Belki de üzerlerinden en çok ben geçtiğim için; Tarihi Meriç ve Tunca Köprüleri ile ilgili yazıları da en çok ben yazmışımdır.

Yazıların konusu yıllardan bu yana hiç değişmedi.

1-Köprülerin yıpranan yüzey taşlarının değiştirilmesi.

2- Köprü altlarında biriken ağaç dalı, kütükleri ve diğer birikintilerin temizlenmesi.

Ne yazık ki benim ısrarlı yazılarıma ve konuya dikkat çekme gayretlerime karşın; söz konusu ettiğim bu konularda hiçbir girişim olmadı.

Oysa tarihi köprülerin mülk sahibi konumundaki TC. Karayolları’nın yüzey taşlarının yenilenmesi konusunda çoktan görev üstlenmiş olması gerekirdi.

Köprü altlarındaki birikintiler ve diğerlerinin temizlenmesi işinde de DSİ Bölge Müdürlüğü’nün çoktan faaliyete geçmesi gerekirdi.

En nihayet 13 Ocak günü Valimiz Sn. Ekrem CANALP’e Lalezar’da verdiği yemek sonrasında; “Sn. Valim Tarihi Meriç Köprüsü’nün üzerinden birlikte yürüyebilir miyiz? Oradaki oluşumları sizin görmenizi istiyorum” önerisinde bulundum.

Valimiz Sn. Ekrem CANALP, büyük bir memnuniyetle kabul etti ve tarihi köprünün üzerinden her karesine basarak ve de altında- üstünde ne varsa inceleyerek yürüdük.

Sonuçta Valimiz; köprülerin yüzey taşlarının değiştirilmesi işinin, ihale edinmiş olduğunu ve baharda havaların ısınmasıyla birlikte ameliyatın yapılacağını söyledi. Böylece bu konuda bizim ve çok değerli Edirneli hemşerilerimizin de merakları giderilmiş oldu. O güzergahtaki esnaf hemşerilerimiz de işlerini bu takvime göre ayarlama imkanını bulacaklardır.

Köprü gözlerinin altındaki birikintilerin temizlenmesi işini de Sn. Valimiz hemen başlatarak koca bir yılın ihmalini gidermiş oldu.

Tarihi köprülerin altında birikmiş olan birikintilerin temizlenmesi işini, AFAD üstlenmiş. Hemşerilerimiz; “Niçin DSİ değil de AFAD temizliyor” diye soruyorlar.

İlgililerden alacağımız cevabı burada yayınlayacağız.

Çalışmaların hayırlı olmasını ve tamama ermesini diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.