Dün sabah Valimiz Sn. Ekrem CANALP’in 10 Ocak gazeteciler günü nedeniyle verdiği sabah kahvaltısında bulunduk. Sn. Valimizin içten gülüşü ve arkadaşlarımızı ayakta karşılaması, gönüllerimizde mutluluk rüzgarları estirdi.

Toplantı sonrasında restoranın giriş kapısı merdivenlerinde topluca bir anı fotoğrafı çektirildi. Bu çekim sonrasında ben sayın valimize “Hep birlikte Tarihi Meriç Köprüsü’nün üzerinden yürüyelim…” önerisinde bulundum.

Vali Ekrem CANALP; “Öneriyi arkadaşlarımıza soralım” diyerek, benim önerimi arkadaşlarımıza yineledi.

Ancak gazeteci arkadaşlarımız, işlerinin yoğunluğunu bahane ederek bu öneriye “Evet” demediler.

Bu durumda Valimiz Sn. Ekrem CANALP, belki de benim kırılıp-üzülmemi istemedi ve “Gel Beyazıt Hoca biz yürüyelim…” dedi.

Doğrusu çok mutlu olmuştum ve Sn. Valimizin koluna girerek beraber köprüye doğru yürüdük.

Emirgan Çay Bahçesi’nin önünden geçerken dükkanın görevlisi odun kırıyordu. Vali Ekrem CANALP görevliye “Kolay gelsin” diyerek yaklaştı ve elinden baltayı alarak güzel bir odun kesme örneği sergiledi.

Tarihi Meriç Köprüsü’nün Karaağaç Kıyısına geldiğimizde, ben özetle şunları söyledim:

“Sayın Valim önce köprünün girişindeki iki büyük taş kitleyi buradan kaldırmak gerekir. Çünkü bu taş kitleler, Edirne’yi ve köprüyü ziyarete gelenlerin görüş açısını kapatıyor. Köprünün gözlerinde biriken ağaç kütükleri ve dalları koca yaz boyunca durdu ve bugün halen de duruyorlar ve Tarihi Köprü’nün silüetini bozuyorlar. Bunların buradan temizlenmesi lazım. Köprünün yüzey taşları büyük ölçüde dökülmüştür. Bunların acilen yenilenmesi gerekir.”

Valimiz Sn. Ekrem CANALP beni dikkatle dinledi ve “gereğinin yapılacağı” konusunda ümit verdi.

Umarım, Valimiz Sn. Ekrem CANALP bu konuda gereğini yapacak ve Tarihi Şehir Edirne’miz büyük bir görüntü kirliliğinden ve ulaşım riskinden kurtulacaktır.

Tarihi Meriç Köprüsü’nün her yönüyle inceleyerek yaptığımız yürüyüş sonrasında, Valimiz Sn. Ekrem CANALP bana veda ederken: “İyi ki bu yürüyüşü yaptık. Bana güzel bir fırsat verdiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Ben de kendisine “Önerimi kabul edip birlikte yürüdüğünüz için Ben de size en iyi duygularımla teşekkür ediyorum Sayın Valim…” dedim. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.