Tarihi Edirne şehri, bir eski eserler müzesi gibidir.

Kolay değil, 7 bin yıllık uzun bir geçmişe sahip olan Edirne şehri, elbette bir tarihi eserler müzesi olacaktır.

Edirne’de son dönem ahşap mimari örneklerinden birisi de hiç tartışmasız; Kaleiçi Semti’ndeki Tarihi Türk Ocağı Binasıdır. Bu tarihi bina geçmişinde büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü dahi misafir etmesiyle de ünlüdür. O günün anılarını yansıtan fotoğraflar, bu gün Edirne tarihinin en değerli kanıtlarından birisidir.

Bu tarihi bina, 1995’te Edirne Valiliği yapan Sn. Mehmet Canseven tarafından onartılarak, Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu’na tahsis edilmiştir. Ancak yaşlı bina zamana fazla direnemedi ve dört yıl önce boşaltılarak yeniden onarıma alındı.

Gerçekten çok başarılı bir onarım sonrasında bu tarihi bina, bu gün yeniden Edirne şehri için bir ahşap mimari örneği olarak kazandırılmıştır.

Bu nedenle; onarımı yapan müteahhidinden mimarına ve emeği geçen sıradan işçisine kadar herkese gönül dolusu tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.

13 Ekim 2018 günü akşamı bu tarihi bina Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun çok başarılı bir konseri ile yeniden işlevine kazandırılmış oldu.

Tarihi binanın açılışına Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Selim Tokaç ile birlikte valimiz Sn. Günay Özdemir ve milletvekilimiz Fatma Aksal ile çok sayıda sanatsever hemşerilerimiz katıldı.

Bu arada küçük bir öneride de bulunmak istiyorum: Binada konserlerin verildiği salonda sanatçıların yer aldığı sahne, adeta hemzemin gibidir. Benim ve dikkatli izleyicilerin de önerisi; sahnenin biraz daha yükseltilmesidir.

Bunun dışında her şey yerli yerinde ve güzel olmuştur. Edirne’mize ve burada çalışmalarını sürdürecek olan Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu’na hayırlı olmasını diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.