Formula 1 2022 sezonu takvimi açıklandığında 2021’in en heyecanlı yarışlarından birine ev sahipliği yapan İstanbul takvimde yoktu. Uzun bir süre neden takvimde yer almadığımızı düşündüm ancak sonunda düşünmeyi bıraktım. Tahminen yine yedeklere bırakılmışızdır fikri kazanmak üzereyken sosyal medyaya asıl sebep düştü. Formula1 yönetimi ülkemizi takvime almak için 40 milyon dolar istemiş. Bu Formula 1 yarışının sadece reklam avantajlarının bile bu miktarın yarısından fazlasını karşılayacağı fikrindeyim ama bu ücretin neden ödenmediğini düşünerek kafamı yormayacağım çünkü sosyal medyada o kadar çok yer buldu ki bu konu, “reklamın iyisi kötüsü olmaz” demekle yetineceğim.

Gelelim F2’de yarışacak olan pilotumuz Cem Bölükbaşı ve Lemans serisinde Racing Türkiye’nin başındaki pilotumuz Salih Yoluç’a. Geçtiğimiz hafta aynı yarışta pist çıkan iki başarılı pilotumuz Cem Bölükbaşı ve Salih Yoluç, Formula Regional Asya Şampiyonası'nda kaza yaptı. Kaza sonrasında Bölükbaşı ve Yoluç, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Simülasyon yarışçılığından gerçek pistlere geçen ve son olarak GT4 Avrupa ve F3 Asya serilerinde yer alan genç sporcu Cem Bölükbaşı, geçtiğimiz hafta 2022 sezonunda Formula 2’de yarışacak ilk Türk pilot olacağını açıklamış ve ülkemiz adına büyük bir gurur kaynağı olmuştu. 

Cem Bölükbaşı ve Salih Yoluç, bugün gerçekleşen Formula Regional Asya Şampiyonası Abu Dhabi Grand Prix’sinin start anında kaza yaptı. Kaza sonrasında yapılan ilk açıklamada iki pilotun da sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendik.

Kaza sonrasında Twitter hesabından açıklama yapan Cem Bölükbaşı, “İyiyim, I’m okay” ve “Merak edecek bir şey yok arkadaşlar” ifadelerini kullandı. Yoluç ise yine Twitter hesabı üzerinden ''İyi bir starttan sonra T9’da bir güzel biçildim, süspansiyonum kırıldığı için de yarışa devam edemedim. Dünden daha iyi bir sonucun çok mümkün olduğu bir yarıştı, bu yüzden yazık oldu. Öğleden sonraki yarışta daha iyi olur umarım.'' şeklinde açıklama yaptı.

Bu açıklamalar içimizi ferahlattı.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.