Enez İlçemizin Saros Körfezi sahillerinde yer alan iki köy olan Gülçavuş ve Sultaniçe  Köyleri arasında sınır oluşturan ve içinde 10’dan fazla balık nesli barınan Sultaniçe Deresi, yeniden sazlar ile kaplanarak adeta sivrisinek ve yılanlara yuva oldu.

Bundan üç yıl önce Edirne DSİ. XI.Bölge Müdürlüğüne yaptığım şahsi başvurularım ile, zamanın Edirne DSİ. XI. Bölge Müdürü Sayın Adil Sabancı tarafından Sultaniçe Deresinde bir ıslah çalışması yapılmış, Derenin büyük bir bölümü gönderilen bir kepçe ile sazlardan temizlenmişti.

Yalnız o yıllar DSİ.nin büyük iş makineleri  Ergene negrinin temizliğinde çalıştığı için, Sultaniçe Deresi’nin temizliğinde çalışmak üzere küçük bir iş makinesi gönderilmişti. Bu makine ile yapılan Sultaniçe Deresi yatak temizliğinden kesin bir sonuç alınamamış, Sultaniçe kısa bir süre içerisinde tekrar sazlarla kaplanarak, sivrisinek, yılan gibi insan sağlığı için zararlı hayvanlara ev oluşturdu.

Derenin kıyısında çok sayıda yerleşim yerlerinin bulunması nedeniyle, derede büyük bir bataklık oluşmuş ve bu durumda sahilde yaşayan insanların sağlıklarını tehdit etmeye başlamıştır.

Edirne DSİ.XI. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden  Dere’nin yeniden tekrar daha iyi temizlenmesi için Bölgemize büyük bir iş makinesi göndermelerini bekliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.