Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi desteğiyle ve Trakya Üniversitesi Önderliğinde “Yetenek Her Yerde” sloganıyla Edirne’de düzenlenen ‘Trakya Kariyer Fuarı’ kentimizde gerçekleştirilen oldukça önemli bir organizasyondu.

Trakya Üniversiteler Birliği üyesi Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversiteleri paydaşlığında organize edilen fuar 295 kurum ve kuruluşu, on binlerce öğrenciyle bir araya getirdi.

Trakya Üniversitesi liderliğinde hayata geçirilen ve kenti doğrudan etkileyen böyle önemli bir çalışmanın bugüne dek yapılmadığını düşünüyorum.

295 firmanın katılımı ile Türkiye rekorunun kırıldığı bu fuar, öğrenim hayatlarına devam eden ve mezun olan öğrencileri kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla bir araya getirdiği gibi üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim imkanı sundu.

Bölgenin en büyük ve en geniş katılımlı organizasyonu olma özelliğine sahip Trakya Kariyer Fuarı başta kamu- özel sektör birlikteliği olmak üzere iş hayatına atılmak üzere olan binlerce öğrencimiz için oldukça faydalı olduğu gibi, kentimizin tanıtımı noktasında da oldukça başarılı bir girişimdir.

Kamu ve özel sektörü bir araya getiren, aynı zamanda özel sektör ile binlerce öğrenciyi buluşturan bu organizasyon için başta Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Erhan Tabakoğlu  olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum.

Kentin ve üniversitenin geleceği için böylesi önemli projenin hayata geçirilmesinde Rektör Prof. Dr. Sayın Erhan Tabakoğlu’nun kişisel başarısının büyük bir rol oynadığını düşünmekle birlikte, bu tür çalışmalara ve yöneticilere gerek kent halkının, gerekse de tüm sivil toplum kuruluşlarının birlikte sahip çıkması gerektiğini belirtmek istiyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.