerimizdir. Milletimiz, büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, milli birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmıştır. Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek Lunabet başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayana yaşlılarımız için hayati kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir. Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz, örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir.” ifadelerini kullandı. 
“EN YAŞLI İLLER SIRALAMASINDA 2'NCİYİZ”
    Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bilgin Özbaş ise, Edirne'deki 68 yaş üstü kişilerin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve Türkiye'nin en yaşlı illeri sıralamasında 2'nci sırada olduğumuzu belirterek, “Hızla yaşlanan bir ülkeyiz. Türkiye geneline baktığımızda 68 yaş üstü oranı yüzde 8, ilimize baktığımızda ise bu oran yüzde 12,4 civarında. Türkiye'nin en yaşlı illeri sıralamasında 2'nci sırada bulunuyoruz. Birinci sırada Sinop var. Artık bakanlık olarak huzurevinden çok yaşlılarımızın ev ortamında yaşayacakları hizmet modeline doğru dönüşüm içindeyiz. Yaşlı yaşam evleri konusunda çalışmalarımız var. Amacımız, yaşlılarımızın da sosyal hayattan kopmadan, yaşamlarını sürdürmelerine destek olmak.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.