İki yıldan bu yana gerek benim rahatsızlığım gerekse de bir yıl içinde ikiside rahmete kalan Baldızım ve Kayın biraderimin ölümlerine CORONA illeti de eklenince yıllardır alışık olduğumuz tatil serüvenini malesef yaşayamıyoruz.

Hele hele bu son yıl adeta herkesi olduğu gibi bizi de eve hapsetti.

Yaşımızın ileri oluşu nedeniyle gerçekten de korkuyorum

500 metre uzağımdaki ETV ye bile gidemiyorum.

Aslında çok fazla aktiviteleri olan ve özlem duyacak kadar hareketli yaşam süren insan değilim şu anda ama bu hastalık tedbirleri insanı psikolojik olarak bunaltıyor gerçekten.

Yazlıklarımı sattıktan sonra var iki devre Tatilimiz bizi moral motivasyon açısından olsun sağlık açısından olsun tatmin ediyor hatta çokta mutlu ediyordu.

Ama iki yıldan buyana bunlardan yoksun kalmamız bu yıl bizi niyetlendirdi.

1996 yılında temelden satın aldığım ve her yıl gitmeye çalıştığım Kuzuluk Kaplıcalarındaki tatilime gitmek niyetindeyim.

Şu anda Bilim Kurulu ve Kabine kararlarından ne çıkacak bilemediğim için sadece bu niyetimiz düşünce bazında kalıyor tabiiki.

İnşallah son yaşadığımız Tam Kapanma eylemi sayesinde olumlu gelişmeler yaşanmıştırda azda olsa serbestlik çıkar ve bizim niyetimiz de gerçeğe dönüşür.

Biraz reklamını yapmam gerekirse doğa harikası bir yer burası.

Yeşilin her tonunun var olduğu,şifa kaynağı kükürtlü termal suyu ile adeta cennetten bir köşe.

Kuzuluk Beldesindeki Kaplıca Evleri 200.000 m2'lik alanda 1.kısımda 20 bloktan oluşan 1120 daire ve 2.kısımda 7 bloktan oluşan 350 daireyle hizmet veren termal tatil sitesi ve Türkiye'nin en büyük devre mülk kompleksi konumunda bir yer.

Dayalı döşeli toplam 1470 dairenin yer aldığı Kuzuluk Kaplıca Evleri sosyal imkânların sunulduğu doğayla iç içe çok büyük bir tesis.

Söylenenlere göre Türkiye'de devre mülk işletmeciliğinde ilk ciddi proje İhlâs Kuzuluk Kaplıca Evleri projesiymiş.

1996 yılında yapılan ilk bölümden sonra gelen yoğun talepler üzerine 1998'de 2.etap inşasına başlanmıştı ve bu kısımda da 7 blok 350 daire inşa edildi.

Toplamda 1.470 daireye ulaşılarak 29.568 devre sahibi ve devrelerin tamamı kendine ait 126 tam mülk sahibi bu imkâna sahip olmuş oldu.

Kuzulukta beldesinde yaşayan insanların birçoğu Rahmetli Enver Örene dua ediyor.

Çünkü en az 500 kişi burada çalışma imkânı buluyor.

Ayrıca Enver Örenin her zaman fakir fukaranın garip gurabanın yanında olduğunu kaydeden vatandaşlar kendisine her zaman minnet duyduklarını ifade ediyorlar.

Bir anlamda Enver Ören buranın insanlarının gönlüne yerleşmiş ki yıllar geçse bile hala unutulamıyor.

Dinlenme ve şifa amaçlı olduğu için her yaş grubundan insanlar mevcut burada.

Doğa güzelliği adeta cazibe merkezi yapıyor burasını.

İnanın yeşilin birçok tonunu görüyorsunuz doğada.

Kış dönemlerinde hiç gelmedim buraya ama tahmin ediyorum ki harikadır yine.

Genelde kış dönemlerini şifa amaçlı orta yaşlı insanlar, yazları ise daha çok dinlenmek için çalışan kesimler tercih etmekteler.

Mesela, kaloriferlerimiz sürekli yanıyor ve evler sımsıcak şu anda bile.

Çünkü dedeler nineler çok burada.

Kısacası sağlığı, çevreyi, doğayı, sakin bir dinlenme ortamını tercih edenler geliyor buraya.

Sosyal Tesis olarak ta istifade edilecek hizmetler var tesislerde.

Bay ve bayanların ayrı ayrı istifade edecekleri 200 kişilik termal havuz, yürüyüş parkurları, halı saha, basketbol sahası, piknik alanı, eğlence merkezi, alışveriş merkezi, pastane ve şelale kafeteryalar, grup organizasyonları için 50 kişilikten 300 kişilik kapasiteye kadar 6 ayrı toplantı salonu bulunuyor.

Ayrıca İhlas Kuzuluk Termal Otel, üç yıldız olarak 2004 yılında hizmete girmişti.

Otelin 60 standart, 4 süit, 1 aile odasıyla birlikte toplam 65 odalı 132 yatak kapasitesi bulunuyor.

Bu arada sürekli olarak çevre İl ve İlçelere günü birlik turlar düzenlemesi monotonluğu ortadan kaldırmak adına güzel düşünce tabii ki.

İşte böyle bir tesisten 25 yıldan bu yana istifade ediyoruz ve daha önceden de defalarca yazdığım gibi en huzurlu ve sakin günlerimin geçtiği ortam burası benim için.

İnşallah Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ile olumlu imkanlar sağlanırda özlediğimiz tatilimizin ilkini gerçekleştirmiş oluruz.

Kuzuluktan yazmak dileğiyle...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.