20 Nisan 2018 yani 13 Ay yani 393 gün önce temeli atılan ve 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına yetiştirilip hizmete sunulacağı ifade edilen TED Edirne Koleji,İBA ailesinin üstün gayretleri ve çabaları sonucu söz verilen tarihe yetiştirildi ve açılış günü için gün sayıyor.

Tebrik ediyorum başarılı iş adamı Nesim İba ve sevgili eşi Eğitimci Belgin İba'yı Edirne'mize bu önemli Eğitim Kurumunu kazandırdıkları için.

Günlük yaşamında ve Ticari ilişkilerinde verdiği sözü tutması ile tanınan ve takdir gören İş Adamı Nesim İba ve Eşinin bu kadar kısa zamanda böyle devasa bir yapıyı meydana çıkarıp her şeyi ile tamamlamış olmaları birçok kişi gibi benim de şaşkınlığıma ve memnuniyetime neden oldu inanın.

Daha dün gibi sanki.

Temel atma törenin de yapılan konuşmalarda Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın Belgin Öğretmen ile ilgili sözleri hala kulaklarımdadır.

Şöyle demişti Başkan Gürkan;"Elbette bu muhteşem Eğitim kurumunun Edirne’ye kazandırılmasında İBA ailesine, ama bu işin mimarı olan Sayın Belgin İba’ya da yürekten kocaman bir teşekkür ediyorum. Alkışlarımı sunuyorum. Sevgili Belgin İba’nın bu işin başında olması, bu işin başarılı olacağına olan inancımızı bir kat daha arttırıyor. Çünkü geçmişimiz bize gelecek konusunda da ışık veriyor. Biliyoruz ki Atatürk’ün evlatları, Atatürk’ün kızları, Kurtuluş savaşını kazanan Türk kadını girdiği her işte başarılı olur. Biliyorum ki sevgili Belgin de bu işte çok başarılı olacak ve buradan pırıl pırıl yepyeni bilgi ile donanmış, birbirimizle değil, Hans’la, Alex’le, Corc’la rekabet edebilecek pırıl pırıl evlatlar yetiştirecek ve o yetiştirdikleri evlatlar da Ulu Önder Atatürk’ün hedef koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi bihakkın ulaştıracaklar"

Bir eğitimci olarak o kadar mutlu ve bahtiyarım ki;Edirne'miz Mustafa Kemal Atatürk'ün çağrısı üzerine cumhuriyeti kuran kadroların önderliğinde 31 Ocak 1928 tarihinde kurulmuş olan Türk Eğitim Derneğinin bir Şubesi olan TED Edirne Kolejine değerli İba ailesinin fedakarlığı ile kavuştu.

Okul Yönetimi bu muhteşem yapıyı tüm detayları ile Öğrencilerine ve Velilerine göstermek için 21.Haziran gününü okulda buluşma günü ilan etti ve herkesi davet etti.

91 yıllık bir maziye sahip olan ve binlerce önemli kişileri yetiştirmiş olan ve sadece ismi bile önemli bir referans teşkil eden Türk Eğitim Derneğinin bir şubesi konumundaki TED Edirne Koleji daha binanın temelleri atıldığı andan itibaren kadrosunu oluşturarak kayıtlarına başladı ve sanırım şu anda önemli sayıda öğrenciye sahip olmuştur.

TED Okullarının, ülke ve dünya sorunlarına karşı farkındalığı olan ve çözüm üretme bilinci yüksek bireyler yetiştirme kararlılığı ile araştırmayı,yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen bireyler meydana çıkarma iddialarının da bu tercihte rolü büyüktür elbette.

Teşekkürler Nesim-Belgin İba ve Ailesi.

Gözün aydın Edirne bu yıl en önemli alternatif TED yanınızda..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.