Köprülerin üzerindeki araç trafiği

       tek yönlü hale getirildi

       Geçtiğmiz Cumartesi günü  öğleden sonra dinlenmek amacıyla Karaağaç semtindeki Cafelerden birine gittim. Karaağaç’a giderken her zamanki gibi Tunca ve Meriç Nehri köprüleri üzerinden geçtim, köprüler trafiğe açıktı. Cafede uzun bir süre zaman geçirdikten sonra, gece saat 23.00 gibi yine aynu güzergahı takip ederek, yani köprülerin üzerinden geçerek şehir merkezine dönmek istedim. Ancak Karaağaç’tan Meriç köprüsünün girişine geldiğimde, trafik görevlileri tarafından köprünün trafiğe kapatıldığını gördüm. Trafik levhalarına konulan ok yön olarak Karaağaç’ı gösteriyordu. Geri döndüm ve Karaağaç  yönüne doğru ilerlemeye başladım ve bir süre sonra da Meriç Nehrinin üzerine yapılan yeni köprüye gelmiştim. Anladım ki bundan birkaç gün önce Gazetem VATANDAŞ’ta yazdığım bir yazı bu uygulamada etkili olmuştu. Köprülerin korunmasını amaçlayan bu uygulamadan dolayı çok memnun olmuştum. Bunun için başta Valimiz Sayın Necati Özdemir olmak üzere tüm yetkililere teşekkürü borç biliyoruz.

            TARİHİ KÖPRÜLERİMİZDE ARAÇ

            TRAFİĞİNE TEK ŞERİT VE YÖN

            VERİLDİ

            Ancak, bu arada Pazar günü saat 16.00 sıralarında bu kez eşimi gezdirmek üzere, Meriç köprüsü başındaki askeri gazinoya götürdüm. Bu arada köprünün üzerine bakınca Cumartesi akşamı dönüş için araç trafiğine kapatılmış olan Meriç köprüsü, Karaağaç yönüne olan trafiği açılmıştı. Buna karşın dönüş trafiği kaldırılarak, Karaağaç hattı tek yönlü hale getirilmişti. Bu kez dönüş yolu olarak yeni yapılan Meriç köprüsü yolu ile Bosnaköy yolu trafiğe açılmıştı.

            Anlaşılıyor ki, bu yeni trafik güzergah uygulamaları ile, tarihi köprülerimizin üzerinden geçecek araç ağırlığı, hem araç sayısı ve hem de tonaj bakımından yarı yarıya azaltılmıştı. Bu uygulama başlangıç için olumlu karşılanabilir. Ancak tarihi köprülerimiz üzerindeki araç trafiğinin artık tamamen kaldırılması, ideal bir uygulama olacak. Yeni uygulamanın bir süre devam ettirildikten sonra, köprülerimizin daha iyi korunabilmesi için, yalnız yaya trafiğine açık tutulması, araç trafiğinin tamamen yasaklanması çok yerinde bir uygulama şekli olacak. Bizim önerimiz ise bu yöndedir.

            MERİÇ KÖPRÜSÜNÜN 2-3

            AYAĞI AĞIR YÜKE DAYANAMAYIP

            ÇÖKMÜŞTÜ

            Bilindiği üzere, bundan bir süre önce, köprülerin üzerinden her saat 10 binlerce ton ağırlıktaki askeri ve sivil araçların geçmesi nedeniyle Meriç köprüsünün, Tunca Köprüsü tarafındaki girişinde 2-3 gözün, bu binlerce ton ağırlıktaki yükü taşıyamayıp, çöküp yıkıldığı görülmüştü. Köprünün çöken ayak ve gözleri, zamanın Edirne Valilerinden Ünal Erkan tarafından onarım altına aldırılarak, köprü daha kötü bir duruma düşmekten kurtarılmıştı.

            İşte geçmişte yaşanılan bu acı gerçeğin bir daha tekrarlamaması için, her iki köprümüzün de araç trafiğine muhakkak surette kapatılması gerekiyor. Bu uygulama bizlerin iki tarihi eserimize yapabileceğimiz en büyük iyilik olacak.

           

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.