Saraçhane semtinde  hakim  bir tepede  bulunan  20 dönüm  alanda kurulu eski adıyla  Tarihi Sanayi  Kışlamız  uzun bir aradan sonra bugünlerde restore ediliyor.

Onarımı yapılan  kışlanın içini gezdim. Çok güzel bir yerde bulunan bu tarihi kışla   bugün gerçekten harabe halinde  içindeki   binaların  sıvaları dökülmüş,   kullanılamaz durumda. Çevresindeki taş duvarlar ise  mahalledeki binalar için tehlike oluşturuyor. Duvarlar her an yıkılabilir. Bir an önce duvarların onarılması gerekiyor.

Bir zamanlar askerlerin terhis günlerini beklediği gün saydığı  yerler bugün bom boş. Askerin kullanımından sonra Trakya Üniversitesine verilen kışla oradan da alınarak Vakıflar tarafından Edirne Müftülüğüne tahsis edildi.

Bugünlerde binanın restorasyonu devam ediliyor. Tüm yapıların müftülüğün kullanımına göre düzenlenecek. Belki de eski binalar yıkılıp yenisi yapılacak.

Buranın balkanlardan gelecek din adamları için eğitim yeri olarak kullanılacağı söyleniyor.

Uzun yıllar askerlerin eğitim yeni olan tarihi kışla bundan sonra da din adamlarımızın eğitim yeri olarak kullanılacak. Hayırlı olsun.

TRAKYALILAR FABRİKASINA SAHİP ÇIKIYOR

Hükümet tarafından 14 şeker fabrikasıyla birlikte satışına karar verilen Atatürk’ün yaptırdığı ilk şeker fabrikalarından biri olan  Alpullu Şeker Fabrikasının satılmasını önlemek için Cuma günü tüm Trakya Milletvekilleri, Belediye Başkanları,  parti örgütleri il ve belediye meclis üyeleri Alpullu Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine karşı yek vücut olarak bir araya gelmeleri çok olumlu bir gelişme.

Bu tür özelleştirmelerde halkın öz malı olan işyerlerinde parti farkı gözetmeksizin halkın temsilcilerinin bir araya gelmesi gerçekten çok önem taşıyor .

Bu tür  toplu etkinlikler ülke genelinde  ses getirecek düzeyde ve başka bölgelere de örnek olacak  seviyede olacaktır.

Trakya’da böyle bir tepkinin gösterilmesi  başka bölgelerde  cılız kalan siyasilerin engellemesiyle sonuçlanan bölgeler için de örnek olacaktır.

Bazı bölgelerde  Fabrikaların kapatılmasına karşı çıkan  halkın  AKP yerine  CHP önünde  tepkisini göstermesi  olayı saptırmaya yöneliktir.

Halk kendi yararına olan  konularda  siyaset üstü düşünmek zorundadır.

Trakya’da  bu oyunun tutmaması  halkın kendi ürününün  sattığı ve sayısız yarar gördüğü bir kuruma  topyekun sahip çıkması nedeniyle Trakya halkının temsilcilerini kutluyorum.

Bu birlikteliğin, dayanışmanın halkın zararına  olan tüm haksızlıklarda, hukuksuzluklarda  gerçekleşmesini diliyorum. Ne acıdır ki Anadolu halkımız bu konuda siyasilerin oyununu geliyor kendi fabrikasına sahip çıkamıyor, suçu siyasilerin yönlendirmesiyle başka yerlerde arıyor. Çok yazık.

******************************************************************************      

                                    BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ,?

                         GÖKBİLİM  SELÇUKLULURLA  BAŞLADI

Tarihimizde ilk gök araştırmacılığı Selçuklularla başladı. Ay ve Güneşin  yörüngeleri üstündeki devinimlerini  gösteren çizelgeler Selçuklular devrinde yapılıyor.

Bu araştırmalarda kullandıkları özel araçlarla mevsimlerin ve havanın  durumunu bildiren takvimi buldular. Sonraki yüz yıllarda da Uluğ Bey gökle ilgili araştırmalarını Uluğ Bey ( Uluğ beyin çizelgesi) adında bir kitapta topladı.

                                        FIKRALAR

                             AHİRETTE İŞADAMI SINAVI

Tanınmış bir işadamı vefat eder. Öbür dünyada melekler tarafından karşılanıp, kendisine melekler tarafından  hayatta ne iyilik yaptığı  sorusu yöneltilir.

Zengin bu soru üzerine fakirlere 5 milyon lira bağışladığını söyler.

 Meleklerin başı sorar:

  • “ bakın bakalım  bu söylediği miktar kaydedilmiş mi?”
  • Diğer melekler kayda bakar ve cevap verirler:
  • -“ sadece beş yüz lira bağışlanmış efendim” derler.
  •   Baş melek buna tepki gösterir.
  • -“ ya öyle mi? Bu adamın beş yüz lirasını iade edin Sonra cehenneme atın” der
  • ********************************************************************

REKLAMIN BÖYLESİ

  Bir fabrikatör arkadaşına dert yanıyordu:

-“ Geçen hafta  iyi bir  gece bekçisine ihtiyacım  var diye gazetelere ilan verdim ya..”

Arkadaşı

-“ Eee ne oldu?”

-“ ne olacak ? ilanın çıktığı gün fabrikam soyuldu.”

          ÖZLÜ SÖZ

“İnsanların ahlaklarını bozan  zenginlik değil, zengin olma tutkusudur.”

    De.BONALD

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.